Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Fiat Chrysler îşi retrage oferta de fuziune cu Renault

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Auto /

Fiat Chrysler îşi retrage oferta de fuziune cu Renault

Compania auto italo-americană Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) şi-a retras oferta de fuziune cu societatea franceză de profil Renault SA, acuzând condiţiile politice din Franţa, transmite Wall Street Journal.

Dacă ar fi fuzionat, cele două companii ar fi creat al treilea mare lider global din industria auto, după Volkswagen şi Toyota.

Potrivit unor surse apropiate Renault, citate de Reuters, Fiat Chrysler a decis să-şi retragă oferta după ce Franţa a încercat să întârzie decizia privind eventuala tranzacţie, cu scopul de a încerca să obţină sprijinul Nissan, partenerul japonez al Renault. Conform surselor, oficialii guvernamentali francezi ar fi făcut presiuni pentru ca Nissan să sprijine fuziunea, dar reprezentanţii companiei nipone s-au abţinut.

Boardul Renault a luat în discuţie, săptămâna aceasta, lansarea oficială a negocierilor de fuziune cu Fiat Chrysler. Decizia a fost amânată, la solicitarea Guvernului de la Paris. "A devenit clar că, în actualele condiţii politice din Franţa, nu sunt şanse ca o astfel de combinaţie să aibă succes", a anunţat, ieri, FCA.

La rândul său, Renault a informat: "Consiliul de Administraţie al companiei nu a reuşit să ia o decizie din cauza solicitării exprimate de reprezentanţii statului francez privind amânarea votului pentru o şedinţă ulterioară".

Amintim că, săptămâna trecută, Fiat Chrysler a propus o fuziune de peste 35 de miliarde de euro cu Renault.

Guvernul francez, care este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%, a cerut prudenţă în negocierile de fuziune.

"Este nevoie de timp pentru a face lucrurile cum trebuie, este o operaţiune majoră menită să creeze un gigant auto global: nu trebuie să ne pripim", a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Guvernul de la Paris a dorit să obţină garanţii în cazul unei eventuale fuziuni, inclusiv protejarea locurilor de muncă franceze, asigurarea unei bune reprezentări a Franţei în Consiliul de Administraţie al noii entităţi şi garantarea faptului că Renault/Fiat va fi lider în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS