Expoziţie dedicată automobilului şi mobilităţii în Politehnica din Bucureşti

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Auto / 18 mai

Expoziţie dedicată automobilului şi mobilităţii în Politehnica din Bucureşti

Amatorii de maşini au motive de satisfacţie, Poliautofest găzduieşte la finalul acestei săptămâni 30 de companii, 100 de automobile, 3 zone pentru demonstraţii şi test drive, precum şi 4 conferinţe tematice susţinute de cadre universitare şi specialişti în domeniu. Acestea sunt principalele ingrediente ale celui mai mare festival auto din România, PoliAutoFest ale cărui porţi se vor deschide vineri la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Manifestarea îşi propune să devină un festival anual care să implice toţi factorii importanţi în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului. Ilona Costea, Decanul Facultăţii de Transporturi din cadrul UPB a declarat: "Am intrat deja în săptămâna festivalului, vineri 20 mai, începând cu ora 10, Poliautofest îşi deschide porţile pentru vizitatori. Suntem bucuroşi să anunţăm participarea a 30 de companii din domeniu, importatori şi distribuitori de autovehicule, furnizori de componente si echipamente, de tehnologii şi servicii de mobilitate. Împreună cu companiile participante ne-am străduit să oferim vizitatorilor o experienţă unică, o incursiune într-un univers al automobilului, poate altfel prezentat decât s-a făcut până acum".

Potrivit organizatorilor, experienţa vizitatorilor nu va fi doar una statică. Aceştia vor putea vedea la lucru unele dintre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ale automobilelor cum ar fi parcarea autonomă sau asistent pentru mersul înapoi dar şi demonstraţii de diagnosticare tehnică a automobilelor. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile cu premii oferite de organizatori şi expozanţi. În contextul în care evenimentul se va derula într-un campus universitar, programul include şi conferinţele de specialitate care vor acoperi patru teme mari : Green Vehicles, Smart Mobility, Siguranţă si securitate rutieră şi nu în ultimul rând o incursiune în viziune si perspective pentru Autovehiculul viitorului. Mărcile auto prezente la eveniment sunt Audi, BMW, Bentley, Citroen, Cupra, DS, Ford, Hyundai, Iveco Defence, Jaguar, KIA, Land Rover, Lamborghini, Lexus, Mercedes Benz, Mitsubishi, Porsche, Renault, Scania, SKODA, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen şi Volvo Trucks. De asemenea companiile Bosch, Castrol Lubricants, Crystal Systems, DB Schenker, DSV, Intelligent Convergent Solutions, Haynes Pro, Wing Computers Group şi Yazaki, prin prezentarea produselor, echipamentelor sau sistemelor destinate industriei, întregesc acest univers al automobilului. La prima ediţie a evenimentului, ce se va desfăşura pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi (indoor şi autdoor) din Campusul UPB sunt aşteptaţi peste 8.000 de participanţi. Programul de vizitare în toate cele trei zile este între orele 10.00 şi 18.00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii. Poliautofest este organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti prin Facultatea de Transporturi.

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 10%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere de 10,1%, în primele trei luni din acest an, un avans important fiind consemnat în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule şi comerţul cu autovehicule. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în primul trimestru din acest an cifra de afaceri în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule s-a majorat cu 12,3%, comerţul cu autovehicule cu 10,2%, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,9%). Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 6,2% în primele trei luni.

În luna martie comparativ cu luna precedentă, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 17,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+18,2%), comerţul cu autovehicule (+17,3%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+13,9%). Pe serie ajustată, volumul total al cifrei de afaceri din sector a înregistrat o creştere cu 0,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro