DUPĂ PRIMA ORĂ ŞI JUMĂTATE DE TRANZACŢIONARECapitalizare de 210 milioane de lei pentru Agroland Business System

A.I.
Piaţa de Capital / 01 martie

Capitalizare de 210 milioane de lei pentru Agroland Business System

Tranzacţii record de 9,3 milioane de lei

Acţiunile Agroland Business System (AG), compania ce operează o reţea de magazine agricole în ţara noastră, se tranzacţionau la 17,9 lei după o oră şi jumătate de la deschiderea sesiunii bursiere, preţ ce conferă emitentului o valoare de piaţă de 210,69 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât cea la care a fost închis plasamentul privat din noiembrie anul trecut.

Compania a debutat astăzi pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB, iar după o oră şi jumătate valoarea transferurilor cu acţiunile AG se ridica la 9,3 milioane de lei, doborând astfel recordul înregistrat la finele lunii ianuarie de titlurile Safetech Innovations (SAFE), care cumulaseră tranzacţii de 6,3 milioane de lei după 90 de minute de la intrarea în ringul bursier.

În noiembrie anul trecut, Agroland Business System a derulat un plasament privat prin care a atras 7,9 milioane lei de la investitori, operaţiunea de piaţă încheindu-se la 4,5 lei/titlu. În cadrul plasamentului, compania a emis 1,76 milioane de acţiuni noi, echivalentul a 15% din numărul total de acţiuni actual.

Compania, ce s-a înfiinţat în 2009 şi a început activitatea prin vânzarea de păsări şi furaje pentru păsări, operează în prezent o reţea de magazine agricole în 29 de judeţe din ţara noastră, acoperă segmentele "Ferma", "Pet Care", "Gardening", precum şi fitofarmacii, ultimul segment pe care a intrat emitentul, conform unui comunicat recent al Agroland.

În 2019, Agroland Business System a obţinut un profit net de 2,46 milioane de lei, cu 40,2% sub cel din 2018, în timp ce pentru anul anterior compania a raportat un rezultat net de 2,78 milioane de lei. Veniturile din exploatare s-au situat în 2019 la 134,54 milioane de lei, cu 1,4% sub cele din anul anterior, în vreme ce veniturile aferente anului 2017 au fost de 121,9 milioane de lei, potrivit datelor din memorandum-ul de listare întocmit de TradeVille.

Pentru primul semestru al anului trecut, Agroland Business System a raportat un profit net de 8,43 milioane de lei, cu 58,9% peste cel din primele şase luni ale lui 2019, în timp ce veniturile din exploatare au fost de 121,84 milioane lei, în creştere cu 17,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Pentru 2025, compania estimează venituri din exploatare de 254,82 milioane de lei şi un profit net de 12,39 milioane de lei, conform celor prezentate în memorandum.

Compania este condusă de fondatorul Horia Cardoş, ce deţine 76,5% din capitalul Agroland Business System, în timp ce Ştefan Martin are 8,5% acţiunile AG.

Emitentul mari are listată o emisiune de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Adica in 2025 are PER aproape 20 daca toate merg minunat si profitabilitatea lor creste spectaculos.Asta cu pretul de acum si profitul mirobolant de peste 5 ani(in 2026 il aflam pe cel din 2025).

  Cine a manipulat pretul de la deschidere cand se dusese pe la 22,nu 18?! 

  Sa nu-mi spuna cineva ca vanzarea de furaje si pui de-o zi e o afacere cu perspective senzational de profitabile ! 

  Asteptam majorarile de capital .

  Afaceri din simple vanzari de produse banale, cu marje de cateva procente(daca businessul e dus impecabil,fara lockdown,recesiune sau alte minuni) evaluate la de cateva ori cifra de afaceri.care afaceri cresc doar daca faci magazine noi,care magazine costa din ce in ce mai mult.Ia vedeti prin prospect la ce vanzari se asteapta de la nou format mare de magazine si cat costa ele ca sa va dati seama cati ani le ia numai amortizarea lor! 

  Agroland are o activitate sezoniera: 3 luni vanzari foarte bune, urmatoarele 6 luni supravietuieste si apoi urmeaza 3 luni de somaj. De asemenea activeaza pe o piata faramitata si slab fiscalizata (concurenta neloiala, nefiscalizata). Eu le urez succes in afaceri, iar investitorilor prudenta.

  1. Este o ecrocherie,o intelegere a celor ce sunt INVITATI la plasamentul privat,nu numai la gainaria aceasta ci la toate micile societati ce s-au listat in ultimul timp.Daca nu plangem ,nu reclamam la ASF (DEGEABA)vom asista in continuare cum o mana de oameni iau spuma de pe micile afaceri si lasa zerul pentru fraieri.Da sunt fraieri cei care cred ca vor obtine beneficii achizitionand aceasta socitrate ( si altele) fraieri care pun BOTUL la prromisiuni de actiuni gratuite sau majorari cu aport de capital.Cei care au achizitionat M in ultima saptamana au asteptat nerabbatori sa se inbogateasca cu cate 5 noi actiun gratuite,Nu stiau ei ca dupa MCS urmeaza o scadere considerabila a pretului?.Asa se intamla la toate titlurile,dar,SMECHRII,aici incluzandu-i si pe redactorii acestei publicatii,tac malc,ba mai si inpulsioneaza fraierul:vei primi gratuitesi-ti vei inbunartati randamentul.MA SCUZATI

   rEVIN.Spune-ti carei noi listate actiuni i s-a facut o analiza temeonica.Poate nu voie sa se spăuna pretul corect ,dar sa i se dechida ochii celui ce doreste sa cumpere,sa stie ce este in sarsanaua vanzatorului.Aici nu proprietarul marfii negociaza ci cei de pe margine,interesati,asa cum procedeaza geambasul in obor(nu cel din Buc.)la vanzareqa cailor.

   "Preţul acţiunilor Tesla a crescut în 2020 cu peste 730%"

  Un lucru e clar, bine că au venit ! Nu sunt pe fond companii rele,iar șefii lor par in regulă!

  Cotatiile sunt prea sus ,e clar,duse prin șmecherie prea sus !

  Câștigurile imense ale " băieților deștepți " va creia o "febră " pentru noi listări. E perfect,dar nu cumpar acum! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro