Enel va monta 30.000 de contoare inteligente în 2015

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2015

Primele 30.000 de contoare inteligente vor fi montate până la sfârşitul acestui an, a declarat ieri Emil Constantinescu, şef proiect Enel, într-o conferinţă de specialitate, precizând: "Dacă acest lucru se întâmplă împreună cu furnizorul, clientul poate să vadă şi costul energiei, pentru că putem construi împreună aplicaţii prin care să se prezinte costul în timp real. Un alt avantaj pentru consumatorul final este că se pot defini tarife personalizate, pe timp de zi, pe timp de noapte şi în diferite configuraţii, pentru că acest contor este capabil să le înregistreze în mod diferenţiat consumul şi ulterior să se factureze. Aceasta permite şi o dinamică a furnizorilor mult mai mare decât este astăzi".

Pentru client, contoarele se montează fără niciun cost, acesta fiind inclus în tariful de distribuţie. Contoarele inteligente au o durată de viaţă de 15 ani.

"În Italia şi Spania unde există aceste contoare inteligente nu mai există acele vârfuri de sarcină, de dimineaţa şi seara, iar jumătate dintre clienţi au ales să schimbe furnizorul", a mai spus Constantinescu, citat de Agerpres.

Aceste contoare permit protecţia consumatorilor la supratensiuni reducând disconfortul clienţilor la apariţia unor eventuale incidente în reţeaua de energie electrică.

Enel instalează circa 11.400 de contoare inteligente în zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unităţi la clienţi rezidenţiali şi alte 900 de contoare la clienţi business. În zona Dobrogea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate în judeţul Călăraşi şi într-unul din cartierele din Constanţa. În Timiş, peste 4.100 de clienţi vor beneficia de această nouă tehnologie, 3.100 de unităţi vor fi instalate în Arad şi alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva.

Zonele în care este implementat proiectul, în 2015, au fost selectate atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Investiţia se realizează în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice şi ale Ordinului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) privind implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice.

Ulterior instalării, contoarele inteligente vor fi integrate într-o aplicaţie informatică (sistem de măsurare inteligentă) astfel încât acestea să poată fi gestionate în mod centralizat şi de la distanţă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro