Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

FAO: Preţurile mondiale ale alimentelor, în cel mai mare declin din ultimele şapte luni

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar /

FAO: Preţurile mondiale ale alimentelor, în cel mai mare declin din ultimele şapte luni

Preţurile alimentelor au înregistrat la nivel mondial, în iulie, un recul de 3,7%, comparativ cu luna precedentă, cel mai semnificativ declin din decembrie până în prezent, ca urmare a scăderii cotaţiilor la toate tipurile de culturi, a anunţat ieri Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său indice global al preţurilor la produsele alimentare (Food Price Index), care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În luna iulie 2018, acest indice a scăzut la 168,8 puncte, de la 175,3 puncte în iunie, conform Agerpres.

Cel mai semnificativ declin lunar al preţurilor s-a înregistrat în iulie la produsele lactate şi la zahăr.

"Declinul din iulie a fost determinat de cotaţiile mai slabe de export pentru grâu, porumb şi orez. În general, preţul grâului pe plan global este mai redus în prima jumătate a lunii, dar temerile privind producţia din UE şi în Rusia au dus la majorarea cotaţiilor de export spre sfârşitul lunii", se arată în comunicatul FAO.

Luna trecută, FAO a anunţat că se aşteaptă în 2018 la o recoltă mondială de cereale de 2,586 miliarde tone, cu 64,5 milioane tone, sau 2,4%, mai puţin decât producţia record înregistrată în 2017. Noile prognoze ale FAO sunt cu 24 milioane de tone mai mici decât cele de luna trecută şi reflectă perspectivele unei recolte mai mici de grâu în Uniunea Europeană şi de grâu şi cereale păioase în Rusia şi Ucraina.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS