Grupul Raiffeisen acordă o finanţare 40,5 milioane de euro pentru o companie din Israel

G.D.
Bănci-Asigurări / 14 martie

Grupul Raiffeisen acordă o finanţare 40,5 milioane de euro pentru o companie din Israel

Grupul Raiffeisen finanţează o societate din grupul Shikun and Binui Energy (Israel) cu 40,5 milioane de euro pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice în Satu Mare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România au acordat un credit în valoare de 40,5 milioane de euro unei societăţi din grupul Shikun and Binui Energy din Israel pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 70 MW, în nord-vestul ţării.

La finalul anului trecut, Shikun and Binui Energy a semnat un contract cu un contractor EPC european pentru construcţia "la cheie" a parcului fotovoltaic, incluzând proiectare, inginerie civilă, mecanică şi electrică, achiziţie de echipamente şi construcţii. Lucrările de proiectare şi achiziţionarea echipamentelor principale au început deja, iar punerea în funcţiune este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor. Energia electrică produsă va fi vândută pe piaţa centralizată de energie electrică din România sau prin contracte de tip PPA către traderi şi/sau furnizori de energie electrică spre a fi furnizată consumatorilor finali.

Yuval Skornik, vicepreşedinte Business Development Shikun and Binui Energy a declarat: "Contractul de finanţare pe care l-am încheiat cu grupul Raiffeisen pentru proiectul Satu Mare marchează pentru noi o piatră de hotar, trecerea la un alt nivel în dezvoltarea operaţiunilor globale ale companiei. După câţiva ani de dezvoltare intensă în sectorul energetic din România, primul nostru proiect a ajuns la etapa de a fi finanţat şi putem începe construcţia. Cooperarea noastră cu Raiffeisen Group - un grup bancar internaţional de top - este confirmarea deplină a încrederii în capacitatea Shikun and Binui Energy de dezvoltare şi realizare a proiectelor."

Didi Paz, CEO Shikun şi Binui Energy, a adăugat că: "Shikun and Binui Energy recunosc CEE şi în special România drept pieţe strategice, ţinând cont de evoluţiile geopolitice şi macroeconomice din regiune. Proiectul Satu Mare este pentru noi prima investiţie majoră pe piaţa românească şi europeană şi reprezintă primul pas în implementarea strategiei de dezvoltare a companiei şi a portofoliului vast de proiecte de înaltă calitate pe care le implementăm."

Peter Marx, director Finanţări Structurate şi de Proiecte la Raiffeisen Bank International AG: "Investiţiile în noua infrastructură energetică ne interesează astăzi pe noi toţi, iar proiectul Satu Mare reprezintă o contribuţie semnificativă la un viitor neutru din punct de vedere climatic. Suntem încântaţi că am putut să sprijinim Shikun and Binui Energy în primul lor proiect fotovoltaic din România, una dintre pieţele noastre de bază din regiune. RBI se angajează să promoveze energia regenerabilă, care să faciliteze tranziţia spre o energie verde în CEE, împreună cu clienţii noştri."

Silviu Toma, Director Finanţări Structurate şi de Proiecte, Raiffeisen Bank România: "Suntem încântaţi că am acordat pachetul de finanţare pentru acest proiect de energie regenerabilă. Sustenabilitatea se află în centrul strategiei noastre de creştere şi această tranzacţie dovedeşte acest lucru. Raiffeisen Bank are o expertiză solidă în structurarea soluţiilor personalizate pentru proiecte complexe şi le mulţumim partenerilor noştri, Shikun and Binui Energy, pentru oportunitatea de a demonstra acest lucru încă o dată."

"Proiectul de la Satu Mare este şi pentru noi o piatră de hotar importantă, arătând că marile centrale fotovoltaice pot fi dezvoltate printr-un model de tip "project finance", cu finanţare fără recurs şi vânzarea energiei produse în piaţă. Credem cu tărie că proiectele viitoare vor stimula producţia de energie regenerabilă, curată, iar noi, ca bancă, suntem pregătiţi să susţinem dezvoltarea cu succes de noi unităţi, la cele mai înalte standarde de producţie şi de calitate." a spus Catalin Cepişcă, Senior Director în Departamentul Energie al Raiffeisen Bank România, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro