France Presse: Slovacii vor să cumpere muniţii pentru Ucraina, spre deosebire de guvernul de la Bratislava

R.S.
Internaţional / 17 aprilie

France Presse: Slovacii vor să cumpere muniţii pentru Ucraina, spre deosebire de guvernul de la Bratislava

Organizatorii unei colecte de fonduri din Slovacia pentru a achiziţiona muniţii pentru Ucraina au anunţat astăzi că doresc să strângă 1 milion de euro, respingând refuzul guvernului de la Bratislava de a trimite ajutor militar ţării vecine distruse de război, relatează agenţia France Presse.

Mii de persoane au contribuit deja la această campanie de finanţare participativă cu 575.000 de euro începând de luni, dată când grupul 'Pace pentru Ucraina' şi-a lansat iniţiativa.

De la sosirea sa la putere anul trecut, premierul Robert Fico a pus capăt ajutorului pentru Ucraina şi s-a pronunţat pentru tratative de pace cu Rusia, potrivit France Presse.

''Noi, locuitorii Slovaciei, vrem şi putem să ajutăm Ucraina. Vrem să demonstrăm că nu doar guvernul şi Robert Fico decid în această chestiune'', a declarat Zuzana Izsakova, reprezentantă a iniţiativei.

Organizaţia intenţionează să furnizeze banii strânşi unui proiect internaţional lansat de Republica Cehă pentru a cumpăra muniţii pentru Kiev.

Premierul ceh Petr Fiala a indicat marţi că 20 de ţări au promis deja să finanţeze achiziţionarea a 500.000 de obuze din afara Europei.

Guvernul slovac nu s-a alăturat proiectului ceh, informează France Presse.

Marian Kulich, un alt reprezentant al 'Păcii pentru Ucraina', a explicat că iniţiativa slovacă a luat naştere din dezacordul faţă de poziţiile guvernului cu privire la Ucraina.

''Suntem convinşi că numeroase persoane din Slovacia nu se regăsesc în respingerea proiectului guvernului ceh'', a declarat Kulich.

Republica Cehă şi-a asumat o iniţiativă pentru a gestiona o achiziţie masivă de obuze pentru armata ucraineană, aflată în criză de muniţie în războiul cu Rusia după ce Uniunea Europeană i-a livrat doar circa 30% din cele un milion de obuze de calibrul 155 mm promise în martie anul trecut, iar ajutorul american este în continuare blocat în Congresul SUA.

În timpul Conferinţei de Securitate de la Munchen, desfăşurată la jumătatea lunii februarie, preşedintele ceh Petr Pavel a anunţat că au fost identificate pentru achiziţionare aproximativ 500.000 de obuze de calibrul 155 mm şi circa 300.000 de obuze de calibrul 122 mm, ce pot fi livrate rapid dacă sunt disponibile sumele necesare, mai transmite France Presse.

Armata ucraineană se confruntă de mai multe luni cu o criză de muniţii care îi face mai dificilă misiunea în faţa trupelor ruse revenite în ofensivă mai numeroase şi mai bine echipate, în timp ce statele europene nu reuşesc să satisfacă nevoile Kievului în materie de ajutor militar, întrucât industria militară europeană nu este încă adaptată unui război de mare intensitate.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Colecta de fonduri pt cumparare de munitii?!! Hahahahaha, de ce nu implicati si multinationalele, au un departament special de CSR.

  Si mie face prietenul Gigel "cheta" in sat,

  sa pot bea mai mult la bufet 

  France Presse minte. Slovacii nu vor asta. Sprijina in majoritatea lor si pe premier dar si pe presedintele nou ales.

  Inca o schema de fraudare. Bani pentru Ucraina nu mai poti obtine decat daca minti.

  Numesti actiunea "pace" si ceri bani fara sa spui ca este de fapt pentru razboi, mai mult razboi, mai multi morti ucrainieni, mai multa distrugere a Ukrainei. Escroci. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb