Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România îl acuză pe ministrul Daea

I.A.
Politică / 13 aprilie

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România îl acuză pe ministrul Daea

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România i-au transmis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii, Petre Daea, în care îl acuză că nu a răspuns la o solicitare oficială venită din partea autorităţilor ucrainene, încă din data de 17 martie, pentru o întâlnire în care să se găsească soluţii similare celor din Polonia privind criza cerealelor, potrivit news.ro.

Asociaţia îi cere ministrului Agriculturii să răspundă urgent autorităţilor ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la ei pentru a intra în dialog cu reprezentanţii autorităţilor naţionale din România şi să facă publică evoluţia discuţiilor, în caz contrar Forumul îi cere demisia.

Forumul arată în scrisoare că reprezentanţii săi au participat la o şedinţă de lucru la Bruxelles cu Oleksii PINCHUK, Directorul General Direcţia Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană - MINISTERUL AGRICULTURII DIN UCRAINA, cu alţi înalţi funcţionari ucraineni dar şi cu reprezentanţii fermierilor din această ţară.

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România afirmă: "Am aflat cu uimire că o solicitare pentru o întâlnire din partea autorităţilor ucrainene, cu intenţia de a se găsi soluţii similare celor din Polonia, a fost adresată autorităţilor române încă din data de 17 martie a.c. (ataşată acestei notificări) dar reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România nu au găsit de cuviinţă să răspundă cu celeritate acestei invitaţii şi să stabilească o întâlnire în interesul fermierilor noştri".

Organizaţia transmite: "Considerăm că am depus toate eforturile pentru a aduce în faţa dumneavoastră elementele necesare unor negocieri cu autorităţile europene dar în acest context constatăm cu dezamăgire profundă că am fost lipsiţi de respect prin faptul că nu aţi răspuns cererii părţii ucrainene şi că nu s-a acţionat cu celeritate în interesul sectorului agricol şi agroalimentar din România. Vă solicităm pe această cale să răspundeţi URGENT autorităţilor ucrainene care s-au văzut nevoite să facă apel la noi pentru a intra în dialog cu reprezentanţii autorităţilor naţionale din România şi să faceţi publică evoluţia discuţiilor".

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România precizează că în cazul în care acest subiect nu este de interes pentru ministrul Agriculturii, îi solicită în numele membrilor săi demisia.

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, structură asociativă afiliată la organizaţiile internaţionale Copa-Cogeca şi CEPM (Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa) este un activ şi constant partener de dialog civil al autorităţilor de la Bucureşti şi Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare şi unităţi care efectuează procesare primară, pentru soluţii şi măsuri de politici publice corecte şi proporţionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ca de obicei, politicienii din Romania lucreaza impotriva romanilor si a intereselor nationale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb