ÎCCJ suspendă decizia Consiliului Concurenţei de amendare a Electrolux

Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2016

ÎCCJ, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul prin care Electrolux România a solicitat suspendarea executării unei decizii a Consiliului Concurenţei din 2014, prin care retailerul a fost sancţionat cu o amendă contravenţională de peste 9,8 milioane lei.

Anterior, în noiembrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea deciziei Consiliului Concurenţei şi exonerarea Electrolux România de la plata amenzii. Cu toate că respectiva decizie nu este definitivă, fiind supusă controlului ICCJ, soluţia obţinută de Electrolux România în primă instanţă a contribuit la consolidarea argumentelor de nelegalitate care au fost examinate şi luate în considerare de către ICCJ în vederea pronunţării suspendării executării Deciziei nr. 10/2014, se arată într-un comunicat de marţi al Muşat&Asociaţii.

În 2013, Consiliul Concurenţei a acordat amenzi de 12 mil euro în urma unei investigaţii asupra felului în care aso­ciaţiile ecologice desfăşoară campanii de răscumpărare a aparaturii electrocasnice ajunsă la sfârşitul ciclului de viaţă.

Motivul pentru care Consiliul Concurenţei a emis amenzile în urma acestei investigaţii a fost faptul că firmele din cadrul a două asociaţii ecologice nonprofit, EcoTic şi RoRec, au stabilit să ofere acelaşi discount la produse noi clienţilor care veneau în magazine cu aparatură veche.

Vânzările Electrolux în România au crescut anul trecut cu 4,7%, la 313 milioane de coroane suedeze (33,6 milioane de euro), în timp ce la nivel de grup creşterea a fost de două ori mai rapidă, de 10%, la 123,5 miliarde de coroane (13,26 miliarde de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro