Crypto

GHEORGHIŢĂ:"României i-ar reveni opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson"

A.P.
Miscellanea / 23 februarie

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că României i-ar reveni opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, iar acestea ar putea fi utilizate în centrele mobile care merg în localităţi izolate sau fără acces la un centru de vaccinare. Gheorghiţă a precizat că avantajul acestui vaccin este că se administrează o singură doză, potrivit News.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, în ce stadiu mai sunt negocierile pentru vaccinul Johnson&Johnson.

"Este un contract deja încheiat de Comisia Europeană, compania Johnson & Johnson a depus deja documentaţia în vederea obţinerii autorizării de punere pe piaţă de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Noi ne aşteptăm ca la jumătatea lunii martie să se acorde aceasta autorizare de punere pe piaţă. Conform contractului încheiat cu Comisia Europeană ar trebui ca din al doilea trimestru al acestui an să fie livrate, conform contractelor, dozele de vaccin. Nu pot să vă dau, pentru că nu avem aceste date legate de modalitatea şi tranşeele care vor fi alocate către fiecare ţară, însă pot să vă spun faptul că Comisia a încheiat contract pentru aproximativ 200 de milioane de doze ceea ce înseamnă că României i-ar veni un număr de circa 8 milioane de doze", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că acest vaccin are avantajul unei singure doze şi este recomandat pentru toate categoriile de vârstă, scrie News.

"Fiind un vaccin tot pe bază de vectori viral, de adenovirusul uman 26, are avantajul administrării unei singure doze de vaccin. Datele de eficacitate au fost validate la toate categoriile de vârstă, deci ar putea să fie, de pildă, o opţiune foarte bună pentru aceste centre mobile care merg în localităţile care sunt izolate sau care nu au acces la un centru de vaccinare, tocmai pentru că va uşura dacă vreţi activitatea de vaccinare prin faptul că nu mai trebuie să te întorci pentru doza de rapel. Ne va permite accelerarea campanie de vaccinare chiar şi pentru aceste situaţii care sunt particulare. Poate să reprezinte o opţiune foarte bună chiar şi pentru persoanele care sunt aflate în izolare sau nedeplasabile de la domiciliu", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El s-a referit şi la reacţiile adverse care pot apărea în urma acestui vaccin.

"Este un vaccin a cărui eficacitate a fost validată din datele survenite din studii pe peste 40.000 de voluntari înrolaţi care au practic nu ne arată o anumită prioritizare pentru o grupă de vârstă anume şi, de asemenea, în ceea ce priveşte profilul de siguranţă este similar cu al celorlalte tipuri de vaccinuri, nu sunt date în momentul de faţă care să ateste apariţia unor reacţii adverse altele decât cele pe care deja le ştim de la vaccinările împotriva COVID-19", a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro