Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Hidroelectrica plăteşte la termen taxe şi impozite de 223 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Hidroelectrica plăteşte la termen taxe şi impozite de 223 milioane lei

Compania estimează că va distribui 867 milioane lei ca dividende către stat, echivalentul unei alocări de 90% din profitul anului trecut 

Managementul Hidroelectrica a luat decizia de a plăti la termen sarcinile fiscale ce revin companiei şi de nu a face uz de posibilitatea de amânare a achitării acestora în contextul problemelor generate de COVID19, se arată într-un comunicat al companiei remis Redacţiei.

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Este o decizie pe care am luat-o pentru a sprijini autorităţile centrale şi locale în efortul de limitare şi combatere a COVID19. Suntem conştienţi că este nevoie de un efor financiar semnificativ pe care Statul Român îl face pentru cetăţenii săi şi considerăm că şi noi, la rândul nostru trebuie să ne alăturăm acestui demers. Este un moment în care toate companiile cu forţă financiară, aşa cum este şi Hidroelectrica, trebuie să arate solidaritate. Oricât de tentante ar putea părea facilităţile şi înlesnirile fiscale oferite în aceste zile, noi, cei care avem posibilitatea de a ne plăti îndatoririle trebuie să o facem, din spirit de responsabilitate socială. Banii noştri merg acolo unde este nevoie de ei - către acţiunile de vindecare a celor bolnavi, către protejarea celor vulnerabili şi către păstrarea vie a economiei româneşti".

Practic, la data de 25 martie, compania a achitat către bugetul de stat suma de 189 de milioane lei reprezentând impozit pe profit şi TVA, urmând ca până la data de 31 martie să plătească taxe şi impozite locale în valoare de 34 milioane de lei.

Hidroelectrica a înregistrat, în anul 2018, un profit net de 1,939 miliarde de lei, raportat la o cifra de afaceri de 4,261 miliarde de lei. Pentru anul 2019, compania estimează o cifră de afaceri de 4,149 milioane lei şi un profit net de 1,334 miliarde de lei.

La aceste valori se estimează că societatea va distribui dividende către stat în suma de 867 milioane lei, cu o alocare de 90% din profitul net distribuibil.

Ministerul Energiei deţine 80% din Hidroelectrica, în timp ce Fondul Proprietatea are 20% din companie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS