GUVERN:Avem cantitatea suficientă de gaze pentru depăşirea sezonului rece

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 27 februarie

Avem cantitatea suficientă de gaze pentru depăşirea sezonului rece

Gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale este în prezent la 49,5% din capacitate, ceea ce garantează cantitatea de care au nevoie populaţia şi economia României, indiferent de condiţiile meteorologice din următoarea perioadă, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la finalul săptămânii trecute, în cadrul şedinţei Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE), potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

"Membrii GLISE au analizat situaţia rezervelor de gaze naturale, pregătirea stocurilor pentru perioada următoare şi stadiul proiectelor de investiţii pentru creşterea capacităţii de producţie şi depozitare a energiei. Măsurile luate de Guvern asigură rezervele de gaze naturale necesare consumului cetăţenilor şi mediului de afaceri. Pentru perioada viitoare, inclusiv pentru sezonul rece 2023-2024, România are capacitatea să depoziteze peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficientă inclusiv în condiţiile creşterii consumului intern", arată sursa citată.

În cadrul Grupului de Lucru au fost analizate şi soluţiile pentru creşterea capacităţii de producţie de energie, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale şi mărirea capacităţii de depozitare. Accentul a fost pus asupra pregătirii proiectelor de investiţii finanţate din Fondul de Modernizare şi prin intermediul Iniţiativei celor 3 Mări, mecanisme pe care România le valorifică pentru atingerea obiectivului de securitate energetică.

"România are la dispoziţie resursele energetice de care cetăţenii şi economia au nevoie pentru prezent şi pentru viitor. Ceea ce avem astăzi în depozite asigură necesarul de consum pentru perioada următoare. Pregătim deja resursele pentru iarna 2023-2024, dar şi soluţiile pentru suplimentarea cantităţii de energie de care România va avea nevoie în următorii ani pentru a asigura necesarul unei economii în continuă dezvoltare. Acordurile de colaborare stabilite cu partenerii externi pentru diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz şi investiţiile consistente în domeniu reprezintă pentru România soluţia de consolidare a securităţii energetice", a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea GLISE au mai participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, George Agafiţei, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul energiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. AH, CUM AU SCAPAT NEVANDUTE?!

    Chestia este că iarna a fost foarte blândă, populația din cauza preturilor a redus temperatura cat a putut, eu am redus de la 22 de grade la 19.5-20 grade, industria a funcționat cum a funcționat, dar de dezvoltare nu se poate vorbi. Fără combustibil ieftin nu vad cum se va dezvolta industria, după ce se epuizează economiile, rezervele, consumul probabil va scădea, după care va cădea și producția și intrăm într-o recesiune mica sau mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro