EXECUTIV: O echipă mixtă de experţi urmează să efectueze, până la finalul acestei săptămâni, o vizită în România

G.D.
Politică / 17 noiembrie 2022

O echipă mixtă de experţi urmează să efectueze, până la finalul acestei săptămâni, o vizită în România

O echipă mixtă de experţi, formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, printre care şi Olanda, urmează să efectueze, până la finalul acestei săptămâni, o vizită în România, precizează Executivul, după un prim anunţ în acest sens al comisarului european Ylva Johannson, relatează News.ro.

"Vizita în România, menţionată de către comisarul european Ylva Johannson în cadrul conferinţei de presă susţinute cu ocazia prezentării Comunicării Comisiei Europene referitoare la extinderea spaţiului Schengen, are loc ca urmare a deschiderii manifestate de autorităţile române pentru clarificarea oricăror aspecte suplimentare de interes legate de aplicarea de către România a acquis-ului Schengen", a transmis astăzi, Guvernul, prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.

Conform sursei citate, ţinând cont de declaraţiile premierului olandez Mark Rutte şi de adoptarea motiunii Parlamentului olandez, prin care se arăta că sunt aşteptate elemente suplimentare înainte de formularea unei decizii finale a Olandei pe acest subiect, România a exprimat întreaga disponibilitate de a primi experţi olandezi care să constate progresele în domeniile de interes pentru Olanda, din perspectiva aplicării acquis-ului Schengen.

"În acest context, în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, care a manifestat deschidere deplină pentru susţinerea demersurilor României, o echipă mixtă de experţi, formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene (în calitate de coordonatori) şi ai unor state membre (printre care şi Olanda) urmează să efectueze, până la finalul acestei săptămâni, o vizită complementară celei din 9-11 octombrie 2022", anunţă Executivul.

Noua vizită are, de asemenea, un caracter voluntar, similar celei din perioada 9-11 octombrie 2022, având scopul de a contribui la consolidarea argumentaţiei privind nivelul foarte bun de pregătire al României în aplicarea acquis-ului Schengen, nivel confirmat, de altfel, de recenta Comunicare a Comisiei Europene şi de raportul vizitei voluntare din octombrie, devenit public ieri, 16 noiembrie.

Comisia Europeană solicită Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen. Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, se arată într-un document al Comisiei Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In vamile din romania skenerele nu merg . Romania este plina de tigari de contrabanda si droguri. Chinezii au impanzit Romania cu marfuri din china pt care nu dau bonuri fiscale .din turcia intra zilnic sute de tiruri cu imbracaminte si incaltaminte care trec prin vama nefiscalizatete. Aceste produse se vand nefiscalizate in tot felul de magazine, chioscuri , piete ,bazare etc. Tinand cont de toate acestea cred ca o concluzie e clara : toate aceste ilegalitati se comit cu stirea celor de la psdpnl si udmr care isi primesc comisioane grase de la cei care comit aceste ilegalitati

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro