Crypto

DUPĂ CE OFERTA DE ANUL TRECUT S-A ÎNCHIS ANTICIPATAcţionarii iHunt au aprobat emiterea de noi obligaţiuni, în valoare maximă de şapte milioane lei

(A.I.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 ianuarie

Compania îşi va majora capitalul social cu cel mult 0,47 milioane lei, prin emiterea a maxim 4,7 milioane de acţiuni noi cu drepturi de preferinţă asociate, ce vor fi tranzacţionate la BVB

Creştere de circa 40% pentru acţiunile HUNT, de la începutul anului

Acţionarii iHunt Technology (HUNT) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, emiterea de obligaţiuni corporative, neconvertibile în acţiuni, în valoare de cel mult şapte milioane de lei, cu maturitatea de maxim patru ani şi opţiunea de răscumpărare înainte de scadenţă la iniţiativa societăţii, se arată în raportul retailerului online şi producătorului de telefoane mobile publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile, ce pot fi emise prin una sau mai multe runde, vor avea o valoare nominală de 100 lei şi o rată maximă a dobânzii de 9% pe an, plătibilă semestrial, obligaţiunile urmând să fie listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB.

În luna noiembrie a anului trecut, iHunt Technology a vândut 70.000 de obligaţiuni corporative în valoare totală de şapte milioane de lei, cu o maturitate de trei ani şi o dobândă fixă anuală de 8,75%, după o ofertă suprasubscrisă şi închisă anticipat în doar două zile, titlurile fiind deja înregistrate în sistemul bursier.

Tot la adunarea de ieri s-a decis majorarea capitalului social al companiei cu 0,47 milioane de lei, de la 1,41 milioane lei în prezent la 1,88 milioane lei, prin oferirea spre subscriere a 4,7 milioane de acţiuni noi, la un preţ egal cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune la care se adaugă o primă de emisiune calculată după o anumită formulă (Vezi notă).

Acţiunile vor fi oferite spre subscriere în cadrul dreptului de preferinţă, drepturi care vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, vor putea subscrie acţiuni HUNT cei înregistraţi în registrul acţionarilor la data de înregistrare aferentă majorării de capital, respectiv 22 martie, care nu şi-au înstrăinat drepturile în perioada de tranzacţionare a acestora şi persoanele care le-au dobândit prin cumpărare.

Pentru subscrierea unei acţiuni noi sunt necesare trei drepturi de preferinţă, iar perioada de exercitare a dreptului va fi de o lună de la data stabilită în prospectul de ofertă. După expirarea perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă, acţiunile nou-emise rămase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat, la un preţ ce va fi mai mare decât preţul oferit acţionarilor în prima etapă, urmând ca acţiunile rămase nesubscrise şi în această fază să fie anulate.

Majorarea capitalului social se realizează pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare ale societăţii, se specifică în raportul de ieri al IHunt Techology.

Nu în ultimul rând, ieri au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţie al companiei pentru patru ani, pratic prelungirea mandatului actualului borad, format din Cezar Cătălin Stroe, Corneliu Liviu Stroe şi Dorin Boerescu.

De la începutul lunii septembrie a anului trecut, titlurile HUNT s-au înscris pe un trend ascendent parabolic, iar de la începutul lui 2020 şi până ieri la ora 13:30, acţiunile companiei aveau o creştere de circa 40%. În data de 15 februarie, compania îşi va prezenta rezultatele financiare preliminare pentru 2020.

iHunt Technology şi-a făcut debutul pe piaţa AeRO în data de 9 iulie 2019 printr-o listare tehnică intermediată de Goldring, când Cezar Stroe, fondatorul companiei, a vândut 10% din acţiunile emitentului. La jumătatea anului trecut, Cezar Stroe avea 83,13% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile.

Raportat la preţul acţiunilor de ieri de la ora 13:30, de 4,9 lei, valoarea de piaţă a iHunt Technology era de circa 69,1 milioane de lei.

Notă

- Formula după care se calculează prima de emisiune aferentă noilor acţiuni este: [(preţ mediu de tranzacţionare / factor de ajustare] - 0,1.

- Preţul mediu de tranzacţionare se referă la preţul mediu din ultimele 30 de zile anterioare datei depunerii prospectului majorării capitalului social la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Factorul de ajustare este de 1,3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro