Abonament gratuit

Franklin Templeton scapă de acţiunile BVB, pe repede înainte

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fondurile administratorului FP au vândut 1,75% din acţiuni BVB 

Unul dintre fondurile administrate de Franklin Templeton a renunţat, miercuri, la încă un pachet de 0,13% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în schimbul a 295.510 lei, după ce vânzările pe acest emitent s-au înteţit, în ultima perioadă.

În total, fondurile Franklin Templeton (FT) au vândut 0,75% din titlurile BVB, pentru 1,72 milioane lei, numai luna aceasta,0 după ce, luna trecută, în timpul derulării ofertei "Electrica", mai lichidaseră un pachet de 1% din acţiunile BVB.

Reprezentanţii FT nu au dorit să furnizeze informaţii suplimentare referiotare la aceste tranzacţii, invocând faptul că "politica Franklin Templeton este să nu comenteze cu privire la acţiuni individuale deţinute în portofoliul său".

Fondurile Franklin Templeton se numărau, înainte de operaţiunile desfăşurate în ultima perioadă, printre cei mai mari acţionari ai BVB, cu un procent de deţinere apropiat de pragul limită de 5% din capitalul social.

Recent, firma de brokeraj "Prime Transaction" a publicat o analiză conform căreia fondurile de investiţii Franklin Templeton deţineau un portofoliu de acţiuni pe piaţa românească în valoare de 184,5 milioane dolari, la 30 iunie 2014, în scădere cu 7% faţă de maximul atins la finalul anului precedent, de aproximativ 200 milioane dolari.Faţă de începutul anului, fondurile Franklin Templeton şi-au redus uşor participaţiile la companiile din sectorul energetic şi bancar din România cele mai importante modificări având loc în cazul BRD-Groupe Societe Generale (BRD), unde participaţia fondurilor a scăzut de la 1,30%, la 0,88%, din capitalul social, a arătat Prime Transaction.

Cei mai mari acţionari ai BVB sunt fonduri de investiţii străine, printre care cele administrate de Erste şi de Franklin Templeton, în acţionariatul BVB fiind prezente şi SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5), care deţin tot câte 5% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) are 4,32%. 

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tot pe repede inainte a vandut FP si actiunile la TGN la 172 ron, iar cei care au cumparat au castigat peste 30% in mai putin de 1 an, daca luam in considerare si dividendele primite

    cine a cumparat cand FP vandut pe repede inainte a cam castigat 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie