DUPĂ MODERNIZAREA HOTELULUI BRĂDETGrupul ungar Danubius Hotels a trecut pe profit în România

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 august 2015

Grupul ungar Danubius Hotels a înregistrat în primul semestru un profit înainte de taxe de 14 milioane forinţi (46.000 euro), faţă de o pierdere de 107 milioane forinţi (346.000 euro) în aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul a fost afectat de lucrările de modernizare a hotelului Brădet.

Veniturile totale obţinute de Danubius în România au crescut în acest context cu 37%, la 987 milioane forinţi (3,2 milioane euro).

La veniturile mai mari a contribuit creşterea ratei medii pe cameră la 153 lei, de la 137 lei în primele şase luni ale anului trecut, întrucât preţurile camerelor renovate ale hoteluluui Brădet, la patru stele, au fost mai mari decât cele înregistrate la două stele înaintea lucrărilor de modernizare, în timp ce numărul camerelor vândute a crescut cu 22,3%.

De asemenea, la avansul veniturilor a contribuit şi îmbunătăţirea ratei de ocupare, se arată în raportul financiar al grupului ungar. Astfel, în prima jumătate a anului, rata de ocupare a urcat la 55,9%, de la 52,7% în intervalul similar din anul anterior.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) s-a situat la 253 milioane forinţi (832.000 euro), de aproape patru ori mai mare comparativ cu 67 milioane forinţi în acelaşi interval al anului trecut.

Investiţiile au fost reduse semnificativ după finalizarea lucrărilor la hotelul Brădet, la 22 milioane forinţi în primele şase luni ale acestui an, raportat la 946 milioane forinţi în primul semestru de anul trecut.

Pentru anul în curs, Danubius Hotels a estimat în luna martie o cifră de afaceri de în creştere cu 30%, de la 30,5 milioane de lei anul trecut, creşterea fiind generată de investiţiile finalizate în 2014.

Complexul turistic deţinut de Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata (patru stele), Danubius Health Spa Resort Brădet şi Hotel Făget. Cele trei hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziţia turiştilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

În 2014, peste 40.500 de turişti au trecut pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului, potrivit Mediafax .

În perioada 2013-2014, grupul Danubius a investit în România 7 milioane de euro în modernizarea şi ridicarea nivelului de confort al hotelului Brădet, devenit Danubius Health Spa Resort Brădet.

Cele trei hoteluri ale grupului Danubius se află la mai puţin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa.

Grupul ungar Danubius Hotels este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deţinând un portofoliu de 56 de hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro