Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Eurogroup aşteaptă în 24 mai un acord cu privire la Grecia

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Preşedintele grupului miniştrilor de finanţe din zona euro (Eurogroup), Jeroen Dijsselbloem, speră că regiunea va ajunge până în 24 mai la un acord cu privire la reformele adoptate de Grecia, respectiv la reducerea datoriilor ţării, astfel încât să poată fi deblocată o nouă tranşă de împrumut către Atena.

Dijsselbloem a afirmat ieri, înaintea unei reuniuni Eurogroup: "Ţinta mea este să ajungem la un acord înaintea acestei veri, chiar la următoarea reuniune a Eurogroup. Astăzi (n.r. - ieri) este prima discuţie generală cu privire la datoria Greciei şi vom încerca să ajungem la un acord în 24 mai".

În noaptea de duminică spre luni, Parlamentul elen a adoptat o reformă controversată a pensiilor şi impozitelor, cu votul majorităţii coaliţiei guvernamentale, chiar dacă pe străzile Greciei au avut loc proteste faţă de măsurile de austeritate.

Toate partidele de opoziţie, inclusiv dreapta Noua Democraţie, au votat contra textului, contestat de sindicate. Documentul prevede reducerea celor mai mari pensii, fuziunea mai multor case de asigurări, creşterea cotizaţiilor, a taxelor şi impozitelor în special pentru veniturile medii şi mari.

Unii protestatari au aruncat cocteiluri Molotov şi alte obiecte în poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie