Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DUPĂ INTEGRAREA MINISTERULUI ENERGIEI ÎN MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ŞI MEDIULUI DE AFACERIAcţionariatul Romgaz se schimbă

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionariatul Romgaz se schimbă

Acţionarul majoritar al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale, Romgaz (simbol bursier - SNG), cea mai valoroasă companie a statului român la bursă, se schimbă după ce Guvernul a aprobat miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea ministerelor.

"Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri preia de la Ministerul Energiei atribuţiile privind exercitarea calităţii de acţionar al statului la S.N.G.N. ROMGAZ S.A.", se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, Ministerul Energiei, acţionar cu 70% din capitalul social al Romgaz, a trecut în subordinea ministerului care va mai îngloba şi Ministerul Economiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Turismului.

Acţiunile companiei de stat se tranzacţionează în creştere cu 33,8% de la începutul anului, pe un rulaj de 843 mil. lei, emitentul ajungând la 14,3 mld. lei capitalizare.

După primele şase luni, Romgaz a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18% în primele şase luni ale anului faţă de primul semestru din 2018.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din Romgaz, companie a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 14,8 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS