Abonament gratuit

HSBC se pregăteşte să elimine până la 20.000 de angajaţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

HSBC se pregăteşte să elimine până la 20.000 de angajaţi

"HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa, urmează să anunţe, în curând, un plan de restructurare care presupune concedierea a 10.000 - 20.000 de angajaţi, spun surse citate de presa străină.

Conform acestora, la data de 9 iunie, directorul executiv al HSBC, Stuart Gulliver, le va prezenta acţionarilor noua strategie a băncii britanice, care implică reducerea costurilor şi restructurarea activităţii diviziei de investiţii, precum şi vânzarea unor afaceri, în vederea creşterii câştigurilor. În februarie, Stuart Gulliver anunţa că operaţiunile HSBC din SUA, Turcia, Mexic şi Brazilia trebuie să se îmbunătăţească sau, în caz contrar, vor fi vândute.

Heidi Ashley, purtător de cuvânt al băncii, a refuzat să comenteze informaţiile privind restructurarea HSBC.

În luna aprilie, banca anunţa că ar putea lua în calcul mutarea sediului său central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări în sectorul bancar.

Douglas Flint, preşedintele instituţiei, declara, la momentul respectiv: "Întrezărim forma finală a reglementărilor şi a reformelor structurale. Imediat ce vom avea toate informaţiile, vom analiza unde ar fi cel mai bun loc pentru HSBC".

Oficialii HSBC afirmă că revizuirea care priveşte situaţia sediului central reprezintă doar "o analiză obiectivă" a unor aspecte economice, nu o ameninţare care vine în urma "presiunilor semnificative" din partea investitorilor.

Stuart Gulliver subliniază că majorarea taxelor bancare în Marea Britanie face "imposibil" pentru bancă să-şi păstreze angajamentul de a creşte dividendul, ceea ce i-a preocupat pe investitori.

Mai mulţi investitori HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra în Asia, după majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie. În condiţiile în care are mai multe active decât oricare altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite 750 de milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari) anul trecut. Pentru anul curent, taxele pe care le va plăti HSBC sunt estimate la aproape 1,5 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa ce au facut tampenie dupa tampenie acu' se restructureaza! Dupa ce s-au inhaitat in Romania cu Iaciu(prin Doraly)si alte off shore-uri ale aceluiasi personaj in Malta, Cipru Luxemburg acum cica se restructureaza! Ei, cad pe spate!

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie