Grecia şi Macedonia de Nord au început să primească gaze naturale ruseşti via TurkStream

D.I.
Internaţional / 05 ianuarie 2020

Grecia şi Macedonia de Nord au început să primească gaze naturale ruseşti via TurkStream

Rusia a început să livreze gaze naturale spre Europa via noul gazoduct TurkStream, a declarat duminică directorul companiei Bulgartransgaz, operatorul reţelelor de transport de gaze naturale din Bulgaria, transmite Reuters.

În conformitate cu strategia sa care vizează ocolirea Ucrainei, Rusia a decis să construiască gazoductul TurkStream via Marea Neagră şi să dubleze capacitatea gazoductului Nord Stream via Marea Baltică.

"Livrările de gaze naturale ruseşti, nu doar pentru noi dar şi pentru Grecia şi Macedonia de Nord, se realizează cu succes prin noul punct de intrare Strandzha 2 de la graniţa Bulgariei cu Turcia" a declarat duminică directorul general de la Bulgartransgaz, Vladimir Malinov pentru postul public de radio din Bulgaria.

Anterior, grupul rus Gazprom a informat că a începând cu data de 1 ianuarie 2020 a început să livreze Bulgariei aproximativ trei miliarde metri cubi de gaze naturale via TurkStream, înlocuind conducta Trans-Balkan care trece prin Ucraina şi România. Anul trecut Gazprom a livrat aproximativ trei miliarde metri cubi de gaze naturale Greciei şi aproximativ 500 milioane metri cubi Macedoniei de Nord via conducta Trans-Balkan.

Vladimir Malinov a mai spus că în prezent conducta Trans-Balkan nu este utilizată şi a adăugat că este posibil ca această conductă să fie utilizată în sistem revers pentru a transporta gaze naturale ruseşti spre Ucraina, Republica Moldova şi Ucraina, dacă va exista cerere în acest sens. "Începând cu 1 ianuarie 2020 nu există livrări de gaze naturale via conducta Trans-Balkan. Cu toate acestea, sistemul nostru este gata să absoarbă acest flux. Livrările în sistem reverse flow, ca parte a unui concept privind un coridor vertical al gazelor naturale, sunt posibile iar dacă piaţa este interesată, gazele naturale pot fi transportate în toate direcţiile" a spus Malinov.

Gazoductul TurkStream va permite furnizarea de gaze naturale ruseşti din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, care va trece prin Bulgaria via Europa Centrală, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A venit momentul pentru un razboi pe teritoriul turciei. Aceasta conducta contravine intereselor aliatilor.

    1. Ca contravine interese este o cacao-fonie de conducta ce nu intereseaza pe turci. Razboi matale ai sa vezi in alta parte. Citeste fericit ziarul Bursa, cel mai bun in stiri linistitoare si numai bursei dedicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro