Furnalul cu fotbal

Furnalul cu fotbal

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 19 aprilie

English Version

Dan Nicolaie

Fotbalul poate oferi momente de bucurie sinceră şi în secolul al XXI-lea. Acestea sunt greu de observat printre grămezile de bani, care sufocă fenomenul, dar important este că încă se produc. Un astfel de moment tocmai s-a petrecut în Cupa României după ce Corvinul Hunedoara a ajuns în finala competiţiei. Pentru cei sub 50 de ani, care nu stau prea mult să cerceteze istoria sportului, Corvinul nu spune prea multe. Pentru cei care au sărit acest prag lucrurile se schimbă şi este imposibil ca în minte să nu le vină instantaneu nume precum Lucescu, Andone, Rednic, Klein, Gabor, Mateuţ, Petcu, Văetuş.

Fotbalul hunedorean a renăscut mai mult din zgură decât din cenuşă în 2021, iar anul acesta a reuşit să revină în atenţie, cu un sezon foarte bun în Liga a 2-a (sportiv ar fi putut lupta pentru promovarea în prima ligă, dar nu are acest drept) şi unul excelent în Cupa României. Sub furnale se joacă, din nou, fotbal adevărat, ca în ani 80, când se impusese "norma hunedoreană", minim trei goluri în poarta oaspeţilor.

Pe un stadion coşcovit de timp, luminat de o nocturnă din preistoria fotbalului, mii de oameni au sărbătorit victoria spiritului adevărat al fotbalului. Ambiţie, sacrificiu, prietenie, muncă sunt câteva dintre ingredientele care au contribuit la acest succes, ingrediente care lipsesc tot mai mult fotbalului nostru, convins din interior şi exterior că totul se poate face şi desface exclusiv cu ajutorul banilor. Corvinul este un exemplu, dar trebuie să o spunem, ca să nu fim bănuiţi de naivitate şi prostie, că nici aceasta echipă nu va putea să reuşească pe deplin fără ajutorul...banilor. Demonstraţia a fost făcută, probabil că mai mult nu se va putea face pe actualele baze, dar când apa îţi trece peste nivelul nasului, o gură de aer proaspăt "furată" când nu te mai aştepţi la nimic este foarte importantă, chiar dacă salvarea va veni de la tubul de oxigen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O echipa frumoasă!

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb