Garrett Motion, client Compa, ţinteşte restructurarea financiară şi vânzarea afacerii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 06 octombrie 2020

Garrett Motion Inc, client semnificativ al Compa (CMP), a iniţiat un proces la Curtea de Faliment a Statelor Unite ale Americii - Districtul de Sud al New York-ului, pentru a-şi facilita restructurarea financiară şi vânzarea aferentă a afacerii, ca o afacere continuă, către KPC Capital Partners, se arată într-un raport al producătorului de piese auto remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compa produce şi furnizează către Garrett Motion componente pentru turbosuflante, între cele două entităţi existând în derulare mai multe contracte, se mai arată în notificarea companiei.

"În cadrul procedurii de restructurare aflată pe rolul Curţii de Faliment a Statelor Unite ale Amercii, a fost aprobată solicitarea debitorului Garrett Motion de a se efectua plaţi către creditori pentru creanţe născute anterior datei de 20 septembrie 2020 şi pentru comenzi transmise anterior acestei date", se menţionează în raport, în condiţiile în care, Garrett Motion a depus cererea în vederea aplicării capitolului 11 din Codul Falimentului din Statele Unite ale Amercii la data mai sus menţionată.

De asemenea, Garrett Motion a informat Compa că activitatea curentă nu va fi afectată şi se va desfaşura în mod normal, conform clauzelor contractuale.

Tot ieri, producătorul de piese auto a notificat piaţa privind răscumpărarea, săptămâna trecută, a 140.090 de acţiuni CMP, la preţuri cuprinse între 0,59 lei/titlu şi 0,602 lei/titu.

Achiziţiile fac parte dintr-un program aprobat de acţionarii companiei în data de 27 aprilie, ce presupune răscumpărarea a cel mult cincisprezece milioane de acţiuni proprii, la preţuri cuprinse între 0,1 lei/unitate şi 1 leu/unitate.

Titlurile achiziţionate vor fi distribuite cu titlu gratuit către membrii conducerii societăţii (administratori, directori ai Societăţii), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desasurată în cadrul Compa, conform unor criterii de performanţă ce vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie.

Producătorul de piese auto din Sibiu este puternic afectat de măsurile impuse pentru diminuarea răspândirii pandemiei de Covid-19, raportând, pentru primele şase luni ale anului, o pierdere de 4,06 milioane de lei, faţă de un profit net de 23,75 milioane de lei, în primul semestru al anului trecut.

Cifra de afaceri a fost de 235,51 milioane de lei, cu 41,8% sub cea din primele şase luni ale lui 2019, din care cifra aferentă exporturilor a fost de 168,32 milioane lei, în scădere cu 47,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La data de 30 iunie a acestui an, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din producătorul de piese auto, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din emitentul cu sediul în Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro