ZIARUL BURSA

29 mai
Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTE CONAF:"Toate companiile ar trebui să aibă acces echitabil la finanţare europeană"

M.G.Companii / 29 mai

Autorităţile trebuie să permită accesul echitabil al tuturor companiilor la finanţările europene, care se vor face din banii de la UE pentru relansarea economică, indiferent dacă firmele au sau nu certificat de situaţie de urgenţă, este de părere Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), moderatorul conferinţei online.

Liviu Rogojinaru

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / LIVIU ROGOJINARU, SECRETAR DE STAT MEEMA:"Vor fi acordate fonduri de un miliard de euro companiilor afectate de pandemie"

A.T.Companii / 29 mai

Aproximativ un miliard de euro, fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene, vine la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru a fi puşi la dispoziţia companiilor afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus, a declarat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Adrian Vascu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ADRIAN VASCU, PARTENER VERIDIO:"«Reinventare» este cuvântul momentului"

M.G.Companii / 29 mai

Dacă va apărea vreun nou focar important de Covid-19, acesta va fi mai degrabă abordat în mod izolat decât să treacă toată populaţia din nou în izolare timp de două luni, consideră Adrian Vascu, partener lîn cadrul Veridio. Acesta precizează că "reinventare" este cuvântul momentului în mediul de business şi îi îndeamnă pe toţi să cumpere produse şi servicii româneşti în acest an şi anul viitor.

Elena Stoica

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ELENA STOICA, MANAGER TRICOTTON JUNIOR ŞI PROXIMA MODA:"Aş dori să fim membri în Consiliul de Export al României"

A.V.Companii / 29 mai

"Producătorii autohtoni nu şi-au oprit activitatea din cauza pandemiei, ci a lipsei comenzilor" 

Elena Stoica, manager al Tricotton Junior şi Proxima Moda, membră a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a lansat ieri un apel pentru o iniţiativă menită să susţină exportatorii din ţara noastră, considerând că mai ales după criza generată de pandemia de coronavirus este important ca aceştia "să fie văzuţi de Europa".

Cristian Erbaşu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTIAN ERBAŞU, VICEPREŞEDINTE FPSC:"Nu suntem obişnuiţi cu o astfel de criză"

E.O.Companii / 29 mai

Antreprenorii nu sunt obişnuiţi cu o astfel de criză cum este cea prin care trecem, apreciază Cristian Erbaşu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor în Construcţii (FPSC) şi proprietarul Erbaşu Construcţii SA. "Au mai existat crize sanitare, ştim despre aşazisa criză a gripei spaniole, dar aceea nu a afectat atât de mult economia mondială, pentru că activitatea economică nu era atât de globalizată", a subliniat antreprenorul.

Gelu Diaconu

"Criza economică s-a instalat şi chibzuiala trebuie să fie cuvântul de ordine"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 29 mai

(Interviu cu Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF) 

"Aproape sigur deficitul bugetar va depăşi 10% şi asta doar dacă economia va începe să îşi revină în ultimul trimestru"

"Doi ani este un termen general optimist pentru revenirea afacerilor, însă multe business-uri se vor închide sau vor intra în zona de evaziune"

.

Reporter: Cât de afectat este mediul antreprenorial de pandemia de Covid 19?

Nicoleta Munteanu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, PARTENER EURO INSOL:"Ne aşteptam la o criză economică, dar nu la una lansată de o pandemie"

M.G.Companii / 29 mai

"Telemunca este câştigătorul şocului pandemic" 

Practicienii în insolvenţă se aşteptau la o criză economică, având în vedere durata ciclului de afaceri anterior, dar nu la o criză economică generată de pandemia de Covid-19, care a lovit atât în producţie, cât şi în consum, a declarat Nicoleta Munteanu, partener Euro Insol şi membru fondator al CONAF. Aceasta a afirmat că izolarea unei treimi din populaţia planetei a generat un efect dramatic.

Aroganţa BCE nu este suficientă pentru salvarea euro

Aroganţa BCE nu este suficientă pentru salvarea euro

Călin RecheaMacroeconomie / 29 mai

Călin Rechea

Decizia recentă a Curţii Constituţionale a Germaniei, prin care a cerut Băncii Centrale Europene să justifice legalitatea programului de relaxare cantitativă lansat în primăvara anului 2015, a fost un catalizator puternic pentru dezvăluirea adevăratei semnificaţii a independenţei instituţiei monetare a zonei euro, dar şi a "feţei" sale adevărate.

Ediţia din 29.05.2020
Ediţia din 24.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Acomodarea cu răul

Cornel CodiţăEditorial / 29 mai

Cornel Codiţă

"Binevoitorii", de care lumea politică colcăie, mai nou şi cîţiva rătăciţi de prin breasla medicilor şi biologilor, tot felul de băgători de seamă şi comentaci profesionişti, repetă apăsat, mecanic, obsesiv, pe toate tonurile, sintagma...

Florin Pogonaru deţine 10% din Prodplast

Florin Pogonaru deţine 10% din Prodplast

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 29 mai

Omul de afaceri Florin Pogonaru a achiziţionat un pachet de 9,99% din acţiunile Prodplast (PPL), în data de 25 mai, se arată într-un raport al producătorului de mase plastice din Bucureşti remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

MACRO NEWSLETTER 29 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 29 Mai 2020

Macroeconomie / 29 mai

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a înregistrat o uşoară redresare în luna mai 2020, pe fondul îmbunătăţirii aşteptărilor privind activitatea viitoare.

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo