Genesis Property: Aproape 80% dintre angajaţii Gen Z petrec timp liber cel puţin o dată pe lună alături de colegii din echipă

R.S.
Miscellanea / 30 mai

Genesis Property: Aproape 80% dintre angajaţii Gen Z petrec timp liber cel puţin o dată pe lună alături de colegii din echipă

Opt din zece angajaţi din Gen Z petrec timp liber alături de colegii din echipă, relaţiile interpersonale la birou fiind pentru mulţi dintre ei un criteriu de care ţin cont în alegerea sau păstrarea unui loc de muncă. Astfel, aproape 80% dintre angajaţii Gen Z desfăşoară activităţi cu colegii lor în timpul liber cel puţin o dată pe lună. În cazul milenialilor şi al angajaţilor din generaţia X, procentele ajung la 56%, respectiv 52%, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 de respondenţi la nivel naţional, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, indiferent de generaţie, angajaţii vor să aibă acces rapid la activităţi şi locuri unde pot petrece timp liber cu echipa sau cu prietenii, aproape de birou. Peste 87% dintre respondenţi îşi doresc opţiuni la cel mult 30 de minute de mers faţă de birou, potrivit sondajului realizat de Genesis Property. În plus, când vine vorba de tipurile de activităţi pe care vor să le desfăşoare în timpul lor liber, peste 45% doresc să petreacă timpul în aer liber, peste 35% să se dedice hobby-urilor, iar aproape 27% să se ocupe de proiecte personale, potrivit sondajului.

"La Genesis Property am înţeles chiar înainte de pandemie că timpul liber petrecut frumos a devenit cel mai de preţ bun al oamenilor, şi în special al angajaţilor. Socializarea şi sentimentul de apartenenţă la o comunitate în care să împărtăşească activităţi diverse au devenit fundamentale, mai ales pentru tinerii aflaţi la început de drum. Iar în campusurile noastre de birouri, YUNITY Park şi West Gate Business District, reuşim să construim pentru comunitatea de angajaţi experienţe şi destinaţii care, pur şi simplu, le fac ziua mai frumoasă atunci când vin la birou", susţine Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi au subliniat că facilităţile şi spaţiile pentru timpul liber în clădirile de birouri sau în apropierea acestora ajută atât la un echilibru mai bun între viaţa la job şi timpul liber, dar şi la o stare de bine şi deconectare după job. Mai mult, dacă ar avea facilităţile necesare aproape de birou, 44% dintre respondenţi susţin că ar face mai multă mişcare în aer liber, peste 34% ar avea mai multe activităţi recreative, iar aproximativ 26% ar dedica mai mult timp hobby-urilor, se menţionează în comunicat.

Importanţa implicării managerilor în construirea şi consolidarea conexiunilor echipei, atât la job, cât şi după program, este recunoscută de toate generaţiile. Astfel, circa 75% dintre respondenţi consideră, în diferite grade, că o implicare mai mare a acestora în activităţile echipei după program ar apropia mai mult oamenii din echipele de lucru.

Genesis Property răspunde nevoilor angajaţilor din toate generaţiile cu YUNITY Park, un concept imobiliar care redefineşte complet experienţa angajaţilor. Lângă spaţiile de birouri ultramoderne, YUNITY Park include o pădure urbană de 1.000 de metri pătraţi şi un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, destinată evenimentelor sociale şi culturale. În plus, au fost construite alei pietonale şi o promenadă etajată pe o lungime de 2.000 de metri, precum şi oglinzi de apă în trepte şi spaţii creative pentru lucru în aer liber, relaxare, întâlniri şi evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizată anul trecut, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park a intrat anul acesta în ultima etapă de dezvoltare.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre viaţa la birou şi a fost desfăşurat în martie 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei, se precizează în comunicat.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb