Holcim Awards, cea mai importantă competiţie globală pentru design sustenabil şi-a desemnat câştigătorii

G.B
Comunicate de presă #Construcţii / 19 noiembrie 2021

Holcim Awards, cea mai importantă competiţie globală pentru design sustenabil şi-a desemnat câştigătorii

Fundaţia Holcim a desemnat câştigătorii categoriei principale a celei mai importante competiţii globale de design sustenabil, Holcim Awards. Gala de decernare a avut loc la Bienala de Arhitectură de la Veneţia, din 13 noiembrie, conform unui comunicat remis redacţiei

Potrivit sursei citate, 33 de proiecte inovatoare şi sustenabile de construcţii de pe 5 continente au fost declarate câştigătoare şi vor primi premii totale în valoare de 1,65 milioane de dolari.

Premiul cel mare de 150.000 USD a fost obţinut de proiectul Extending the Cycle din Elveţia, care propune utilizarea deşeurilor din demolări pentru conservarea şi extinderea unei clădiri industriale din Basel. De asemenea, după încheierea ciclului de viaţă al clădirii, elementele pot fi dezasamblate şi reutilizate.

Locul II, cu premiul de 100.000 USD, a mers către Columbia, cu proiectul de design peisagistic Wetland Vitality, destinat refacerii mediului din zonele mlăştinoase ale capitalei Bogota.

Locul III a fost împărţit între doi câştigători aflaţi la egalitate, cu proiectele: Cultural Interlude din Maroc (care urmăreşte crearea unui centru cultural în deşertul Sahara, pentru conservarea moştenirii tribale) şi Propagated Sanctuary din Vietnam (ce presupune restaurarea unei păduri subtropicale şi crearea unei zone educaţionale recreative pentru locuitorii oraşului Hanoi). Ambele au fost premiate cu 50.000 USD.

Peste 4700 de proiecte din 130 de ţări au fost înscrise în concurs, iar peste jumătate dintre acestea au trecut în cea de-a doua etapă, fiind evaluate individual de către un juriu independent de experţi. Criteriile de evaluare luate în calcul au fost: impactul asupra mediului, factorii sociali, factorii economici, inovaţia şi calitatea arhitecturală.

"Ne bucurăm să vedem mereu cât de multe proiecte inovatoare sunt înscrise la fiecare ediţie a Holcim Awards, mai ales că această competiţie face parte din strategia pe termen lung a Holcim pentru a accelera tranziţia către un mediu construit mai verde. Mai mult, ne dorim să implicăm toţi profesioniştii din domeniul construcţiilor în misiunea noastră de a crea o lume mai bună pentru generaţiile următoare. Totodată, profităm de ocazie să deschidem invitaţia pentru competiţia de anul viitor şi sperăm să avem cât mai multe proiecte înscrise şi chiar premiate din România", a declarat Bogdan Dobre, CEO Grupul Holcim România.

Cu o tradiţie de peste 15 ani, Holcim Awards prezintă rolul important pe care arhitectura, ingineria, planificarea urbană şi industria construcţiilor îl au în crearea unui viitor mai sustenabil. Fiecare sesiune a competiţiei se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, de la momentul anunţului până la finalizare.

Competiţia, cu premii în valoare totală de 2 milioane de dolari, are două categorii: cea principală, destinată profesioniştilor consacraţi, cu premii totale în valoare de 1,65 milioane de dolari şi categoria Next Generation, destinată tinerilor specialişti sub 30 de ani, cu premii în valoare totală de 350.000 de dolari, ai cărei câştigători au fost anunţaţi în vara acestui an.

Proiecte din ţara noastră

La ediţia acesta a competiţiei au fost înscrise patru proiecte din ţara noastră. Acestea au vizat atât soluţii de design urban verde pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din oraşe, construcţii eficiente energetic şi prietenoase cu mediul înconjurător, cât şi modalităţi sustenabile de folosirea a materialelor de construcţii şi design.

Anul 2017 a adus singurul premiu pentru ţara noastră la Holcim Awards. Griviţa 53, primul teatru independent construit în ţară în ultimii 70 de ani a fost atunci printre cele 7 proiecte câştigătoare din Europa.

O nouă sesiune va fi deschisă pentru înscrieri în prima parte a anului 2022, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro