Crypto

GUVERNBugetele locale, construite transparent şi predictibil

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie

Bugetele administraţiilor publice locale şi judeţene trebuie să fie construite transparent şi predictibil şi să includă "destinaţii clare ale fondurilor şi standarde de cost stabilite pragmatic", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului, după întâlnirea pe care premierul Florin Cîţu a avut-o, ieri, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Potrivit sursei citate, discuţiile au fost purtate în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021, dar şi pentru asigurarea sustenabilităţii cheltuielilor publice pe termen lung.

"Au fost aduse în discuţie principalele probleme cu care se confruntă administraţia locală în ceea ce priveşte bugetele proprii şi au fost avansate mai multe soluţii, care urmează să fie convenite cu Guvernul. Şeful Executivului a subliniat necesitatea existenţei unor principii la baza construcţiei bugetelor locale, pentru transparenţă şi predictibilitate, care să includă destinaţii clare ale fondurilor şi standarde de cost stabilite pragmatic", se arată în postare.

Reforma în administraţia locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici şi pentru a fi generată dezvoltare, a fost de asemenea abordată în context, ca "temă de reflecţie pentru găsirea unei formule optime, în parteneriat cu guvernul".

La reuniune a mai participat, din partea Guvernului, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Şefii de consilii judeţene au fost reprezentaţi de Adrian Veştea (preşedintele CJ Braşov), Ilie Bolojan (preşedintele CJ Bihor), Radu Moldovan (preşedintele CJ Bistriţa) şi Iulian Dumitrescu (preşedintele CJ Prahova).

Este a doua întâlnire pe care aceştia au avut-o cu o parte din membrii Guvernului, după ce, în urmă cu 10 zile s-au întâlnit şi cu ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare. La întâlnirea respectivă, accentul a fost pus pe finanţarea asistenţei sociale, educaţiei şi sănătăţii pentru anul în curs.

Amintim că recent şeful Guvernului s-a mai întâlnit şi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, cu cei ai Asociaţiei Oraşelor din România, dar şi cu liderii Asociaţiei Comunelor din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro