Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Grup de lucru pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Grup de lucru pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia

Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt nemulţumiţi de modul în care compania publică va fi restructurată şi de distribuirea angajaţilor pe noile domenii de activitate, măsuri necesare înaintea acordării ajutorului de salvare promis de guvernul Orban. O delegaţie a sindicaliştilor de pe platforma CE Oltenia şi-a exprimat îngrijorările cu privire la aceste aspecte la întâlnirea, de ieri, cu Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Discuţiile au avut loc, în contextul în care, în urmă cu două săptămâni Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă pentru crearea cadrului legal acordării ajutoarelor de salvare pentru CE Oltenia şi pentru compania Tarom. În cazul CE Oltenia, ajutorul este de 1,2 miliarde de lei şi va acoperi costurile operaţionale ale societăţii, în principal în achiziţionarea certificatelor CO2. Planul de decarbonare asumat care implică diversificarea activităţii companiei pe gaze şi energie solară este parte din documentaţia de notificare a ajutorului de salvare către Comisia Europeană.

Virgil Popescu le-a spus reprezentanţilor angajaţilor de pe platforma complexului energetic:"Aşa cum bine ştiţi, încă de la începutul mandatului meu, situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi cea a Complexului Energetic Oltenia au fost prioritare. Memorandumul şi OUG aprobate de Guvern sunt tocmai pentru a vă ajuta. Am spus-o şi zilele trecute: dacă acest împrumut nu va fi returnat în termen de şase luni, aşa cum e definit ajutorul de salvare în legislaţia europeană, îl vom transforma în ajutor de restructurare. Sunt realist şi ştiu că toate aceste schimbări nu pot fi făcute într-o perioadă atât de scurtă de timp. Vreau să dicutăm şi să identificăm cele mai bune soluţii pentru companie şi pentru angajaţi. De aceea vreau să participaţi la grupul de lucru pentru stabilirea Planului de Restructurare. Aştept de la conducerea CE Oltenia bugetul de venituri şi cheltuieli pe care îl vom analiza şi la minister pentru a vedea care sunt activele nefolosite sau neperformante şi cum putem redistribui unele sume către fondul salarial. Nu vă pot promite că fondul salarial va creşte cu procentul pe care vi-l doriţi, însă pot să vă asigur că scopul meu este salvarea acestei companii şi pentru realizarea lui am nevoie de sprijinul dumneavoastră".

La întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au participat liderii sindicatelor de la Complexul Energetic Oltenia, preşedintele Directoratului CE Oltenia - Daniel Burlan şi secretarul de stat Niculae Havrileţ.

Amintim că fostul director al CE Oltenia, Sorin Boza a fost înlăturat din funcţie, deoarece ministrul Virgil Popescu a declarat că inspectorii Corpului de Control din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au descoperit, pe vremea guvernului Dăncilă, un prejudiciu de 648 milioane lei. Raportul Corpului de Control a fost atacat în instanţă de fosta conducere a Complexului Energetic Oltenia, dar aceasta a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dat câştig de cauză angajaţilor Ministerului, menţinând concluziile verificărilor efectuate anul trecut.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie