Gabriela Horga, ASF: "Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă ce vizează combaterea publicităţii înşelătoare în investiţii"

A.I.
Piaţa de Capital / 21 iunie

Gabriela Horga, ASF: "Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă ce vizează combaterea publicităţii înşelătoare în investiţii"

"Autoritatea va putea solicita restricţionare accesului pe teritoriul României a site-urilor neautorizate ce oferă servicii de investiţii, care practică tehnici de înşelare, manipulare şi publicitate agresivă"

"Primăriile ce au proiecte de dezvoltare se vor putea finanţa prin emisiuni de obligaţiuni adresate tuturor investitorilor"

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care vizează completarea legislaţiei referitoare la piaţa de capital şi combaterea publicităţii înşelătoare în domeniul investiţiilor, a scris astăzi pe o reţea de socializare Gabriela Horga, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, responsabil cu piaţa de capital.

Conform oficialului ASF, actul normativ va permite ASF să îi protejeze mai bine pe cetăţeni de fraudele financiare online şi să faciliteze accesul la piaţa de capital, inclusiv pentru autorităţile locale şi pentru IMM-uri.

"Am prioritizat acest proiect, după ce a fost blocat timp de doi ani, iar de la începutul acestui an a trecut prin ample consultări cu piaţa de capital. A fost un proces transparent şi am ţinut seama de opiniile specialiştilor în domeniu", a scris Gabriela Horga.

Conform vicepreşedintelui ASF, astăzi, există mai multe instrumente pentru a sprijini dezvoltarea şi creşterea atractivităţii pieţei de capital şi pentru a-i proteja pe investitori.

Gabriela Horga a scris: "Una dintre modificările importante se referă la o modalitate de finanţare alternativă pentru primăriile care au proiecte de dezvoltare prin intermediului pieţei de capital, prin emisiunea de obligaţiuni cu prospect de emisiune adresat tuturor investitorilor.

Va permite autorităţilor publice locale să aibă posibilitatea să supună, voluntar, aprobării de către ASF a unui prospect de emisiune atunci când intenţionează să realizeze o ofertă publică de titluri de datorie sau intenţionează să admită titlurile de datorie pe o piaţă reglementată.

Această prevedere va dezvolta piaţa autohtonă de obligaţiuni, prin creşterea transparenţei emisiunilor de astfel obligaţiuni municipale şi prin adresarea către un număr mai mare de investitori, cetăţenii putând investi în aceste instrumente ce finanţează proiectelor locale".

Conform oficialului ASF, o altă modificare se referă la blocarea de către Autoritate a accesului la site-urile entităţilor neautorizate care oferă servicii de investiţii, care practică tehnici de înşelare, manipulare şi publicitate agresivă.

"Înseamnă un mediu mai sigur pentru investitori şi protejarea investitorilor locali", spune Gabriela Horga, adăugând: "ASF va putea solicita furnizorilor de reţele şi serviciilor de comunicaţii restricţionarea accesului de pe teritoriul României către paginile online ale entităţilor neautorizate, prin care se oferă servicii de investiţii. O asemenea prevedere este importantă în contextul intensificării încercărilor de fraude financiare online, prin lansarea de afirmaţii false care vizează determinarea cetăţenilor să ofere sume de bani. Aceste fraude sunt diverse şi se pot referi la tranzacţii cu acţiuni fictive, criptomonede inexistente, scheme piramidale sau la alte produse financiare fictive".

Potrivit oficialului ASF, actul normativ reglementează şi finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii de către clienţii profesionali menţionaţi de legislaţia în vigoare, de exemplu entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF. "O astfel de măsură vizează susţinerea dezvoltării IMM-urilor, în condiţiile în care acestea vor avea inclusiv posibilitatea de a accesa fonduri UE", spune Gabriela Horga.

Conform vicepreşedintelui ASF, proiectul contribuie la îndeplinirea unor obiective generale şi specifice incluse în "Strategia Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru dezvoltarea pieţei de capital 2023-2026".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. poate ne spune doamna de catre cine a fost blocat acest oug. sunt curios de nu maimpot sa dorm

    1. Raspuns : sf. Petru

    eu aici nu am ce reprosa asf, dar am ce reprosa facebook si youtube, dau report pentru deep fake, merg pana in panzele albe si mi se raspunde ca nu incalca cu nimic ''standardele comunitatii''. cum? e ok ce face fb? se aude sus acolo la mark?

    1. ce ai fumat astazi ?

      Ți se răspunde astfel pt că acele firme plătesc reclama. Banii sunt singurul lucru pt Fb, Insta șamd.

    sa ne spuna dra cine blocheaza aprobarea Codului BVB ca Hanga abia il asteapta

    Iar ai factura catre asf sume de tot ștergi ?

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb