FDA a autorizat al doilea booster pentru persoanele peste 50 de ani

G.B
Internaţional / 29 martie 2022

FDA a autorizat al doilea booster pentru persoanele peste 50 de ani

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat cel de-al doilea booster al vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru persoanele de peste 50 de ani din cauza îngrijorărilor legate de scăderea imunităţii în această grupă de vârstă, au anunţat astăzi reprezentanţii celor două companii farmaceutice, potrivit Reuters.

Totodată, FDA a autorizat al doilea booster al vaccinului Pfizer-BioNTech şi pentru persoanele de peste 12 ani care au sisteme imunitare compromise.

Noile rapeluri - a patra doză de vaccin - vor trebui administrate la cel puţin trei luni după a treia doză şi au scopul de a oferi o protecţie mai mare împotriva formelor severe de COVID-19 şi împotriva riscului de spitalizare, au anunţat reprezentanţii alianţei Pfizer-BioNTech.

Această autorizare a fost emisă într-o perioadă în care oamenii de ştiinţă au exprimat o serie de îngrijorări legate de o subvariantă Omicron extrem de contagioasă, BA.2, care a determinat o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în alte ţări.

Numărul infectărilor din Statele Unite a scăzut brusc după un nivel record înregistrat în luna ianuarie, însă autorităţile americane au constatat totuşi o foarte uşoară creştere în ultimele săptămâni, potrivit datelor oficiale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

"În timp ce această autorizare pentru utilizare de urgenţă va contribui la acoperirea unei nevoi actuale în anumite cazuri, noi lucrăm cu multă determinare la dezvoltarea unui vaccin actualizat, care va proteja nu doar împotriva tulpinilor actuale, ci va asigura şi reacţii imunitare mai durabile", a declarat CEO-ul grupului Pfizer, Albert Bourla, într-un comunicat de presă.

Iniţial, Pfizer şi BioNTech au cerut ca al doilea booster al vaccinului lor anti-COVID-19 să fie aprobat pentru persoanele de peste 65 de ani, conform documentului depus la FDA şi care cita date medicale obţinute în Israel, unde al doilea supra-rapel este deja autorizat pentru multe persoane de peste 18 ani. Reprezentanţii alianţei Pfizer-BioNTech nu au explicat motivul pentru care autorităţile medicale americane au decis scăderea pragului de vârstă pentru persoanele eligibile la vaccinarea cu al doilea booster (de la 65 de ani la 50 de ani, n.r.).

Oamenii de ştiinţă şi oficialii din domeniul sănătăţii discută în această perioadă dacă persoanele tinere şi sănătoase au într-adevăr nevoie de a patra doză a vaccinurilor anti-COVID-19. Un studiu realizat pe angajaţi din sectorul sănătăţii din Israel a sugerat că a patra doză oferă doar o creştere mică a protecţiei imunitare în acea grupă de vârstă.

Oficiali din administraţia Biden au spus că guvernul american deţine în prezent un număr suficient de doze pentru a acoperi cererea aferentă unei noi runde de vaccinări cu doze booster în rândul vârstnicilor americani, chiar dacă finanţarea din fonduri federale pentru combaterea pandemiei de COVID-19 s-a încheiat.

Ei au mai spus că dacă Congresul american nu aprobă noi fonduri, administraţia de la Washington nu va mai putea să plătească pentru vaccinări ulterioare, dacă acestea vor fi necesare, mai ales dacă vaccinurile anti-COVID-19 vor trebui să fie actualizate pentru a ţinti noi variante virale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5756
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0327
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8203
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.5761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb