HASSAN ROUHANI:"Iranul trebuie să-i pedepsească pe toţi cei care se fac vinovaţi în catastrofa avionului doborât"

A.M.
Internaţional /

Hassan Rouhani (Sursă foto: Twitter)

Hassan Rouhani (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a dat asigurări, marţi, că ţara sa urmează să-i "pedepsească" pe toţi cei vinovaţi de catastrofa aeriană a Boeingului ucrainean, doborât din greşeală de o rachetă iraniană la 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, omorând toate cele 176 de persoane de la bordul aeronavei, relatează AFP.

"Pentru poporul nostru este foarte important în acest accident ca oricine a greşit sau a fost neglijent la orice nivel" să fie urmărit în justiţie, a declarat el într-un discurs televizat, precizând că "toţi cei care ar trebui să fie pedepsiţi trebuie să fie pedepsiţi", informează News.ro.

"Sistemul judiciar trebuie să înfiinţeze un tribunal special cu judecători de rang înalt şi o duzină de experţi (...). Întreaga lume va privi", a continuat Rouhani.

După ce au dezminţit ipoteza potrivit căreia avionul Ukraine International Airlines (UIA) ar fi putut fi doborât de o rachetă iraniană, forţele armate iraniene şi-au recunoscut sâmbătă dimineaţa vina în această dramă, evocând o "eroare umană".

Între cele 176 de victime ale catastrofei se află, în majoritate, iranieni şi canadieni.

Premierul canadian Justin Trudeau a dat asigurări luni că "se va face dreptate", iar ţările afectate de ramă - Canada, regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistanul - exercită presiuni pentru ca Iranul să efectueze o anchetă transparentă.

Anunţul cu privire la vina forţelor armate a creat un şoc în Iran şi un val de indignare.

Luni, potrivit unor înregistrări video postate pe reţele de socializare, iranieni au ieşit în stradă a treia zi consecutiv şi păreau să scandeze sloganuri împotriva aurtorităţilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS