Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DUPĂ VOTUL ACŢIONARILOR DE IERIIoan Nani va conduce Antibiotice încă patru ani

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Ioan Nani

Ioan Nani

Acţionarii au aprobat completarea obiectului de activitate al companiei cu "Fabricarea pesticidelor şi a alor produse agrochimice" 

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) i-au reînnoit, în adunarea de ieri, mandatul de administrator executiv a lui Ioan Nani, pentru perioada 1 iunie 2020 - 18 aprilie 2024, a informat producătorul de medicamente printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii au dat undă verde modificării Actului Constitutiv al Antibiotice, prin completarea obiectului de activitate al societăţii cu o nouă activitate secundară, respectiv "Fabricarea pesticidelor şi a altor produse agrochimice".

Tot ieri, a fost aprobată desemnarea lui Lucian Timofticiuc ca administrator provizoriu pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la şase luni pentru motive întemeiate, precum şi declanşarea procedurii de selecţie a unui post de administrator devenit vacant ca urmare a demisiei lui Cristian Vasile Grasu.

După primele trei luni ale acestui an, Antibiotice a obţinut venituri din vânzări de 73,63 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de cele din primul trimestru din 2019, în timp ce profitul net s-a majorat cu 25%, de la 3,27 milioane de lei, la 4,08 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Majorarea profitului net a venit ca urmare a scutirii de impozit pentru profitul reinvestit în echipamente de producţie, conform prevederilor codului fiscal.

Profitul din exploatare a crescut cu 5,6%, în primele trei luni ale anului, la 5,5 milioane de lei, deşi exporturile, care generează un profit mai mare, au fost puternic afectate în luna martie de criza economică asociată pandemiei Covid 19, conform companiei.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53,02% din producătorul de medicamente din Iaşi, în timp ce SIF Oltenia (SIF5) are 18,9% din Antibiotice.

Faţă de preţul de închidere al acţiunii ATB din data de 19 mai, de 0,535 lei, valoarea de piaţă a companiei era de circa 359,16 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS