Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Greg Konieczny: "Un nou acord cu FMI ar creşte încrederea investitorilor"

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Greg Konieczny: "Un nou acord cu FMI ar creşte încrederea investitorilor"

Este foarte important ca România să intre într-un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, anul viitor, consideră Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, care spune că a urmărit cu interes alegerile prezidenţiale.

"Prezenţa mare la vot dă un mesaj clar politicienilor", a declarat domnia sa ieri, adăugând că se aşteaptă la o cooperare mai bună între preşedinte şi Guvern, ceea ce ar duce la crearea unui mediu de afaceri mai transparent.

"Important este ca politicienii să arate angajament pentru reformă şi disciplină fiscală, a mai spus domnul Konieczny.

Managerul FP consideră că un nou acord cu FMI ar aduce beneficii pentru ţara noastră şi pentru economie: "Această verificare exterioară şi sfaturile lor sunt de folos şi cresc încrederea investitorilor străini. Economia a început să crească, are potenţial să ajungă la 5% creştere, dar investitorii ar vrea să aibă şi această verificare de la instituţiile reputabile".

România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană, care expiră în martie 2015 şi din care autorităţile nu intenţionează să acceseze fonduri. Scopul acordului este de a proteja economia românească de eventuale şocuri pe pieţele financiare şi de a ajuta la reducerea costurilor de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Hai ca asta este buna. Banksterii au nevoie de o proptea de la FMI. Mars de aici. Este suficient criteriul de deficit bugetar venit de la UE. Ia-ti FMI-ul de aici si du-te.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS