Abonament gratuit

DUPĂ ÎNCHEIEREA UNEI FINANŢĂRI DE 500 MILIOANE DOLARI Valoarea Revolut creşte la 5,5 miliarde dolari

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Valoarea Revolut creşte la 5,5 miliarde dolari

Revolut, platforma financiară globală cu peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume, a încheiat o rundă de finanţare serie D în valoare de 500 de milioane de dolari, investiţiile obţinute de companie până în prezent ajungând, astfel, la 836 de milioane de dolari.

Noua rundă de finanţare a fost condusă de fondul american de investiţii în dezvoltare TCV, cu participarea unui număr de investitori existenţi, care au investit şi în trecut în Revolut. Cea mai recentă rundă de finanţare creşte valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine, astfel, una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume, arată un comunicat de presă.

Noul capital a fost obţinut ca urmare a cererii ridicate, indicatorilor buni de engagement şi performanţei financiare robuste de anul trecut. În 2019, Revolut a înregistrat o creştere cu 169% a numărului de utilizatori, numărul utilizatorilor activi zilnic a cres­cut cu 380%, iar veniturile s-au majorat cu 354% faţă de 2018.

Sursa citată menţionează: "Noul capital va fi folosit pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi pentru a dezvolta în continuare oferta de retail şi business din pieţele existente, cu o atenţie sporită asupra dezvoltării de produs, care va accelera creşterea utilizării zilnice a conturilor". Proiectele companiei includ lansarea de servicii de creditare pentru utilizatorii retail şi business, extinderea conturilor de economii cu dobândă în afara Marii Britanii, precum şi îmbunătăţirea serviciului de asistenţă pentru utilizatori şi lansarea de operaţiuni bancare în Europa.

Dezvoltarea abonamentelor Premium şi Metal este o altă prioritate pentru Revolut, acestea fiind o sursă importantă de venituri pentru companie, înregistrând o creştere cu 154% anul trecut. Conturile Revolut Premium şi Metal includ o varietate de beneficii pentru consumatori, printre care se numără schimbul valutar nelimitat, acces în lounge-urile din aeroporturi, tranzacţionare de acţiuni fără comisioane şi asigurare de călătorie.

Revolut va continua să investească în extinderea echipei sale în diferite pieţe.

Nik Storonsky, Fondator & CEO - Revolut, subliniază: "Misiunea noas­tră este să construim o platformă financiară globală - o singură aplicaţie în care utilizatorii noştri îşi pot gestiona întreaga viaţă financiară, în fiecare zi, iar această investiţie demonstrează încrederea investitorilor în modelul nostru de business. Pasul următor pentru noi este lansarea operaţiunilor bancare în Europa, creşterea numărului de utilizatori care folosesc aplicaţia zilnic şi atingerea profitabilităţii. TCV are un istoric în a oferi sprijin fondatorilor care transformă industriile în care activează la nivel global, aşa că suntem încântaţi să semnăm acest parteneriat cu ei şi ne pregătim pentru etapa următoare a călătoriei noastre".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS