G.M.Guvernul va susţine o parte din salariul celor care îşi reiau activitatea

I.Ghe.  
Ziarul BURSA #Politică /

Măsura ar urma să se aplice până la sfârşitul anului

Guvernul va acoperi aproximativ 41,5% din salariul brut al angajaţilor ce îşi reiau activitatea de la 1 iunie, a anunţat, ieri, Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul videoconferinţei "VorbIMM despre: restartarea şi flexibilizarea forţei de muncă".

Violeta Alexandru a precizat: "Această măsură se adresează celor care au fost în şomaj tehnic şi intră în perioada activă, adică măsura suspendării temporare a contractelor lor de muncă se ridică. Angajatorul va depune cerere de a primi sprijini în cuantum cel mai probabil de 41,5%, dar ştiţi că eu personal cred că mai este loc de discuţie, în sensul de a creşte această sumă".

Ministrul Muncii a subliniat că perioada pe care o are în vedere pentru acest sprijin este de trei luni, decizia legată de aceasta fiind "validată" de reacţiile pe care le-a avut din mediul de afaceri, inclusiv de la sindicate.

"Nu este o decizie luată în mod subiectiv, ci este o decizie luată pe baza feedback-ului pe care l-am avut din partea patronatelor şi sindicatelor. Îmi este greu să vă spun ce va fi peste trei luni, dar vă asigur că avem totală disponibilitate să păstrăm o măsură adaptată momentului respectiv pentru cei care au în continuare nevoie. Noi, în discuţiile pe care le avem, proiectăm un orizont de şase luni de sprijin, cu trei luni în sumă fixă, după care o flexibilizare şi o adaptare la fiecare sector, respectiv o adaptare la situaţia din acel moment", a arătat ministrul de resort.

Violeta Alexandru a menţionat că decizia respectivă continuă politica Guvernului de descurajare a încetării contractelor de muncă şi de sprijinire a angajaţilor şi angajatorilor să rămână în legătură, în relaţie, chiar şi sub formă de contract de muncă suspendat temporar, astfel încât să fie pregătiţi să îşi reia împreună activitatea după ce trecerea actualei crize.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si pentru cei disponibilizati nu se preconizeaza nimic?

    La groapa cu ei!

    Nu? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro