ZIARUL BURSA

29 mai 2020
Ediţia din 17.04.2024
Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTE CONAF:"Toate companiile ar trebui să aibă acces echitabil la finanţare europeană"

M.G.Companii / 29 mai 2020

Autorităţile trebuie să permită accesul echitabil al tuturor companiilor la finanţările europene, care se vor face din banii de la UE pentru relansarea economică, indiferent dacă firmele au sau nu certificat de situaţie de urgenţă, este de părere Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), moderatorul conferinţei online.

Liviu Rogojinaru

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / LIVIU ROGOJINARU, SECRETAR DE STAT MEEMA:"Vor fi acordate fonduri de un miliard de euro companiilor afectate de pandemie"

A.T.Companii / 29 mai 2020

Aproximativ un miliard de euro, fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene, vine la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru a fi puşi la dispoziţia companiilor afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus, a declarat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Adrian Vascu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ADRIAN VASCU, PARTENER VERIDIO:"«Reinventare» este cuvântul momentului"

M.G.Companii / 29 mai 2020

Dacă va apărea vreun nou focar important de Covid-19, acesta va fi mai degrabă abordat în mod izolat decât să treacă toată populaţia din nou în izolare timp de două luni, consideră Adrian Vascu, partener lîn cadrul Veridio. Acesta precizează că "reinventare" este cuvântul momentului în mediul de business şi îi îndeamnă pe toţi să cumpere produse şi servicii româneşti în acest an şi anul viitor.

Elena Stoica

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ELENA STOICA, MANAGER TRICOTTON JUNIOR ŞI PROXIMA MODA:"Aş dori să fim membri în Consiliul de Export al României"

A.V.Companii / 29 mai 2020

"Producătorii autohtoni nu şi-au oprit activitatea din cauza pandemiei, ci a lipsei comenzilor" 

Elena Stoica, manager al Tricotton Junior şi Proxima Moda, membră a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a lansat ieri un apel pentru o iniţiativă menită să susţină exportatorii din ţara noastră, considerând că mai ales după criza generată de pandemia de coronavirus este important ca aceştia "să fie văzuţi de Europa".

Cristian Erbaşu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTIAN ERBAŞU, VICEPREŞEDINTE FPSC:"Nu suntem obişnuiţi cu o astfel de criză"

E.O.Companii / 29 mai 2020

Antreprenorii nu sunt obişnuiţi cu o astfel de criză cum este cea prin care trecem, apreciază Cristian Erbaşu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor în Construcţii (FPSC) şi proprietarul Erbaşu Construcţii SA. "Au mai existat crize sanitare, ştim despre aşazisa criză a gripei spaniole, dar aceea nu a afectat atât de mult economia mondială, pentru că activitatea economică nu era atât de globalizată", a subliniat antreprenorul.

Gelu Diaconu

"Criza economică s-a instalat şi chibzuiala trebuie să fie cuvântul de ordine"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 29 mai 2020

(Interviu cu Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF) 

"Aproape sigur deficitul bugetar va depăşi 10% şi asta doar dacă economia va începe să îşi revină în ultimul trimestru"

"Doi ani este un termen general optimist pentru revenirea afacerilor, însă multe business-uri se vor închide sau vor intra în zona de evaziune"

.

Reporter: Cât de afectat este mediul antreprenorial de pandemia de Covid 19?

Nicoleta Munteanu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, PARTENER EURO INSOL:"Ne aşteptam la o criză economică, dar nu la una lansată de o pandemie"

M.G.Companii / 29 mai 2020

"Telemunca este câştigătorul şocului pandemic" 

Practicienii în insolvenţă se aşteptau la o criză economică, având în vedere durata ciclului de afaceri anterior, dar nu la o criză economică generată de pandemia de Covid-19, care a lovit atât în producţie, cât şi în consum, a declarat Nicoleta Munteanu, partener Euro Insol şi membru fondator al CONAF. Aceasta a afirmat că izolarea unei treimi din populaţia planetei a generat un efect dramatic.

Aroganţa BCE nu este suficientă pentru salvarea euro

Aroganţa BCE nu este suficientă pentru salvarea euro

Călin RecheaMacroeconomie / 29 mai 2020

Călin Rechea

Decizia recentă a Curţii Constituţionale a Germaniei, prin care a cerut Băncii Centrale Europene să justifice legalitatea programului de relaxare cantitativă lansat în primăvara anului 2015, a fost un catalizator puternic pentru dezvăluirea adevăratei semnificaţii a independenţei instituţiei monetare a zonei euro, dar şi a "feţei" sale adevărate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Acomodarea cu răul

Cornel CodiţăEditorial / 29 mai 2020

Cornel Codiţă

"Binevoitorii", de care lumea politică colcăie, mai nou şi cîţiva rătăciţi de prin breasla medicilor şi biologilor, tot felul de băgători de seamă şi comentaci profesionişti, repetă apăsat, mecanic, obsesiv, pe toate tonurile, sintagma...

Florin Pogonaru deţine 10% din Prodplast

Florin Pogonaru deţine 10% din Prodplast

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 29 mai 2020

Omul de afaceri Florin Pogonaru a achiziţionat un pachet de 9,99% din acţiunile Prodplast (PPL), în data de 25 mai, se arată într-un raport al producătorului de mase plastice din Bucureşti remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

MACRO NEWSLETTER 29 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 29 Mai 2020

Macroeconomie / 29 mai 2020

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a înregistrat o uşoară redresare în luna mai 2020, pe fondul îmbunătăţirii aşteptărilor privind activitatea viitoare.

PSD AMENINŢĂ GUVERNUL: "Majoraţi pensiile sau plecaţi!"

G.M.Politică / 29 mai 2020

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul va modifica, prin ordonanţă de urgenţă, legea pensiilor aprobată de social-democraţi şi în care se arată că valoarea punctului de pensie trebuie să fie majorată cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Bursele europene se menţin pe curs pozitiv

BURSELE LUMIIBursele europene se menţin pe curs pozitiv

A.V.Internaţional / 29 mai 2020

Pieţele acţiunilor din Europa au crescut ieri, pentru a patra sesiune la rând, datorită optimismului investitorilor legat de consecinţele reluării treptate a activităţilor economice, dar şi în contextul noului plan de stimulare anunţat săptămâna...

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo