ZIARUL BURSA

23 octombrie
Grafică de MAKE

IMM-urile, în prima linie pe frontul pandemiei

Emilia OlescuMacroeconomie / 23 octombrie

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt primele afectate de o criză economică, atât la nivel naţional, cât şi în Uniunea Europeană (UE). Majoritatea companiilor mici se confruntă, acum, cu dificultăţi, pe fondul pandemiei de Covid-19, cele mai multe luptând pentru viaţa lor.

"Ne dorim o mai mare mobilitate a sectorului privat din Iran şi România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale bilaterale"

"Ne dorim o mai mare mobilitate a sectorului privat din Iran şi România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale bilaterale"

A consemnat Adelina ToaderInternaţional / 23 octombrie

(Interviu cu doamna Neda Raefipour, Consilier economic al Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti) 

Volumul schimburilor comerciale bilaterale dintre Iran şi România, în primele şapte luni ale anului, a scăzut la doar 40 milioane de euro

Reporter: Cum evaluaţi relaţiile bilaterale economice dintre Iran şi România, în momentul de faţă?

Învăţământul e pe "roşu"

Învăţământul e pe "roşu"

Octavian DanCompanii / 23 octombrie

Încet, dar aproape sigur, învăţămâtul autohton revine la online (scenariul roşu). Diferenţa faţă de primăvară este că atunci trecerea s-a făcut brusc, printr-o hotărâre de la "centru", acum este mult mai lină şi decizia este locală.

Ant Group a crescut substanţial în baza platformei sale de plăţi Alipay.

AŞTEPTAT SĂ FIE CEL MAI MARE IPO DIN ISTORIEAnt Group are toate aprobările pentru listarea duală

Alina VasiescuInternaţional / 23 octombrie

Lansarea pe pieţele din Hong Kong şi Shanghai va avea loc în săptămânile următoare  

Alibaba subscrie peste o cincime din IPO-ul Ant

Ant Group Co., companie controlată de Jack Ma, fondatorul gigantului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., a obţinut, săptămâna aceasta, aprobarea finală de care mai avea nevoie - cea a autorităţii de reglementare a pieţei de capital din China - pentru lansarea ofertei sale publice iniţiale (IPO) duale prin care vrea să atragă 35 de miliarde de dolari.

"Ne aşteptăm ca evaluarea companiilor locale să fie în ton cu a celor din pieţele emergente"

ALEXANDRU ILISIE, OTP ASSET MANAGEMENT:"Ne aşteptăm ca evaluarea companiilor locale să fie în ton cu a celor din pieţele emergente"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie

Dacă apare o situaţie problematică în ţările cu pondere mare în pieţele emergente (China, India sau Taiwan), este posibil ca răscumpărările fondurilor care investesc în astfel de pieţe să se reflecte şi pe bursa locală, a punctat managerul de fond de la OTP  

Odată cu promovarea pieţei noastre de capital în rândul celor emergente de către agenţia FTSE Russell, ne putem aştepta ca analişti ale fondurilor de investiţii care acoperă pieţele emergente, să înceapă să acorde calificative bune emitenţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), aspect cu impact pozitiv asupra evaluării acestor companii, a apreciat ieri Alexandru Ilisie, Director de Investiţii în cadrul OTP Asset Management, în cadrul unei videoconferinţe organizată de BVB.

Colin Ellis a spus că este dificil pentru emiţători domestici de datorie să aibă ratinguri mai solide decât ţările de care aparţin.

COLIN ELLIS, MOODY'S INVESTORS SERVICE:"Modificarea perspectivei de rating înseamnă o posibilitate de 1 la 3 pentru downgrade sau upgrade"

Mihai GongoroiCompanii / 23 octombrie

Moody's: "Credem că un sfert din băncile din România se vor confrunta cu o deteriorare a capitalui, în următorii 3-4 ani" Sergiu Oprescu, şeful ARB: "Băncile româneşti sunt foarte bine capitalizate şi foarte lichide" Charlotte Ruhe, director BERD: "Suntem gata să luăm în considerare participarea în emisiuni viitoare de obligaţiuni ale unor instituţii financiare stabile din România" 

Când agenţia de rating Moody's modifică o perspectivă de rating, există o posibilitate de 1 din 3 ca modificarea să ducă la un downgrade sau un upgrade, a afirmat, ieri, într-o video-conferinţă, Colin Ellis, chief credit officer la Moody's Investors Service pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Moody's este aşteptată astăzi să publice raportul privind revizuirea periodică a ratingului de ţară al României după ce mai devreme în an a modificat perspectiva României de la stabilă la negativă.

"Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

HORIA GUSTĂ, CERTINVEST:"Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie

"Fondurile de acţiuni nu reprezintă ceva speculativ, de azi pe mâine", a apreciat Horia Gustă  

Există investitori care, în perioade tulburi, cum a fost cea din luna martie când pieţele au scăzut puternic, văd oportunităţi, a apreciat ieri Horia Gustă, CEO al SAI Certinvest, în cadrul unei conferinţe organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), adăugând că au existat persoane care au făcut investiţii în fonduri, la debutul pandemiei.

Decalajul digital din educaţie, preocupare la nivelul UE

Decalajul digital din educaţie, preocupare la nivelul UE

O.D.Miscellanea / 23 octombrie

Discrepanţele dintre regiunile Europei în ceea ce priveşte accesul la tehnologie în procesul de învăţământ sunt majore şi riscă să producă probleme pe termen mediu şi lung. Eurodeputaţii au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităţilor care au cauzat dificultăţi în accesul la educaţia şcolară.

Ediţia din 23.10.2020
Ediţia din 25.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
O bancă cât o jumătate de bursă

BVBO bancă cât o jumătate de bursă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie

Scădere pentru opt din cei nouă indici de la BVB  

Aproape jumătate din valoarea totală a tranzacţiilor de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de 23,45 milioane de lei, a fost asigurată de schimburile cu acţiunile Banca Trasilvania...

MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2020

Macroeconomie / 23 octombrie

Preţurile producătorilor industriali din Marea Britanie şi-au menţinut declinul anual la 0,9% şi în septembrie 2020, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile materiilor prime şi-au temperat...

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo