Guvernul alocă 930 milioane lei pentru investiţii în infrastructură

F.D.
Politică / 25 septembrie

Guvernul alocă 930 milioane lei pentru investiţii în infrastructură

Executivul a aprobat luni alocarea de la Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului a sumei de 930 milioane lei pentru continuarea finanţării unor proiecte europene sau investiţii în infrastructură, dar şi pentru activităţi sportive, relatează Agerpres.

"Se alocă fonduri pentru continuarea derulării unor programe de investiţii, în speţă a sumei de 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetelor a trei programe de dezvoltare, după cum urmează: 175 milioane lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 100 milioane lei pentru Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", 200 de milioane lei pentru Programul naţional de construcţii de interes public sau social. Alte 25 de milioane lei se alocă pentru credite de angajament şi bugetare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, precum şi pentru plata sentinţelor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la Palatul Victoria.

Printr-o altă hotărâre a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe anul în curs, cu suma de 400 milioane lei, pentru onorarea cererilor de plată sau rambursare depuse de beneficiari pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual până la rectificarea bugetară. Aceste fonduri sunt necesare pentru efectuarea plăţilor către beneficiari, prin Programul Operaţional Regional şi din Programul Operaţional Infrastructură Mare.

În plus, Guvernul alocă 30 milioane lei pentru federaţiile sportive, respectiv finanţarea participării la competiţii europene, mondiale şi pregătirea înainte de Olimpiada de anul viitor de la Paris.

"Fonduri suplimentare se alocă şi pentru susţinerea activităţii sportive de performanţă, în acest sens se suplimentează din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sport cu 30 de milioane lei, pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie şi octombrie. Aceste fonduri sunt destinate încheierii contractelor cu federaţiile sportive naţionale, pentru finanţarea competiţiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, la campionatele europene şi alte competiţii cuprinse în calendarul sportiv internaţional, precum şi pentru susţinerea activităţii de pregătire pentru finanţarea anului preolimpic", a explicat Mihai Constantin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb