Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Guvernul italian vrea un rol major în salvarea Alitalia

A.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ferrovie dello Stato va lansa o ofertă pentru Alitalia, după ce va negocia cu Delta Air Lines şi easyJet un plan de salvare a operatorului de transport aerian

Statul italian vrea să aibă un rol major în crearea unei "noi" companii aeriene Alitalia, într-o ultimă încercare menită să ajute redresarea transportatorului aerian naţional care are probleme financiare, conform anunţului făcut în această săptămână de Biroul primului ministru de la Roma.

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat că implicarea în salvarea Alitalia va proteja locurile de muncă din această societate.

Alitalia, companie care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială în 2017, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor. Ca parte a procesului de administrare, guvernul caută un cumpărător pentru companie, în vederea salvării acesteia.

"Guvernul este dispus să participe la crearea unei «noi» companii Alitalia, prin Ministerul Economiei, cu condiţia ca acest lucru să fie în conformitate cu normele europene şi să existe un plan de afaceri durabil", potrivit anunţului făcut de Cabinetul de la Roma, după o întâlnire între premierul Giuseppe Conte, ministrul Industriei, Luigi Di Maio, şi cel al Economiei, Giovanni Tria.

Ferrovie dello Stato (societatea naţională de căi ferate din Italia) a informat deja că va lansa o ofertă pentru Alitalia, după ce va negocia cu operatorii de transport aerian Delta Air Lines şi easyJet pentru elaborarea unui plan de salvare a companiei italiene.

Ferrovie dello Stato (FS) a precizat că atât Delta, cât şi easyJet au confirmat că sunt interesate să devină parteneri industriali în afacerea care priveşte Alitalia.

EasyJet a anunţat că poartă discuţii cu FS şi Delta pentru formarea unui consorţiu care să exploreze opţiunile privind viitorul Alitalia, dar a subliniat că "nu există certitudinea vreunei tranzacţii în această etapă a discuţiilor". Delta a precizat că a depus o scrisoare de interes generală şi neangajantă pentru Ferrovie dello Stato.

FS şi-a exprimat în mai multe rânduri disponibilitatea să lanseze o ofertă pentru Alitalia, dacă va fi susţinută de mai mulţi parteneri industriali.

Şi compania aeriană germană Lufthansa şi-a exprimat interesul pentru Alitalia, dar numai dacă operatorul de transport aerian va efectua disponibilizări masive. În plus, compania germană vrea să obţină controlul exclusiv al Alitalia, nu să deţină această societate împreună cu guvernul italian.

Procesul de vânzare a Alitalia era programat să se încheie în aprilie 2018, însă a fost amânat din cauza schimbării guvernului în urma alegerilor din martie 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

22 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1185
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5396
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.9661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie