GUVERN:Reprezentanţii statului în AGA companiilor de stat nu vor mai fi remuneraţi

Mina Irina
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2016

Reprezentanţii statului în AGA companiilor de stat nu vor mai fi remuneraţi

Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care activitatea acţionarilor în Adunările Generale ale Acţionarilor (A.G.A.) operatorilor economici, la care statul deţine direct sau indirect o participaţie majoritară, va fi considerată sarcină de serviciu pentru angajaţii acţionarului şi nu va fi remunerată, potrivit unui comunicat al instituţiei trimis redacţiei.

Până în septembrie 2016, Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul de astăzi.

Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanţilor M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăţilor aflate în coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit.

Potrivit legislaţiei în vigoare, "operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acţionarilor remuneraţii mai mari de 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe şedinţă, şi pentru mai mult de o şedinţă într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate" conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bomba atomica cu hidrogen...

    1. nu e o nerusinare acest lucru...

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro