HORIA GUSTĂ, CERTINVEST:"Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2020

"Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

"Fondurile de acţiuni nu reprezintă ceva speculativ, de azi pe mâine", a apreciat Horia Gustă

Există investitori care, în perioade tulburi, cum a fost cea din luna martie când pieţele au scăzut puternic, văd oportunităţi, a apreciat ieri Horia Gustă, CEO al SAI Certinvest, în cadrul unei conferinţe organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), adăugând că au existat persoane care au făcut investiţii în fonduri, la debutul pandemiei.

Directorul Certinvest a spus: "A fost un an foarte complicat, dar eu observ de mai multă vreme un comportament în zona investitorilor în fondurile de acţiuni, care îmi atrage atenţia într-un mod foarte plăcut. Când apar situaţii din acestea complicate, trag linie la final şi constat că cel puţin noi, în zona fondurilor de acţiuni, avem mai mulţi investitori, pentru că în aceste perioade tulburi sunt foarte mulţi investitori care văd multe oportunităţi. Pe scurt, ce am observat noi, în zona fondurilor de acţiuni în principal este că, doar o mică parte (n.r. din investitori) a răscumpărat în perioada imediat următoare turbulenţelor din luna martie".

Iar partea foarte plăcută este că au fost investitori care, odată cu scăderile din martie, au venit şi au realizat investiţii în fonduri, a punctat Horia Gustă, completând: "Asta nu ne arată decât că avem investitori care sunt mult mai avizaţi şi înţeleg că atunci când bursele scad, aşa cum s-a întâmplat în martie şi nu numai, se creează oportunităţi interesante".

Directorul Certinvest a precizat că, per ansamblul industriei de asset management, fondurile de acţiuni au înregistrat creşteri de active şi, cel mai important, creşterea numărului de investitori.

"Acest lucru este foarte important şi ceea ce contează pe termen lung. Să nu uităm că fondurile de acţiuni nu reprezintă ceva speculativ, de azi pe mâine. În măsura în care sunt privite ca o investiţie pe termen lung aduc, cu siguranţă, randamente mult mai interesante decât orice alt produs investiţional", a spus Horia Gustă.

De asemenea, Alexandru Ilisie, Director investitii în cadrul OTP Asset Management a precizat că volatilitatea, atât în cazul fondurilor de obligaţiuni, cât şi în cazul fondurilor de acţiuni, oferă oportunităţi.

"În momentul martie, nu ştiam cum va evolua situaţia legată de pandemie dar, cel puţin pentru investitorii pe termen lung, orice scădere ar trebui să ofere o oportunitate pentru a investi, aceştia având posibilitatea să cumpere la preţuri reduse", a spus managerul de fond de la OTP Asset Management.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    Salutul fascist al FIAREI, pumn în pumn, e oribil.

    Altfel "orice scădere ar trebui să ofere o oportunitate pentru a investi, aceştia având posibilitatea să cumpere la preţuri reduse" e un truism bizar care nu ar trebui exprimat public întrucât nu contribuie cu nimic la cunoștințele umanității. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro