Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

EDIŢIE SPECIALĂ CAZUL SÂRBU / 17.05.2001 - PREŞEDINTELE ILIESCU ÎŞI PRECIZEAZĂ ATITUDINEA FAŢĂ DE "SCANDALUL MEDIA PRO""Oricine ar fi, datoriile către stat trebuie plătite!"

Ziarul BURSA #Media-Advertising /

"Oricine ar fi, datoriile către stat trebuie plătite!"

Oricine ar fi, datoriile către stat trebuie plătite! Preşedintele Ion Iliescu a revenit asupra "scandalului Mihăescu", recunoscând, implicit, că a rămas dator în faţă opiniei publice cu un răspuns prin care să-şi precizeze atitudinea în raport cu acuzaţiile că grupului de presă "Media Pro" îi sunt tolerate acumulări de datorii fiscale în schimbul manipulării auditorului.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, doamna Corina Creţu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Ion Iliescu nu doreşte să comenteze acţiunea domnului Eugen Mihăescu, dar că, în principiu, orice cetăţean şi orice firmă trebuie să îşi plătească datoriile către stat.

Domnul Eugen Mihăescu, consilier al preşedintelui pe probleme de societate civilă, a acuzat public, în repetate rânduri, faptul că "Media Pro" şi şeful acesteia, domnul Adrian Sârbu, se dedau la malversaţiuni fiscale care le-ar fi "iertate" de autorităţi datorită influenţei mediatice a grupului de presă. Luni, senatorul PDSR Sergiu Nicolaescu i-a interpelat în Parlament pe ministrul finanţelor, ministrul de interne şi ministrul justiţiei, cerând să fie informat dacă acuzaţiile formulate de domnul Mihăescu corespund adevărului. Gravitatea acuzaţiilor - manipularea opiniei publice în schimbul toleranţei fiscale, datorii neplătite de 86,7 miliarde de lei la bugetul de stat - l-a determinat pe preşedinte să ia în seamă "scandalul Media Pro", chiar dacă într-un mod oarecum "discret". Ceea ce uimeşte, însă, este faptul că "imperiul mediatic" condus de domnul Adrian Sârbu nu a reacţionat în nici un fel la acuzaţiile formulate de consilierul preşedintelui. Ciudăţenia acestei tăceri îndelungate (au trecut zece zile de la apariţia publică a acuzaţiilor) lasă impresia că "Media Pro" nu are răspuns şi că aplică politică struţului, în speranţa că scandalul va fi uitat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie