Germania adoptă un pachet de măsuri pentru reconstruirea Ucrainei

F.D.
Internaţional / 11 aprilie

Germania adoptă un pachet de măsuri pentru reconstruirea Ucrainei

Guvernul german a adoptat miercuri un pachet de măsuri pentru a susţine reconstrucţia Ucrainei, acordând facilităţi de creditare pentru IMM-urile (întreprinderi mici şi mijlocii) ucrainene şi garantând investiţiile întreprinderilor germane în această ţară, relatează AFP.

Este o "contribuţie la conferinţa internaţională pentru reconstrucţia Ucrainei" prevăzută pentru 11 şi 12 iunie la Berlin, la invitaţia cancelarului german Olaf Scholz şi a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au subliniat ministerele germane ale Economiei şi Dezvoltării într-un comunicat comun.

"Pentru a supravieţui acestui război, Ucraina are nevoie de mai multe lucruri, nu doar de arme. Este important ca economia să continue să funcţioneze şi ca ţara să-şi poată finanţa reconstrucţia", a declarat titulara Ministerului Dezvoltării, Svenja Schulze.

Berlinul a prevăzut crearea împreună cu guvernul ucrainean a unei instituţii după modelul băncii publice germane KfW, creată după cel de-al Doilea Război Mondial pentru reconstruirea Germaniei Occidentale şi care a cunoscut o importantă revigorare a activităţii după reunificare pentru modernizarea economiei fostei RDG.

Instrumentul central al acestui proiect este Fondul de dezvoltare a întreprinderilor ucrainene (Business Development Fund sau BDF), constituit deja în 1999 de Ucraina şi KfW şi care a susţinut deja numeroase IMM-uri ucrainene.

De la invadarea acestei ţări de către Rusia în februarie 2022, circa 40.000 de IMM-uri au putut continua să existe, în pofida războiului. BDF a ajutat în special exploatări agricole să demineze câmpuri cu scopul de a se putea continua cultivarea acestora, explică cele două ministere în comunicatul lor.

La ora actuală, Banca Mondială evaluează costul reconstrucţiei Ucrainei la circa 486 miliarde de dolari, dar afirmă că această sumă s-ar putea modifica în funcţie de evoluţia războiului.

Dat fiindcă fondurile publice nu vor fi suficiente, guvernul de la Berlin vrea să incite întreprinderile private germane să participe de asemenea la modernizarea Ucrainei, potrivit celor două ministere germane.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Germania nu adoptă un pachet de măsuri pentru reconstruirea,

  propriei economii,mai ales a industriei grele ?? 

  1. N-are nevoie! Merge, doar ca tu n-ai cum sa vezi asta de la tine din mujicie! dar poate ai s-o simti :)

   Ca esti educat,civilizat si destept,am inteles rusofobule,

   dar la economie esti ANALFABET 

   Nu pari ca debordezi tu de stiinta! Baga niste date concrete despre economia Germaniei comparativ cu a rusiei si vedem de ce iti pasa tie ca nemtii sa o duca bine!

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb