Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR: "Spiritul de asociere în rândul tinerilor întreprinzători nu este foarte ridicat"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii /

Florin Jianu

Florin Jianu

Jianu: "80% dintre antreprenorii din Start-Up Nation nu şi-ar fi deschis firmele în lipsa acestui program"  

Majoritatea antreprenorilor din ţara noastră care au pornit afaceri în cadrul programului "Romania Start-Up Nation" spun că nu şi-ar fi deschis firmele în lipsa acestui program, arată un studiu realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi BCR.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: "Consider negativ faptul că întrebaţi dacă ar fi pornit afacerea şi în lipsa acestui program, aproape 80% dintre respondenţi au răspuns cu «nu» şi «cu siguranţă nu». Credem că ar trebui să fie introdusă o etapă în care să avem şi interviuri cu întreprinzătorii debutanţi ca să vedem de ce vor să îşi facă o afacere, pentru că să porneşti o afacere numai pentru a primi un tip de finanţare nu cred că este în regulă".

Studiul realizat de CNIPMMR vizează profilul antreprenorului debutant în România şi modalităţile de îmbunătăţire a mediului antreprenorial, mai ales cel legat de start-up-uri, eşantionul este unul reprezentantiv, 74% dintre respondenţi fiind din mediul urban şi 25% din mediul rural, iar numărul mediu de angajaţi al întreprinderilor intervievate este de 4,6 angajaţi pe întreprindere.

Domnul Jianu a mai precizat: "Se desprind câteva lucruri foarte interesante din această cercetare, printre care: 70% dintre întreprinzătorii din Start-Up Nation sunt asociaţi unici, ceea ce înseamnă că spiritul de asociere în rândul tinerilor întreprinzători nu este foarte ridicat; majoritatea lor au activităţi în sfera producţiei (70%), 25% - industrii creative, IT- 3%, servicii - 3%; circa 42% sunt femei şi aproximativ 57% sunt bărbaţi, ceea ce este un lucru foarte bun şi ne dorim ca în anii următori proporţia să fie egală; vârsta medie a întreprinzătorilor debutanţi este de 30 de ani; aproximativ 65% dintre ei au studii universitare de licenţă şi/sau masterat, dar şi studii liceale circa 30%. În plus, principala motivaţie pentru înfiinţarea firmei este aceea de a fi propriul şef şi de a fi independent; dorinţa unui câştig mai mare se află pe locul doi şi nevoia de a se simţi împliniţi - locul trei. Răspunsurile antreprenorilor au mai arătat şi că opt din zece au utilizat creditele bancare, ceea ce este îmbucurător".

Preşedintele CNIPMMR a enumerat şi câteva dintre recomandările pe care membrii Consiliului IMM-urilor, le văd potrivite în sensul îmbunătăţirii programului Start-Up Nation, precum: un proces continuu de debirocratizare; adăugarea unor etape, precum cea a interviului; un program de educaţie şi mentorat pentru programul acesta şi diverisificarea cheltuielilor din program.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS