"Erste" are acordul statului român pentru listarea BCR în 2011

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2009

Conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este de acord cu propunerea austriecilor de la "Erste" privind amâ­narea listării BCR pentru 2011, a declarat, ieri, Mircea Ursache, preşedintele AVAS.

"Vom accepta amânarea listării BCR pentru 2010-2011, deşi, prin contractul de privatizare a Băncii, nu există o clauză coercitivă care să ofere statului puterea să oblige acţionarul majoritar să listeze banca până în toamna acestui an", a menţionat, preşedintele Autorităţii.

Potrivit domniei sale, conducerea "Erste" s-a consultat cu reprezentanţii statului în privinţa amânării listării BCR la începutul acestui an, condiţia Autorităţii fiind ca austriecii să aibă acordul societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri).

Posibilitatea ca BCR să nu fie listată până în octombrie 2009, dată stipulată în contractul de privatizare al Băncii, s-a conturat din ce în ce mai mult din al doilea trimestru al acestui an, în condiţiile în care Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR, declara, la mijlocul lunii mai, că listarea băncii a devenit inoportună din cauza condiţiilor de piaţă. Domnia sa preciza atunci şi că banca nu are niciun plan asupra modului în care va avea loc cotarea.

În ultima lună, întâlnirile dintre reprezentanţii Erste şi conducerea SIF-urilor s-au înmulţit, culminând cu întrevederea de vinerea trecută, când şefii societăţilor de investiţii financiare au căzut de acord asupra amânării cu maxim doi ani a listării BCR. Aceştia nu au exclus, însă, posibilitatea să listeze banca mai repede de 2011, în funcţie de condiţiile de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro