Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

EVENIMENTPrimul vin "Alira" va curge, astăzi, în pahare

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului /

Ghenadie Bobeica, administratorul "WineRo", în cadrul primului cules de la Aliman.

Ghenadie Bobeica, administratorul "WineRo", în cadrul primului cules de la Aliman.

 • document ataşat VINURI
  apasă aici pentru a descărca.

  Aliman (localitatea unde se află podgoriile) şi Râşova (locul unde va fi construită crama) au dat numele primului vin "Alira", care va curge, astăzi, în pahare. Astfel, dacă "WineRo" a recoltat, toamna trecută, primii struguri din podgoria de la Aliman, în acest an va fi degustat noul "Merlot", produs, sub semnătura renumitului oenolog cu experienţă internaţională Marc Dworkin, din aceşti struguri.

  Din primele 20 de hectare de struguri au fost produse 45.000 de sticle de vin, întreaga suprafaţă de 80 de hectare de vie urmând să producă struguri pentru vin abia în anul 2014, cand va ajunge la cantitatea optimă, limitată la 6 tone/ha.

  Situată pe plaiurile dobrogene, via a fost plantată în anul 2006, în urma achiziţionării celor 80 de hectare de teren, soiurile cultivate fiind "Feteasca Neagră", "Merlot" şi "Cabernet Sauvig-non". Investiţia se cifrează la 2,5 milioane de euro, urmând ca alte 5 milioane de euro - 2 milioane din fonduri europene nerambursabile şi 3 milioane ce reprezintă co-finanţarea - să fie investite în construcţia unei crame, la Râşova - localitate constănţeană situată la 14 km de Aliman, unde se află podgoria. În acelaşi loc, producătorul "WineRo" intenţionează să mai dezvolte o mică podgorie şi un hotel cu 24 de camere, pentru amatorii de turism vinicol.

  Până în acest an, compania producea, în Bulgaria, vinul "Enira", acesta fiind celebru în Marea Britanie, Elveţia, Germania, Luxemburg, Japonia şi China, ţări în care urmează să fie exportat şi noul vin super-premium, care va fi vândut către marii retaileri, la un preţ cuprins între 40 şi 50 de lei sticla.

  Vin de "Interagro"

  Vinuri din Turcia, Georgia şi China la "real,-Hypermarket"

  În pivniţele "Rhein" Azuga se produce cel mai vechi vin spumant din ţară

  Vinurile "Rotenberg" - degustate la noi şi în Franţa

  Revista "Vinul.ro", despre "Alira": "Încă de la primul contact, acest vin reuşeşte să impresioneze prin complexitatea sa aromatică. Combinaţia armonioasă dintre tonurile sobre de fructe negre (vişine amărui, coacăze negre şi prune afumate), lemnul afumat şi nuanţele uşor lactate, învelite în senzaţii de vanilie şi rom, conferă acestui vin o tentă seducătoare. În atac, gustul dă senzaţia de subţirime, plecând acid-vegetal, după care evoluează progresiv şi rotund spre note adânci de fragi, migdale, cacao şi brusture. Punctul maxim de intensitate aromatică este atins în partea finală, unde dominanta condimentată este cel mai bine subliniată".

  Opinia Cititorului

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
  Cabinet de avocatTMPS