Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Ford va investi în startup-ul de vehicule electrice Rivian

T.S.
Companii #Auto /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ford Motor a anunţat, ieri, că va investi 500 milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Ford va utiliza "skateboard-ul" Rivian, un şasiu care reuneşte un motor electric, baterii şi sisteme de control, pentru a construi un nou vehicul pentru America de Nord.

Rivian, companie din Michigan fondată în 2009, a atras peste 1,5 miliarde de dolari de la investitori. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere o evaluare a acesteia, dar site-ul pentru investitori Dealroom.com estimează o valoare a Rivian de 5-7 miliarde de dolari.

Valoarea de piaţă a Tesla este de circa 45 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Ford este de aproape 38 miliarde de dolari.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a declarat, ieri, că acordul cu Rivian nu afectează discuţiile Ford cu Volkswagen despre folosirea în comun a arhitecturii companiei germane pentru vehiculele electrice.

Primele produse ale Rivian, o camionetă pickup mare şi un vehicul utilitar, vor intra în fabricaţie la sfârşitul anului 2020 şi la începutul lui 2021, a declarat directorul general al companiei, R.J. Scaringe. Cele două vehicule electrice, precum şi skateboard-ul pe care îl va folosi Ford vor fi fabricate la farica Rivian, care este o fostă uzină Mitsubishi din Normal, Illinois.

Scaringe a spus că Rivian şi Ford au convenit acordul în ultimele şase luni.

În februarie, Amazon anunţase că va conduce o investiţie de 700 milioane de dolari în Rivian.

Amazon a mai anunţat, săptămâna trecută, că se va asocia cu Ford pentru a oferi servicii de transport bazate pe tehnologia cloud.

Ford a precizat că investiţia în Rivian este separată de o investiţie de 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, anunţată anterior, care include introducerea a 40 de vehicule hibride şi electrice în gama de modele, până în 2022.

În martie, VW şi Ford au semnat un acord pentru dezvoltarea de camionete pickup de dimenisiuni medii şi continuă discuţiile despre extinderea alianţei pentru a include vehicule electrice şi autonome şi servicii de mobilitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS