Ford şi Mahindra vor produce un SUV pentru clienţii din India

V.T.
Companii #Auto /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Producătorul auto indian Mahindra & Mahindra (M&M) a semnat, astăzi, un acord cu subsidiara Ford din India pentru a dezvolta împreună SUV-uri de mărime medie, transmit Reuters şi site-ul indiatimes.com.

Vehiculele vor fi comercializate în India dar şi pe alte pieţe emergente.

Ford şi companiile afiliate vor investi 6,80 miliarde de rupii (97,97 milioane de dolari) pentru dezvoltarea vehiculelor pe o perioadă de zece ani, a informat Mahindra.

"Prin anunţul de astăzi, nu doar ne întărim parteneriatul cu Mahindra ci ne sporim competitivitatea pe o piaţă emergentă importantă, cum este India. Poziţia de lider a Ford în domeniul tehnologic, combinată cu modelul operaţional de succes al Mahindra ne va ajuta cu siguranţă să oferim un vehicul care să îndeplinească aşteptările clienţilor din India şi din alte pieţe emergente", a afirmat Jim Farley, preşedintele Ford pentru pieţele globale.

În prezent, Ford îşi produce şi îşi vinde maşinile în India printr-o subsidiară pe care o deţine integral. De asemenea, în 2017, a format cu Mahindra o alianţă strategică. Cei doi producători auto anunţaseră anterior că intenţionează să construiască împreună noi maşini, inclusiv SUV-uri şi vehicule electrice.

În ultimele două decenii, Ford a investit două miliarde de dolari în India, care a devenit o sursă semnificativă de creştere pentru marii producători auto. Oficialii Ford cred că India ar putea deveni o piaţă-cheie pentru vehiculele electrice, deoarece Guvernul vrea să elimine motoarele cu combustie internă până în 2030.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din ţara noastră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS