Abonament gratuit

Ieşirea din pădurea fără rost

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Spre deosebire de Oblio care a fost alungat-exilat în Pădurea Fără Rost, societatea noastră s-a trezit în mijlocul codrului cu pricina în urma propriilor strădanii. După modelul: avem un nod de probleme create de pandemie şi de consecinţele ei, de la presiunea pe sistemul de sănătate, la distorsiunile masive din economie şi din viaţă socială, ce facem? Răspunsul, din păcate tipic pentru noi, determinat de "greaua moştenire" şi mai ales de prostia individuală şi colectivă de care sunt saturate instituţiile guvernării şi ale administraţiei publice, a fost: să ridicăm repede în jurul nostru o pădure fără rost. În astfel de situaţii, ea este necesară şi de neînlocuit pentru responsabilii guvernării pentru un motiv esenţial: în pădurea fără rost, lucrurile, evenimentele, personajele şi întîmplările sunt, prin natura mediului creat, atît de alandala, încît nimeni nu mai poate spune cine şi ce răspundere poartă pentru ceea ce face, comunică, ori decide, orice este posibil, oricînd, totul are o justificare şi orice justificare trebuie luată de bună, oricît de ineptă sau nerezonabilă ar fi ea.

Buuuun, aici suntem! Cum şi pe unde ieşim? Metoda clasică pentru a găsi un răspuns este să întrebi pe careva de-al locului, pe cineva întîlnit în cale. Presupui că acela umblă mai de multişor vreme pe acele meleaguri, deci ar putea să ştie mai bine decît tine rosturile Pădurii Fără Rost. Aşa a făcut şi Oblio cînd s-a întîlnit cu "Omul giruetă", cel care la întrebarea cu pricina a început să arate automat şi insistent în toate direcţiile şi, definit, spre niciuna! Cam aici suntem şi noi, acum.

Dacă îi întrebi pe doctorii şi specialiştii într-ale epidemiologiei, "Cînd o să ieşim din criză?", cînd vom reveni cît de cît la o stare de normalitate a riscurilor de morbiditate şi la o incidenţă patologică a virusurilor din clasa "corona" gestionabilă cu mijloacele rezonabil disponibile şi fără macro-consecinţe sociale, răspunsurile sunt cît se poate de împărţite şi arată, asemenea Omului giruetă, cam în toate direcţiile. Ca să mai liniştească isteria primului val de îmbolnăviri, unii au zis....imediat, uite acum pe vară ne calmăm şi pe urmă.....Pe urmă, au zis alţii, vine toamna, iar pe urmă vine iarna şi vine valul doi şi vine valul trei de "agresiune virală" de tip corona sau de alte tipuri...cui ce-i mai pasă şi pe cine mai interesează care clasă de virus i-a venit de hac?! În sfîrşit, ca să ne încurajeze aşa, mai temeinic, strategic cum ar veni, nişte voci dinspre Organizaţia Mondială a Sănătăţii au zis că nu ne mai facem bine niciodată. O să trăim, adică, cu virusurile astea de acum pînă la sfîrşitul lumii. Şi, cum o să facem faţă? Ba cu un vaccin, ba cu adaptări comportamentale, ba cu imunizare pe cont propriu prin contactul cu virusul, pe principiul că tot ceea ce nu te omoară, te întăreşte, ba cu ceva noi mijloace terapeutice mai eficiente...care rămîn să fie descoperite.....etc. Ce mai, ca în cazul HIV: ne-am procopsit cu el, aici e şi nu mai pleacă, orice am face!

Îi întrebi pe economişti: fraţilor, cînd ne revenim din criza asta...că este o criză, oricum ai da-o şi oricum ai suci-o. Ba, încă, este o criză cu două cocoaşe, dar nu una lîngă alta, ci cocoţate una peste alta!! Şi aici, răspunsurile sunt tot după modelul giruetă. Depinde pe cine întrebi şi cu ce centru de putere/interese este conectat. Exact ca şi doctorii, unii au zis, iaca acuşi în trimestrul trei, mă rog dacă nu s-o putea, în trimestrul patru sigur, ne revenim. Producţia se reia, comerţul se înteţeşte, banii circulă, acţiunile revin pe cote care permit tranzacţionarea pe profit...toate bune şi frumoase....cel puţin atît cît erau de frumoase pe vremea cînd ne-am prăbuşit în groapa pandemiei şi a drasticelor măsuri restrictive privind contactele şi deplasările oamenilor. Alţii au zis, nu fraţilor, criza adevărată, uraganul, dezastrul, cutremurul or să ne lovească abia după ce ne liniştim cu boala. Trece mai întîi vijelia, lasă în urma dezastrul şi abia apoi vine "economistul" să îţi evalueze pagubele şi să îţi spună cît te costă să îţi pui iar acoperişul pe casă, ori să îţi ridici alta nouă, ori să sapi un bordei în pămînd, dacă de o casă ca lumea nu mai ai bani. Nenorocirea încă nu a trecut, aşa că nu ştim să spunem, deocamdată, cît de mari sunt pagubele şi cam cît costă să "reconstruim" ceea ce s-a stricat. Mai vedem, mai analizăm.....treceţi dumneavoastră şi mîine....poate între timp se bagă ceva marfă...! Acu, n-avem! În sfîrşit, zicătorii-prevestitori într-ale economiei, dintr-o altă categorie, au început să fantazeze în marginea diferitelor scenarii s.f. Nimeni nu se mai întoarece la ceea ce-a fost. Vorba lui Heraclit, nici un om nu poate să intre de două ori în apa aceluiaşi rîu; unu, pentru că el nu mai este acelaşi de la un moment la altul, iar pe urmă, evident, pentru că apa în care intră a doua oară e alta, cea dintîi dusă fiind, de mult, la vale!

Îi întrebi pe oamenii politicii, pe cei responsabili, mandaţii din instituţiile guvernării şi ale administraţiei puşi să gestioneze agenda publică: cînd ieşim din pădurea fără rost? Ei, aici e simplu! Dacă nu aţi înţeles pînă acum noţiunile fundamentale, "Pădurea fără rost" şi "Om giruetă" este suficient să revedeţi filmul "acţiunilor" şi al "deciziilor" din Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia României în aceste ultime două trei zile, ale căror eforturi de a crea o punte între starea de urgenţă şi starea de alertă ni s-au înfăţişat ca o monumentală capodoperă-omagiu a agitaţiei haotice şi ridicol inutile.

P.s. În toate articolele şi scrierile publice folosesc una şi aceeaşi definiţie a prostiei: inadecvare structurală, logico-mentală şi/sau acţional-comportamentală în încercarea de a rezolva o problemă cu care subiectul individual sau colectiv este confruntat. Se vede uşor din această definiţie că prostia nu are nimic de a face nici cu starea/poziţia socială a cuiva, ori cu orice alte criterii socio-culturale, nici cu numărul sau prestigiul diplomelor de studii de care dispune şi nici cu numărul de neuroni din zestrea sa cerebrală. Totul depinde de cum şi numai de cum foloseşte cineva capitalul de cunoaştere disponibil, atunci cînd are de rezolvat o problemă. Evident, amploarea şi structura reţelelor neuronale mobilizate, calitatea, gradul de adecvare al algoritmilor folosiţi/creaţi pentru găsirea/crearea soluţiei, respectiv dificultatea problemei rămîn variabilele cheie pentru succesul/insuccesul operaţiunii de rezolvare, oricare ar fi subiectul supus încercării.

P.s.s. Filmul de animaţie "The Point" 1971, realizat după atît de frumoasa şi originala poveste muzicală inventată de Harry Nillson, se află pe lista mea imuabilă cu cele 10 creaţii culturale din seva cărora oricine ar trebui să se hrănească spiritual, măcar o dată în viaţă. (https://www.youtube.com/watch?v=k1SARG4wC_8).

Opinia Cititorului ( 120 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Echipa de cercetători de la mai multe universități din Statele Unite a încercat în ultimii ani să realizeze un vaccin pentru MERS printr-o abordare mai puțin obișnuită.

  Astfel, cercetătorii au folosit un alt virus – virusul paragripal 5 (PIV5) -, care provoacă tusea de canisă ( sau traheobronșita infecțioasă) la câini, dar care este inofensiv la oameni. 

  Pentru ca PIV5 să fie eficient în blocarea infecției MERS, cercetătorii i-au adăugat o genă care determină celula infectată să producă proteina S (spike) cu un rol important în infecția MERS – dar și în infecția cu SARS-CoV-2. 

  “Știm că și oamenii sunt expuși la PIV5, dar acesta pare să fie inofensiv la noi. PIV5 pare să nu creeze efect citopatogenic la oameni”, a afirmat Paul McCray, medic la Universitatea Iowa și unul dintre autorii studiului, citat de sciencedaily.com. 

  Pentru a testa eficiența noii metode pe animale în laborator, cercetătorii au realizat un model care imită infecția specifică oamenilor la șoareci – deoarece virusul MERS nu se poate replica la șoareci în mod normal. Mai exact, șoarecii au fost modificați genetic astfel încât să exprime proteina DPP4, care este folosită de MERS ca poartă de intrare în celula umană. 

  Testele realizate în laborator au arătat că o singură doză de “vaccin”, administrată intranazal, a determinat celulele infectate să producă proteină S, ceea ce a declanșat un răspuns imunitar împotriva proteinei. 

  Patru săptămâni după vaccinarea șoarecilor, aceștia au fost expuși la o tulpină a virusului MERS, adaptată astfel încât să provoace o infecție letală. 

  Virusul MERS a fost, de asemenea, introdus la un grup de șoareci care au primit un alt tip de vaccin PIV5 – unul fără gene pentru proteina S – și la un alt grup care a primit un vaccin administrat intramuscular care conținea virus MERS inactivat. 

  Toți șoarecii imunizați cu virusul PIV5 modificat genetic au supraviețuit infecției MERS. În schimb, toți șoarecii la care s-a folosit PIV5 fără gena pentru proteina S au murit, iar la grupul cu vaccin cu MERS inactivat, doar 25% dintre șoareci au supraviețuit. 

  Cercetători i au început să investigheze potențialul metodei și împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Printre oamenii de știință există temerea că nu se va găsi nici un vaccin complex împotriva coronavirusului și, în aceste condiții, omenirea va fi nevoită să trăiască ”cu frica de covid-19”, după cum s-a exprimat profesorul David Nabarro, expert în sănătate.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pentru viitorul apropiat va trebui, probabil, să găsim mijloace de a trăi viețile în pofida temerilor constante legate de acest virus”

   În fața complexității virusului, oamenii de știință ar putea opta pentru vaccinuri care să permită doar o protecție parțială. ”Putem dezvolta vaccinuri insuficiente pentru a oferi o imunitate totală, dar suficiente pentru a împiedica contractarea unei forme severe a bolii” 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Scanare si vaccinare pt cioara. Acesta e scopul..control total pt binele umanității!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Scuze!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Institutul Cantacuzino anunță că a reușit să obțină primele informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în România. Cercetătorii au constatat că virusul este mai diferit față de tulpina de referință din Wuhan și ceva mai similar cu tulpinile care au circulat în mai multe țări europene, dar și în India sau SUA. Cu toate acestea, într-o proporție de 0,02%, 0,03% – un procent semnificativ din perspectiva experților în biotehnologie – virusul este diferit în România față de tulpinile identificate în alte țări.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cercetătoarea chineză Shi Zhengli, șefa Centrului de Boli Infecțioase Emergente de la Institutul de Virologie din Wuhan, a descoperit aproape 1.500 de diferite tipuri de coronaviruși în organismele liliecilor. O parte dintre ei pot provoca o nouă pandemie de în viitor

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cum gestionează Germania eficient pandemia de coronavirus. Este vorba despre o combinație între un sistem de sănătate foarte bine pus la punct și testarea masivă a populației pentru găsirea infecțiilor cu noul coronavirus.

  Specialistul german arată că, cu cât ai detectat mai multe cazuri de infecție, prin testare, cu atât rata mortalității scade, matematic vorbind. Poate că sunt de 30 de ori mai mulți decat cei testati, iar acești oameni continuă să răspândească și să îmbolnăvească alți oameni. De aceea, în toate țările europene strategia este să izoleze întreaga populație. Teoretic, oricine poate fi infectat și pentru a preveni transmisia mai departe, am încetat să mai avem contacte cu alți oameni, iar când contactul este necesar, de exemplu când ești la spital, toată lumea poartă mască, pentru a preveni răspândirea virusului”. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. La Munchen, organizatorii le-au solicitat autorităţilor să autorizeze o manifestaţie cu cel mult 10.000 de persoane în Thersienwiese, unde de obicei se organizează Oktoberfest. Însă oficialii locali au subliniat că trebuie respectate regulile de distanţare şi au permis doar o manifestaţie cu cel mult 1.000 de oameni.

   Cei mai mulţi protestatari sunt coordonaţi de unele grupuri noi. Unul dintre acestea este Rezistenţa 2020, condus de un avocat din Leipzig şi un doctor din sud-vestul Germaniei, care pun sub semnul întrebării statisticile oficiale cu privire la coronavirus şi văd principalele partide politice ca fiind creatoarele unei conduceri elitiste.Alt grup, COMPACT, se descrie ca fiind “o sabie ascuţită împotriva propagandei imperialiste”. “De ce nu ne spui adevărul, doamna Merkel? Cum ne pierdem libertatea, job-urile şi sănătatea?”, întreabă grupul german. 

   Presa din Germania a insinuat că în spatele campaniei de dezinformare care îi incită pe protestatari s-ar afla Rusia. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Chestiunea imunităţii este considerată a fi una vitală în a înţelege ce se va întâmpla, pe termen lung, cu noi şi cu această boală.

  Exista declarati vindecati iar dupa externare au murit. Testele pot fi de vina...sau... 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Herman Goossens, care este microbiolog la Universitatea din Antwerp și specialist în pandemii, a susținut că dacă cei care au suferit o formă severă de infecție cu coronavirus dezvoltă adesea suficienți anticorpi timp de câteva luni, iar pacienții care au dezvoltat simptome mici sau deloc nu ar avea dezvoltată o imunitate suficientă împotriva Covid-19. Prin urmare, este posibil, potrivit expertului, ca o persoană să poată lua virusul a doua oară.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Testele serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arată răspunsul imun al organismului la infecția cauzată de virus, indiferent dacă pacientul a fost simptomatic sau nu. În prezent se estimează că 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

   Studiile au demonstrat că persoanele infectate asimptomatice pot infecta alți oameni. 

   Testele serologice nu detectează virusul, pun în evidență prezența anticorpilor IgM sau IgG împotriva virusului. 

   Conform OMS, cinetica anticorpilor nu este clar cunoscută. 

   Nu se cunoaște cu exactitate cât de rapid apare răspunsul imun al organismului prin producerea de anticorpi, cât timp persistă acești anticorpi în sânge, dacă toate persoanele infectate produc anticorpi detectabili sau dacă titrul lor se corelează cu simptomatologia. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Rezultatele pozitive se pot datora unei infecții anterioare sau prezente cu tulpini de coronavirus care nu sunt SARS-CoV-2, cum ar fi coronavirus HKU1, NL63, OC43 sau 229E.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Imunitatea colectivă este acel fenomen care apare atunci când un anumit procent dintr-o populație devine imună la o boală infecțioasă. Procentul exact de oameni care trebuie să fie imuni ca să se creeze imunitatea de masă este dat de cât de infecțioasă este boala. În cazul SARS-CoV-2, o persoană infectată transmite virusul, în medie, la alte două sau trei persoane, așa că se presupune că imunitatea colectivă ar fi obținută când 60% din oameni ar deveni imuni.

   Doar că acest tip de imunitate se dobândește, de obicei, prin vaccinare. O altă metodă, mai controversată, de a obține imunitate colectivă este de a te expune voluntar la un virus și de a-ți lăsa sistemul imunitar să-și dezvolte propriile mecanisme de apărare. În cazul SARS-CoV-2, această cale e destul de riscantă pentru că virusul e nou și nu știm încă ce poate. Vezi Catarama. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pe scurt, nu. Pe larg, nu știm dacă imunitatea colectivă, în cazul ipotetic în care ar fi dobândită, ar avea efecte de durată, pentru că nu știm dacă SARS-CoV-2 se comportă ca gripa – care suferă mutații noi în fiecare an și necesită revaccinare – sau rămâne la fel. În plus, o să dureze ceva ca virusul să infecteze minim 60% din populație, în condițiile în care acum numărul celor infectați este de câteva sute de mii, la nivel global. În acest timp, există, deci, un risc real de a-i expune bolii pe cei vulnerabili, adică oamenii în vârstă și cei cu probleme de sănătate preexistente.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Concluzia ar fi că este puțin probabil să se obțină o imunitate pe viață, dar că, cel puțin pe termen scurt, ea există. Primii pacienți reinfectați care vor apărea ne vor arăta cât de scurtă este această perioadă.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Argumentându-și afirmația, responsabilii OMS au dat exemplul Coreei de Sud și a Chinei unde, la un anumit interval de la externare, persoanele vindecate au fost din nou testate pozitiv la SARS-CoV-2.

   ”Societatea trebuie să rămână prudentă. Nu trebuie să credem că vom găsi un vaccin pentru această boală care să permită o vindecare pe viață, așa cum funcționează în cazul altor afecțiuni, precum rujeola”, a atras atenția Christopher Witty, consilier medical al guvernului britanic 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Testele sunt kituri de infectare.. Cel mai probabil contin deja virusul.

   Eu m-as testa daca ar fi vorba de o tesare non-contact. Daca virusu tot e super-infectios, atunci se considera ca el poate fi regasit si in saliva, asa ca nu inteleg de ce testarea este invaziva si nu poate fi facuta direct din saliva fara sa mai introduci elemente externe in corpul omului.. ori sa-l intepi sa-i iei sange, ori sa-i bagi diverse chestii in gura sau pe nas.. 

   Un test este oarecum sigur pentru oameni daca este ne-invaziv, exclus textele care se fac acum.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ”Este o șansă reală ca virusul să dispară natural înainte ca orice vaccin să apară pe piață. Se pare că avem mai mult imunitate decât am estimat”, a declarat Sikora.

   Fostul director din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății consideră că trebuie să continuăm să încetinim virusul, dar este de părere că acesta ar putea să dispară de la sine. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cercetătorii au declarat că, deși cercetările sunt preliminare și se bazează pe un eșantion redus, sunt necesare mai multe analize pentru a vedea dacă virusul poate fi transmis pe cale sexuală.

   „Dacă am putea dovedi că SARS-CoV-2 este transmis și pe cale sexuală…ar fi un pas vital în prevenție” 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   În opinia mea, cea mai mare greșeală în Europa și Statele Unite ale Americii este că oamenii nu poartă măști. Acest virus este transmis prin picături și contact apropiat. Picăturile joacă și ele un rol cât se poate de important.

   Atunci când vorbești, elimini continuu picături prin gură, de aceea trebuie să porți o mască. Multe persoane au infecții asimptomatice sau presimptomatice. Purtarea măștilor poate preveni transmiterea de picături care poartă virusul către alte persoane și infectarea acestora” 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Virusurile suferă tot timpul mutaţii, dar acestea, în marea lor majoritate, nu produc diferenţe semnificative.

  Ca regulă generală, se presupune că viruşii devin, cu timpul, mai puţin letali. Dar această regulă nu e bătută în cuie. Principala îngrijorare este dacă acest coronavirus va suferi mutaţii, iar sistemul nostru imunitar nu îl va mai „recunoaşte”, iar un vaccin specific nu va mai avea efecte asupra lui. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cu tehnologia plasmatică, eliberăm omul din sclavia stării materiale. Deci sunteţi liberi, puteţi face tot ce vă doriţi. Cunoaşterea e atât de simplă, încât o nouă generaţie de copii, va înota în ea ca un peşte, iar generaţiile vechi vor lupta împotriva ei, deoarece nu pot înota. Aceasta este cea mai mare diferenţă în noua cunoaştere, deoarece, fiind prea mult ataşaţi de o singură stare, nu putem accepta că putem avea tot ceea ce ne dorim"

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Virusul apărut în orașul Wuhan nu este creația omului, chiar dacă au existat speculații legate de adevărata lui origine. Dar multe din laboratoarele de pe planetă lucrează la realizarea unor viruși ucigași.Viruși ucigasi creați în laboratoare. Mai periculoși decât cei naturali

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Savantul Yoshihiro Kawaoka a prelevat mostre de virus mutant și le-a folosit pentru a crea o tulpină mai puternică, rezistentă la vaccinurile existente. Această tulpină a fost similară cu cea care a dus la epidemia din 1918.Acest virus mortal este păstrat în laborator și poate duce la tragedie dacă este eliberat

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nativului cu Jupiter in Casa a VI-a i se ofera sanse de a se implini profesional sau de a-si extinde viziunea si perspectivele prin activitati lucrative sau in preocupari legate strins de sanatatea proprie sau a altora.

  Nativul cu Jupiter in Casa a VI-a poate fi un bun medic, sau cel putin un om capabil sa-i indrume cu mult bun-simt pe ceilalti catre solutii profesionale si terapeutice utile.

  Acum am inteles predestinarea! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Medicul meu de familie de la REGINA MARIA, medic onest, ne-a oferit incredere in sitemul nostru imunitar tuturor celor care folosim atioxidanti life pak, ciupercile nemuririi din Tibet, Cordymax si Reishemax.Eu le folosesc preventiv din 2013. Gripa tine cel mult o zi la cei care iau aceste suplimente alimentare naturale. Organismul nu proceseaza vitaminele si minerale create sintetic.

   Impreuna am studiat si medicina ayurvedica, si chinezeasca. Acum nu mai prescrie medicamente alopate bolnavilor, ii ajuta sa previna bolile. Impreuna prevenim bolile intr-un centru pentru preventia cancerului, in mod gratuit.

   Preventia este o solutie, iti da increderea in sistemul tau imunitar. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Sa crezi ca indistria farmaceuitica lupta impotriva bolilor este sa crezi ca industria de armamnet lupta pentru pace!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Is the current Covid 19 issue exaggerated?

   Unfortunately, it isn’t. The media is definitely promoting fear and panic. But it is all real. I have treated 100s of critically ill COVID patients so far. I have lost dozens in their 30s and 40s, and a few in their 20s. We ran out of ventilators and had to come up with very creative solutions. We nearly ran out of sedation for those on the vent. If anything, the situation is underestimated. There are thousands, even hundreds of thousands of unaccounted for deaths (died at home, not tested). When all is said and done, by mortality, I anticipate it to be the 3rd worst global pandemic of all time. But that is only because we didn’t have vents or antibiotics for the 1918 flu or the bubonic plague. It is by far the most aggressive, most damaging bug I have ever seen. It affects the body in ways we can’t even figure out. It might be spun and it might be politicized, but it is definitely not exaggerated. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ...Este o șansă reală ca virusul să dispară natural înainte ca orice vaccin să apară pe piață. Se pare că avem mai mult imunitate decât am estimat”,

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Coincidenta sau nu acest virus infunda coronariene cu cheaguri si calciu. Noua ne e frica de colesterol dar nu este singura cauza a infundarii vaselor de sange. Depunerile de calciu din organism duc la cancer. 

   Plăcile de colesterol sau cum se mai numesc „plăci aterosclerotice” reprezintă aproximativ 65-70% din impuritățile vasculare. 

   Către vârsta de 50 ani în vasele organismului se adună până la 5 kg de plăci de colesterol. Depunerile de colesterol îngustează lumenul vaselor de 4-5 ori.Aceste plăci nu prezintă pericol pentru viață. Calitatea vieții scade, se ridică tensiunea, apar cefalee, dureri articulare, slăbiciuni și apatie. Masa de trombi care se acumulează în vase este cu mult mai periculoasă 

   Masa de trombi 

   Greutatea trombilor acumulați în vase este cu mult mai mică, „doar” circa 800 gr- 1 kg. Dar pericolul lor este instabilitatea. În orice moment trombul (cheag de sânge) se poate rupe și se îndreaptă în căutarea unei victime. 

   Un tromb mare blochează complet vasul-victimă. Se produce ischemia - organul încetează să fie alimentat de acest vas. 

   Accident vascular cerebral ischemic - blocarea vasului cerebral. Atac de cord - blocarea arterei cardiace. Ischemia ficatului, colapsul pulmonar, insuficiență renală. Hemoroizii nu sunt altceva decât ischemia vaselor rectului. Blocarea chiar și a vaselor mici ale picioarelor, în timp, duce la necroză - gangrenă. 

   Sărurile de calciu 

   Sărurile de calciu din vase - resturile de medicamente chimice și suplimente alimentare. În 50 de ani se acumulează circa 300-400 gr Cea mai mare cantitate de săruri de calciu se acumulează în vasele cerebrale.

   Sărurile de calciu sunt periculoase prin structura cristalină. La îngustarea instantanee se produce spasmul vasului, provocat de stres, efort fizic sau vreme, cristalul ascuțit poate să spargă peretele vasului. Ruperea unui vas cerebral poartă denumirea - accident vascular cerebral hemoragic. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Legat de mască. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. OMS se avertizează asupra unei alte crize: ”Izolarea, frica, incertitudinea, problemele economice – toate cauzează sau pot provoca suferințe psihologice”, a declarat directorul departamentului, Devora Kestel.

   Ea a spus că în întreaga lume se așteaptă o creștere a bolilor mintale, inclusiv în rândul copiilor, tinerilor și a angajaților din domeniul sănătății.

   Masca iti da o falsa senzatie de protectie a celorlalti...E adevarat sau fals? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19, iar pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană”,

   „Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor”

   Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu crecomandă pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, iar acest lucru poate fi periculos fizic şi psihologic: 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ce este HIPERCAPNIA sau HIPERCARBIA?

   (Vă rog să citiți cu mare atenție) 

   Oameni buni, vi se spune că trebuie să purtati mască. Ceea ce nu vi se spune însă este ce efecte secundare are asupra organismui uman purtarea măştii pentru timp indelungat.  

   Unul dintre efectele secundare imediate este CREŞTEREA CANTITĂȚII DE DIOXID DE CARBON din sânge, căci, datorită măştii pe față, nu veți mai respira un aer bogat în OXIGEN, ci un aer bogat în DIOXID DE CARBON. Cu alte cuvinte, veți trage în piept ceea ce veți expira în interiorul măştii. 

   Practic, sunteti obligati prin lege să vă otrăviți cu DIOXID DE CARBON. Unele măşti sunt mai mult sau mai puțin ermetice, deci cantitatea de dioxid de carbon respirată va fi mai mică sau mai mare. Un lucru e cert: 

   Efectele expunerii prelungite la dioxidul de carbon asupra creierului sunt devastatoare.  

   1. Distrugerea neuronilor. 

   2. Amețeală.  

   3. Stări de confuzie şi incapacitatea de a gândi coerent.  

   4. Stări de depresie şi de paranoia.  

   5. Atacuri de panică.  

   6. Aritmie cardiacă.  

   7. Slăbirea voinței. 

   8. Stări de letargie severă. 

   9. Distrugerea centrilor memoriei din creier. 

   10. Afectarea capacității de a lua decizii raționale / corecte.  

   11. Tensiune intracraniană. 

   12. Acidificarea extremă a sângelui. 

   Dupa ce veți purta măşti vreo 6 luni veți fi cu totul altfel. Veți fi incomparabil mai slabi. Capacitățile voastre intelectuale şi emoționale vor fi devastate. Asta înseamnă că nu veți mai avea puterea de a rezista la PRIGOANA ce urmează şi la DICTATURA CARE VINE, pentru că nu veti mai fi capabili de gândire critică, nu veți mai avea resurse fizice, dar nici psihice.

   SUNTEȚI OBLIGAȚI PRIN LEGE SĂ VĂ OTRĂVIȚI! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Am preluat textul..poate fi kake news dar are si un pic de adevar. L-am postat sa va demonstrez ca Rusia duce o campanie intensa de fake news.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Mai multe țări se grăbesc să ridice restricțiile care au fost necesare pentru a ține sub control virusul, însă Maria Van Kerkove susține că ar trebui să se ia în cosiderare mai multe aspecte înainte de a se face asta.

  ”Care este riscul de reapariţie?  

  Avem cu adevărat situaţia sub control? 

  Avem sisteme de identificare rapidă a cazurilor? 

  Putem identifica rapid contacţii? 

  Avem paturi de spital?  

  Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie luată serios în considerare posibilitatea de a nu fi pregătiţi pentru ridicarea restricţiilor. 

  Riscam mai multe valuri , vezi Wohan, Coreea de Sud, Singapore. 

  Vesrea rea este ca procesul de calcifiere va duce la cancer. 

  Tehnologia plasmatica vindeca si cancerul. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nenumărate studii leagă tehnologia 5G de o lungă listă de riscuri asupra sănătății și mediului, printre care se află:

  1. Afectarea structurii ADN 

  2. Leziuni oxidative 

  3. Întreruperea metabolismului celular 

  4. Scăderea secreției de melatonină 

  5. Tulburări de somn 

  6. Influențarea predicțiilor meteorologice care avertizează și cu privire la eventualele fenomene meteo extreme 

  7. Poluare electromagnetică 

  8. Afecțiuni dermatologice 

  9. Tulburări de vedere 

  10. Afecțiuni neurologice 

  11. Depresie & Anxietate 

  12. Risc cancerigen 

  Să nu uităm că, în 2011 Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a clasificat radiația de frecvență radio ca un posibil factor cancerigen 2B. 

  Programul Național de Toxicologie a concluzionat că radiațiile de frecvență radio de tipul 5G pot provoca cancer . 

  13. Migrene constante 

  14. Amețeli, stări de confuzie și epuizare 

  15. Creșterea permeabilității barierei hematoencefalice 

  Firma de asigurări Lloyds din Londra, una dintre cele mai mari firme de asigurări din lume, refuză să asigure riscurile de sănătate cauzate de tehnologiile 5G wireless. 

  Ce ştie Lloyd’s of London şi nu ştim noi? 

  Juriștii de la Lloyd trebuie să fi citit rezultatele cercetărilor publicate în BioInitiative Report pe care le puteți studia aici.  

  Raportul detaliază efectele biologice pe care le are expunerea la frecvențe radio și radiație de tip 5G printre care se numără disfuncţia celulară, formarea de radicali liberi ce duc la o multitudine de alte probleme de sănătate. 

  Acest raport a fost întocmit de 29 de cercetători din întreaga lume. Printre aceștia se află specialiști ce dețin peste 10 licenţe medicale, multiple doctorate și masterate în știință.  

  Astrofizicianul Aurélien Barrau trage un semnal de alarmă sever cu privire la tehnologia 5G. 

  Pe 10 martie 2019, astrofizicianul a postat pe contul sau de Facebook reacţia sa la vestea lansării tehnologiei 5G.  

  RO l “Deci ne pregătim pentru reţeaua de telefonie 5G. Activ. Cu frenezie si nerăbdare! Vom monta nenumărate antene, le vom distruge pe cele vechi, vom înnoi totul. Acesta este arhetipul care duce la dezastru. Incapacitatea noastră structurala de a spune: e destul, nu avem nevoie, nici nu tânjim după această placere inutila, respingem această idee letala, conform căreia tot ce este tehnologic posibil trebuie musai și pus în practică, doar de dragul purului consumism. Întrebarea nu este dacă să construim stații termale nucleare sau eoliene ca să alimentăm toate acestea.

  Trebuie sa înţelegem cum să eliminăm această infatuare suicidară (această sfidare a zeilor) de a crea nevoi materiale, care devin prioritare dezastrului nebunesc potrivit căruia ele funcţionează în mod necesar pentru existența. Chiar si cu o sursa perfect “curata” de energie, efectul implementării lor ar fi dramatic. Tehnologia 5G ucide. Nu din cauza efectelor undelor asupra sanatății umane. Ci sub forma unei creaţii artificiale a unei nevoi arbitrare, cu consecinţe devastatoare. Deja am ucis 70% din ceea ce existâ (fără a pune la socotealâ încălzirea globală). Preferăm viaţa sau viteza reţelei mobile? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Multe țări au respins deja această tehnologie. Nici românii nu au nevoie de ceva atât de nociv.

   Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului wireless la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor.

   „Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”, a declarat ministrul Mediului, Céline Fremault. „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli”, a adăugat aceasta.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   In toate tarile cu 5G, cu poluare electromagnetica mare, virusul a fost mai agresiv. 

   Trecerea de la etapa 3G la 4G nu înseamnă același lucru cu trecerea de la 4G la 5G. Tehnologia 5G nu înseamnă doar 3,5 - 5,5 GHZ ci poate include echipamente care emit până la 24GHZ și chiar mai sus, până la 71GHZ.  

   Față de standardul actual de 2,4 GHZ unde avem lungimi de undă de 12 cm, pentru 5G, lungimea de undă digitală scade la câțiva milimetri, chiar spre zecimi și sutimi de milimetru, odată cu creșterea frecvenței – este un raport invers cantitativ.  

   Însă, această lungime de undă, se apropie tot mai mult de dimensiunile microscopice ale țesuturilor, celulelor și neuronilor provocând o serie de efecte biologice extrem de grave, în absolut orice organism viu, prin fenomenul de rezonanță. 

   O altă problema majoră este faptul că, odată cu creșterea frecvenței, scade și distanța de propagare. Prin urmare, se impune creșterea puterii de emisie și o densitate mult mai mare de antene/turnuri 5G, acest lucru generând un câmp de radiație mult mai vast și intens decât până acum.  

   Predicţiile meteo ar putea fi serios afectate de introducerea reţelelor de internet mobil 5G la nivel global, atrage atenţia Tony McNally, cercetător din cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF).  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sunteti multumit de NIVELUL discutiilor de aici?

  Va satisface "creatia" celor care posteaza FARA legatura cu ideea dvs. din articol ? 

  Cineva spune ceva si tot el isi raspunde cu alte postari jenante sau la nivel de platitudini... 

  Va place sa aveti admiratori penibili si disperati DOAR sa scrie ....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Am ingrijit cu drag si devotament pe cei 9 catelusi adoptati dar am creat cu aceeasi iubire si devotament o prefata a subtextului editorialelor din Bursa ale genialului profesor Cornel Codita. dupa modelul poetului Lucrețiu,care in De rerum natura își propune să explice cum funcționează lumea în care trăim pornind de la principiile maestrului său, Epicur. El tratează lumea microscopică a atomilor ( Fizica cuantica), ființa umană (Biofizica) și universul (Astrofizica). Profesorii noștri de fizica, ne vorbeau pe fugă despre Democrit, poate îl pomeneau în treacăt și pe Epicur. Nu am auzit nici un cuvințel despre poemul lui Lucrețiu.

   Se pare că îmbinarea rară între strălucirea poeziei și profunzimea cunoașterii avea puțin loc în programă, fie ea și de nivel universitar. 

   Cititorul contemporan, cel mai adesea posesorul unei destul de stricte specializări în domeniul său, va fi impresionat de ambiția proiectului poetic.Ne vorbește despre atomi, „semințele lucrurilor”, indivizibili, dar care se combină într-un număr imens de feluri spre a genera natura, formele de viață și fenomenele ei. Ne vorbește despre corpul omenesc, suflet și minte, gândire și senzație, experiențe onirice. Explică formarea lumii și a civilizațiilor, dar și fenomene cerești și pamântești. 

   Nu e ceea ce astăzi am numi o „comunicare științifică”. Dar printr-un neobișnuit exercițiu de imaginație poetică și de intuiție, inspirat din studiul scrierilor lui Epicur și, probabil, și din observarea îndelungată și atentă a mediului înconjurător, Din poemul său transpare nu dorinţa de a face artă, ci aceea de a îmbiba în poezie ideile filosofice, formulează „semințe prime” și extrem de fertile ale unor idei care au supraviețuit până în zilele noastre.În viziunea lui Lucrețiu Universul este infinit, populat de atomi, care „din întâmplare” se combină și dau naștere lucrurilor. Există un număr „infinit” (foarte mare, tinzând spre infinit) de lumi, toate supuse nașterii și morții. „Nimic nu vine din nimic” (ex nihilo nihil fit), „nimic nu se sfârșește în nimic”, spun principiile enunțate în Cartea I. Moartea e o dezagregare în atomii constituenți, care mai departe vor forma noi lucruri. Un elev conștiincios din anii ’80 ar recunoaște aici celebrul „Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă”.Lucrețiu îmi deschide o poartă către înțelepciune. 

   Nu cred că înțelepciunea e pe cale de dispariție azi. Dar lumea noastră e aglomerată și zgomotoasă. Impostura prosperă mai ușor „la înghesuială”, de multe ori mascată de strălucite prestații actoricești. Cred că, mai degrabă, înțelepciunea e greu de găsit. Se ascunde în vreun text vechi recuperat parțial, scris într-o limbă „moartă” și tradus mai mult sau mai puțin reușit.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Persoane instabile emotional, care niciodata nu au fost si nu vor fi fericite intr-o relatie.

   Persoane care cred in Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, care idealizeaza o persoana si apoi sunt dezamagite profund cand descopera ca de fapt era vorba doar de un om, cu calitati si defecte. 

   Peroane care niciodata nu sunt multumite cu ce au, si care mereu descopera ca altii au cate ceva in plus. 

   Apoi descopera ca de fapt au si ceva sin minus, si cercul se inchide. 

   Persoane care sunt victime sigure ale manipulatorilor si smecherilor, care doar profita apoi isi vad de treaba lor. Culmea ca nu invata nimic din aceste experiente, si au impresia ca cei care au doar volbe dulci si aprecieri spre a-si realiza interesul, sunt sinceri, iar cei care ii spun pe bune unde greseste, tocmai pentru ca le pasa, sunt negativisti si mincinosi, hoti, etc., si trebuie evitati. 

   Practic au un nivel de intelegere al vietii mai slab ca acela al unui copil de 14 ani... 

   Persoane care si daca au avut parte de iubirea vietii lor, aceea care ar fi dus la casnicie, parteneriat pe viata, poate copii, implinire si fericire, nu au stiut sa aprecieze si i-au dat cu piciorul, continuandu-si alergatura copilareasca dupa ci verzi pe pereti. 

   Nu mai vorbesc despre vieti si destine distruse, ale celor care au inteles ce este iubirea, care au dat tot si au sperat tot, nestiind de fapt ce ii va astepta. Victime colaterale. 

   Insa indiferent de ce cred unii sau nu, fiecare va plati pentru pacatele lui. 

   Atat cele intentionate cat si cele facute din ignoranta. Daca am facut cuiva rau, intentionat sau fara sa ne dam seama.

   Dumnezeu ne va judeca pe toti! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Vai tu Salomeo, numai atata laudă merita domn' profesor?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Domn Codita trebuie da fie multumit ca (încă) mai este citit si de Make platit.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu am scris eu...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Corest se scrie Salomeea, nu Salomea.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Doar cei limitati nu vad legatura. Dar mai ales cei rau intentionati!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cand am plecat la studii in Elvetia, Italia, Belgia, Germania, Franta, Cehia, Austria cu recomandarea domnului decan, i-am marturisit ca doresc sa obtin premiul nobel pentru pace. Dansul mi-a raspuns ac trebuie sa fiu fericita cu ce am si ce fac. I-am ascultat sfatul.

   Pentru a crea pace structurala la nivel european si mondial e nevoie sa implementam cele 3 concepte integratoare, Guvernaaa umana durabila pentru securitate umana. Iubirea pentru fiinta umana trebuie sa se afle in centrul tuturor politicilor si startegiilor europene..  

   In 2001 teza mea in domeniul drepturilor omului si democratizarii a fost larg diseminata in toate institutiile internationale de catre profesorii mei, care mi-au cerut permisiunea sa o faca. Am facut si eu acelasi lucru in timpul detasarii la Comisia europeana in speranta ca va atinge sufletul decidentilor. Seful de unitate tot bahai ca si mine, mi-a marturisit, cand am fost invitata la o conferinta de dezvoltare durabila, ca a implementat ideile mele din teza in strategia de extindere a UE catre Balcanii de Vest. Acest sef de unitate avea valori comune cu mine de aceea a fost usor, de aceea ne intelegeam foarte bine, formam o familie spirituala.Scriu aceste lucruri sa va dau curaj, sa va luptati pentru valorile voastre care pot deveni realitate atunci cand sunt asimilate, internalizate de cat mai multe persoane, in special de elitele care nu si-au vandut sufletul.Nu trebuie sa ne resemnam! Elitele fara suflet ar trebui inlocuite cu altele formate in spiritul acestor valori comune.  

   Toti profesorii care au rezonat cu ideea de ADEVAR m-au iubit si incurajat sa il caut, la fel superiorii ierarhici care au coloana vertebrala morala, etica ma spirijina in demersul meu.Altii dimpotriva incearca sa puna bete in roate, astfel isi arata adevarata natura.  

   Avem de predat o stafeta generatiilor viitoare!  

   E trist totusi ca studentii, intelectualii nu mai au timp pentru reflectie, in goana dupa cele necesare subzistentei, cu mici exceptii...Izolarea poate este un prilej pentru reflectie!  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sunteti multumit de NIVELUL discutiilor de aici?

  Va satisface "creatia" celor care posteaza FARA legatura cu ideea dvs. din articol ? 

  Cineva spune ceva si tot el isi raspunde cu alte postari jenante sau la nivel de platitudini... 

  Va place sa aveti admiratori penibili si disperati DOAR sa scrie ....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bunule, stimat si anonim al meu cititor

   Spatiul creat dincolo de textul editorialului este dedicat Lui, Mariei Sale Cititorul. Nici urma de ironie aici. Este un spatiu al Libertatii, care ii apartine si pe care il respect, ca atare. Este motivul pentru care, cu foarte rare exceptii, nu intervin in acest spatiu. Menirea lui nu este sa imi placa sau sa ma satisfaca in vreun fel pe mine, ci sa dea o sansa, o ocazie sa se exprime, Lui, cititorului. Cum, pe ce teme si in ce conexiune cu ceea ce sta scris in rindurile mele sunt variabile pe care nu pot si nu am nici un fel de motiv sau intentie sa le controlez sau sa le influentez in vreun fel, macar. Modul in care fiecare utilizeaza Libertatea de care dispune este doar o oglinda a ceea ce este, cum este, ce vrea si ce poate El, acel subiect uman care m-a indatorat cu lectura rindurile scrise de mine. Lui ii multumesc si pe el ma straduiesc sa il inteleg, inclusiv din acceste adnotari ale sale, nu foarte des congruente cu tema sau ideea textului pe care l-am scris. 

   Cu multumiri pentru lectura, interes si semnal 

   Autorul

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   pentru promptitudinea si realismul raspunsului.

   Cu stima 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Domnule Codita ne cunoastem de multa vreme si am colaborat de cateva ori (foarte bine), insa niciodata in corespondenta noastra nu ati ultilizat majusculele pentru a sublinia o idee si nici nu ati semnat Autorul, conex la o discutie depre un articol publicat.

   ? s-a schimbat ceva ? 

   Imi va face placere sa va contactez curand pentru a avea placerea unor "suete" din " lirica" paradigmelor controverselor contemporane. 

   Cu stima , 

   E. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Thanks DAD, for the story!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ? s-a schimbat ceva ?

   Nu e limba spaniola Anonimule, anonimule, Vali, Cititorule, Alpha 2 Omega? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Astept o solutie de la E! sa ne demonstreze ca e inteligent!!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Aluzia culturala De natura rerum, data drept raspuns de catre Autor, te va lumina, pe deplin. Cand am timp poate iti explic despre poezia filozofica a lui Lucretiu. Asa poate vei intelege interventiile mele, fara sa te mai revolti. Le vei gusta, te vei bucura.Filozofia este o alta iubire a mea, inceputa in liceul pedagogic, cu epopeea lui Ghigames, plecat in cautarea nemuriri.Acolo am aflat prima data de existenta Anunnakilor.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ghigames, plecat in cautarea nemuririi.in concepţia veche, omul Ghilgameş crede că poate deveni zeu nemuritor. In concepţia nouă, zeul Ghilgameş crede că poate deveni om şi scăpa de moarte.

   Nucelul central este cel al motivului “tinereţe fără de bătrâneţe şi viaţă fără moarte”, pe care îl împărtăşeşte cu multe alte capodopere ale literaturii universale este solutia coronactizei actuale. Prin activarea functiei genelor tineretii, cele care construiesc si nu cele care demoleaza, devenim mai rezistenti potentialului atac al virusurilor. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pénélope est un fil rare et précieux, fabriqué à partir des toisons de moutons mérinos d’Arles élevés en Provence près d’Aureille en agriculture biologique auxquelles à été ajouté une peu de soie mulberry pour apporter un lustre subtil et un joli drapé.

   Ces fibres très fines sont peignées en ruban pour accroître leur douceur et leur résistance, puis filées dans la région de Biella, en Italie, aucune filature en France n’étant aujourd’hui capable de filer en peigné aussi fin. Ce brin solitaire est ensuite retordu pour créer un fil à six brins, puis teinté et mis en pelote dans la Creuse. 

   Le résultat est un fil plein d’harmonie, rond et solide, doux et authentique. 

   Pénélope doit son nom à l’épouse belle, têtue et ingénieuse d’Ulysse, en hommage à la petite Odyssée qui a rendu possible la naissance de ce fil… 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Impunătoarea construcţie a Poemului naturii s-a înălţat şi consolidat pe temeliile gnoseologice instituite de gîndirea lui Epicur. Nu o singură dată, filozoful grec este venerat ca un adevărat zeu, iar poetul Lucretiu, neîngăduit de sever cu el însuşi, nu-şi recunoaşte decît meritul de a-i fi împodobit doctrina cu „farmecul cel dulce-al poeziei”.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   În esenţă, toată această pasionată dezbatere nu este decît o reţetă a fericirii: eliberarea de spaimele morţii şi de teama de zei, omul trebuie să dobîndească, dispreţuind ambiţia onorurilor şi condamnînd puterea bogăţiei, un ideal de seninătate şi de mulţumire personală, corespunzător caracterului pasiv şi contemplativ al filozofiei epicuriene.

   Meritul de necontestat al lui Lucreţiu nu stă numai în faptul de a fi creat o veritabilă poezie filozofică, ci şi de a fi instituit, pentru prima oară în literatura lumii, formula poemului filozofic de ample dimensiuni.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Lucreţiu nu poate să vorbească de nimic fără ca să nu se lase purtat de acel elan vizionar care este însăşi poezia. Chiar de la primele scăpărări ale ideii, cuvintele dobîndesc parcă virtuţi noi şi o vibraţie necunoscută care le va proiecta, într-un zbor înalt, în sfera unde totul devine poezie. Printr-un lanţ de comparaţii, lumea invizibilă şi greu de imaginat a atomilor se transformă într-o realitate plină de viaţă şi culoare:

   …Nu trebuie nici asta să te mire 

   Că-n vreme ce atomii toţi se mişcă, 

   Întreaga lume pare în repaus, 

   Afară doar de ceea ce se mişcă 

   Avînd mişcare proprie: atomii, 

   Sînt mult departe de-ale noastre simţuri. 

   Fiindcă dar, nu poţi vedea atomii, 

   A’lor mişcări, şi ele scapă ochiului. 

   Adeseori chiar lucrurile care 

   Se pot vedea, ascund vederii noastre 

   A’lor mişcări atunci cînd sînt departe: 

   De multe ori un cîrd de oi lînoase, 

   Păscînd pe-un deal, în vesela păşune, 

   Se mişcă-ncet pe unde le îmbie, 

   Pe fiecare, şi le-ndeamnă iarba 

   Ce scînteie de roua dimineţii, 

   Iar mieii drăgălaşi, sătui de lapte, 

   Se bat în cap şi zburdă; toate-aceste 

   Din depărtare nouă ni s-arată 

   Ca un amestec, ca o pată albă 

   Pe dealul verde! Tot aşa-i atunce 

   Cînd mari legiuni se mişcă pe cîmpie 

   Şi umplu locu-nchipuind războiul: 

   Lucori de arme pîn’la cer se-nalţă 

   Şi tot pămîntul scînteie de-aramă, 

   Ce tropot de picioare se ridică 

   De la atîta greu de oaste! Munţii 

   Răsună-n clocot pînă sus, la stele, 

   Şi călăreţii împrejur dau roată 

   Şi peste cîmp ei trec de-a curmezişul; 

   De-a lor năvală duduie pămîntul. 

   De undeva din munţi, cu toate-aceste, 

   Ei par a sta pe loc; în cîmp, departe, 

   Vezi doar o pată care străluceşte 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   despre, nu depre

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Esti depășit, te rad cei din clasa întâia.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cum sa semneze Autorul, cand nu semna un articol sau opera. In acest context, de pw Bursa, mereu a semnat Autorul. Se vede ca nu urmaresti edotorialele domniei sale. Daca citeai stateai in banca ta si nu te mai bagai in discutia mea cu Autorul.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Numai minciuni spui E, Pinochio!In corespondenta particulara Autorul semneaza cu numele intreg sau initialele.La rubrica Opinia cititorului intotdeauna a semnat Autorul, atunci cand a raspuns unei opinii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Autorealizarea prin comuniune cu alti semeni asemanatori tie sau care au aceleasi idealuri inalte pentru umanitate, pentru o lume mai buna. Aceasta este adevarata fericire pentru oamenii evoluati!Nu acumulare de lucruri materiale, bani, relatii sexuale, relatii perfecte de iubire fizica.

   Eu sunt un om fericit pentru ca imi caut acea elita de oameni care lucreaza pentru o lume mai buna si nu pierd vremea in discutii inutile.Intelepciunea este sa iti faci din inamici prieteni in aceasta incercare de a crea o LUME mai BUNA pe TERRA.

   Nu poti avea o lume mai buna doar in tara ta, doar in regiunea, in localitatea sau familia ta. Lumea este interconectata si interdependenta. Eu sper ca aceasta pandemie sau cele viitoare sa dea multe lectii decidentilor. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu poti fi sanatos daca nu esti fericit. Nu poti fi fericit daca nu esti implinit. Nu poti fi implinit atunci cand foarte sarac sau foarte bogat.Unii considera ca banii nu aduc fericirea ci doar numarul lor.

   Fericit esti atunci cand cauti ADEVARUL, cand demasti minciuna si incerci sa creezi o viziune comuna despre o lume mai buna impreuna cu societatea civila in alianta cu cea economica si politica agregate in jurul valorilor comune, si interesului comun, care in acest context este supravietuirea speciei umane si a planetei.

   Doar prostii considera ca esti psihopat daca ai idealuri nobile de viata si nu tariesti doar sa te bucuri de bunuri materiale, de familia ta si bunastarea ta. Multi oameni ajuta, sunt generosi pentru ca asta ii face fericiti! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Relatiile Internationale iti dau viziune asupra sistemului international. Problema este ca se justifica prin natura umana, existenta conflictului in relatiile internationale; Este total fals. Natura umana este una armonioasa, non-conflictuala.Armonie, echlibru, pace structurala si interioara sunt ingrediente ale fericirii umane.

   Denuntarea minciunilor industriei Pharma strand legata de industria de armament te face fericit. daca poti si schimba ceva in mentalitatea medicilor si a pacientilor si mai bine. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Adevarata intelepciune este sa nu ne credem mai destepti decat Creatorul si sa incercam sa ne traim viata altfel decat dupa planul Lui.

   Familia este baza societatii.  

   Am fost creati sa cautam apropierea unei persoane de sex opus. Cu care din 2 trupuri sa devenim unul singur. 

   Relatia sexuala cu partenerul de viata reprezinta cea mai profunda forma de comuniune si cea mai evoluata forma de evolutie spirituala. 

   Aici se gaseste adevarata implinire si fericire. 

   Refuzul relatiei intime cu persoana iubita este o absurditate si duce invariabil la ruperea relatiei. 

   Iar o persoana care nu face dragoste isi face rau in primul rand ei, atat fizic cat si psihic, spiritual, energetic. Si bineinteles si persoanei de langa, care e obligata sa suporte aceasta frustare si tensiune. 

   Iar a incerca sa evoluezi spiritual fara asta este imposibil. 

   Urmarind piramida nevoilor umane observam ca pentru a ajunge in varf, trebuie sa pornim de la baza si sa indeplinim in primul rand acele nevoi. 

   Atentie! Nu fac apologia curvasariei care se intampla in societatea moderna. In care se face sex fara discernamant, fara masura si fara sens. 

   Nu. 

   Sunt de parere, conform doctrinei crestine, ca trebuie sa ne alegem cu mare atentie un partener, cu care sa ne casatorim si alaturi de care sa ramanem pentru toata viata, si doar cu acesta sa avem relatie sexuala. 

   Dumnezeu a fost si este, normal, foarte intelept cand a decis o astfel de viata pentru noi. Pentru ca daca avem relatii cu mai multe persoane, niciodata nu vom fi fericiti, pentru ca fara sa vrem apare comparatia. Si ajungem sa vedem ca fiecare avea puncte forte si puncte slabe, si sa cautam persoana perfecta care sa aiba toate acele puncte forte, ceea ce este doar o utopie. 

   Stiu, e greu sa ne pastram principiile cand vedem peste tot persoane divortate, adultere, combinate, etc., si din ce in ce mai putine familii traditionale, puternice, si stabile. 

   Aceste familii care astazi au ajuns o raritate, sunt puternice tocmai ca, stand aproape de Dumnezeu, au invatat sa isi cunoasca si sa isi iubeasca partenerul, sa ii ierte greselile, si astfel diferentele dintre cei doi ajung in final sa faca mai puternic cuplul. Lupta de a merge mai departe dincolo de incompatibilitati, pentru cine nu renunta la principiile crestine, caleste caracterele, iar in final se observa ca exact ceea ce initial ar fi putut sa ii desparta pe cei doi, ajunge de fapt sa fie ceea ce ii uneste. 

   Cea mai puternica legatura - iubirea. 

   Si cred ca este mare, mare pacat, pentru cineva care a avut ocazia sa cunoasca adevarata iubire, pura, sincera, adevarata, sa ii dea cu piciorul pentru iluzii si pentru a incerca sa cautam apropierea unei persoane care nu are niciuna dintre calitatile enumerate mai sus, doar pentru ca daca ar ajunge alaturi de acea persoana, ar putea sa isi indeplineasca dorinta egoista de a-si gadila orgoliul propriu, gandindu-se doar la imaginea pe care acea persoana o are in societate.

   Intr-o relatie de iubire, nu asta conteaza. Ci doar iubirea. Acea iubire care se manifesta si se simte cand esti doar tu cu persoana iubita, in patul conjugal. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Este chiar misiunea mea nobila pe terra sa demasc minciuna bine ascunsa, înşelătoria, cu promisiunile fără acoperire ale tuturor ideologiilor, de orice culoare şi orice consistenţă ce tin loc de adevar, de religie absoluta, de neatins.

   Asadar, sa cautam adevarul autentinc pe toate caile: ale spiritualitatii, ale filozofiei si ale stiintei intr-o paradigma comuna, pentru a ne uni efortul si nu a ne concura in gasirea multiplelor adevaruri.Drumul nu e usor dar chiar parcurgerea lui te face fericit, te defineste ca om.Rezultatul chiar are potentialitatea crearii unde Lumi mai bune pentru fiecare fiinta.Am putea incepe prin introdecerea legilor belagine in constitutiile europene si nu numai.  

   In 2001 teza mea in domeniul drepturilor omului si democratizarii a fost larg diseminata in toate institutiile internationale de catre profesorii mei, care mi-au cerut permisiunea sa o faca. Am facut si eu acelasi lucru in timpul detasarii la Comisia europeana in speranta ca va atinge sufletul decidentilor. Seful de unitate m-a certat ca am facut asta insa ulterior, mi-a marturisit, cand am fost invitata la o conferinta de dezvoltare durabila, ca a implementat ideile mele din teza in strategia de extindere a UE catre Balcanii de Vest. Acest sef de unitate avea valori comune cu mine de aceea a fost usor, de aceea ne intelegeam foarte bine, formam o familie spirituala.Scriu aceste lucruri sa va dau curaj, sa va luptati pentru valorile voastre care pot deveni realitate atunci cand sunt asimilate, internalizate de cat mai multe persoane, in special de elitele care nu si-au vandut sufletul.Nu trebuie sa ne resemnam! Elitele fara suflet ar trebui inlocuite cu altele formate in spiritul acestor valori comune.  

   Toti profesorii care au rezonat cu ideea de ADEVAR m-au iubit si incurajat sa il caut, la fel superiorii ierarhici care au coloana vertebrala morala, etica ma spirijina in demersul meu.Altii dimpotriva incearca sa puna bete in roate, astfel isi arata adevarata natura.  

   Avem de predat o stafeta generatiilor viitoare!  

   E trist totusi ca studentii, intelectualii nu mai au timp pentru reflectie, in goana dupa cele necesare subzistentei, cu mici exceptii...Izolarea poate este un prilej pentru reflectie! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Chiar acest editorial ne spune acest lucru. Voi demonstra in cele ce urmeaza.

   Godot pare a fi cel mai probabil Dumnezeu, dar în același timp poate fi interpretat ca o eroare logică, o speranță deșartă, o salvare incertă sau chiar nimicul. 

   Multi dintre noi, in izolare putem descoperi nevoia de acest Dumnezeu nou al getilor «care va reda speţei umane prospeţimea unui nou început asemenea lui Ovidius exilat la Tomis. 

   „Dumnezeu s-a născut în exil a fost destinat de la început să atragă ura Calomniatorilor. N-a fost însă atacat decât atunci când un premiu literar îl propunea unui vast public de cititori. (...) Mă ridicam împotriva tuturor totalitarismelor de oriunde ar fi venit, împotriva oricărei idei de constrângere şi de umilire, împotriva oricărei forme de opresiune individuală sau colectivă. Făceam din Augustus echivalentul altor auguşti, mai puţin frumoşi, dar mai feroce, vizibili ca lipitorile pe propria noastră carne. Nici acest fapt nu putea să-mi fie iertat. Acestui antitotalitarism prezent în fiecare pagină a cărţii şi în toate paginile cărţilor mele scrise de la 1936 încoace, au încercat să-i opună câteva fraze alese şi izolate în mod deliberat din unele scrieri ale mele din tinereţe. S-au prezentat ca probă a fascismului meu fragmente de articole, omiţându-se, tot deliberat, să se citeze alte articole scrise de mine, în aceeaşi periodă şi în aceleaşi jurnale, împotriva lui Hitler şi a lui Mussolini.(...)”. 

   Tematic vorbind, putem decupa şi propune din opera lui Vintilă Horia o trilogie a exilului, exemplar structurată epic şi estetic: Dumnezeu s-a născut în exil (1960), Cavalerul resemnării (1961) şi Persecutaţi-l pe Boetius (1983); în toate aceste cărţi condiţia exilatului devine pretextul unei meditaţii filosofice care focalizează un statut paradigmatic universal. Astfel, protagoniştii celor trei romane, readuşi în scenă de un inspirat şi modernissim descriptor, povestitor, poet şi totodată istoric, sunt nişte arhetipuri, dând la iveală, de-a lungul vecurilor, un acelaşi destin tragic: Ovidiu la Tomis, care se va stinge după opt ani de exil conştient totuşi de sfârşitul unei lumi, ce şi-a pierdut sufletul sub spoiala ei de civilizaţie, şi de începutul unei alte lumi a toleranţei şi iubirii. 

   Acest editorial ascunde secretul din scrisoarea lui Einstein catre fiica sa si anume, ca IUBIREA este solutia. 

   In scrisoarea catre fiica sa, Einstein ii marturiseste esenta teoriei sale a relativitatii si anume ca cea mai mare forta a Universului este dragostea, ea tine galaxiile laolalta, Este o variabila pe care stiinta a ignorat-o prea mult. Ea forta care ne tine in viata, ne atrage unul catre celalalt, este lumina, este Dumnezeu.Avem nevoie de o BOMBA de IUBIRE. 

   Fiecare este o bomba de IUBIRE, daca ne-am uni am crea o explozie de dragoste, solutie pentru toate crizele. Mai bine va redau scrisoarea secretra catre fiica sa: 

   ”Când am propus teoria relativităţii, foarte puţini oameni m-au înţeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanităţii acum, se va ciocni de neînţelegerea şi prejudecăţile din această lume. 

   Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar: ani, decenii, până când societatea noastră va fi suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos. 

   Există o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţa nu a găsit o explicaţie formală, cel puțin plauzibilă. Este forţa care include şi guvernează totul,în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA. 

   Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumină, pentru că îi înseninează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este Gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să simtă efectul atracției. Iubirea e Putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire. 

   Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, de frică. Frică pentru că iubirea este singura energie din univers pe care fiinţa umană nu a învăţat încă, să o controleze după voinţa sa. 

   Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasă ecuaţie de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca întreagă lume poate fi obţinută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nici o limită. 

   După eşecul umanităţii în a utiliza şi controla celelalte forţe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios necesar să ne hrănim pe noi înşine cu o altă formă de energie… 

   Dacă vrem ca speciile noastre să supravieţuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieţii, dacă vrem să salvăm lumea şi fiecare fiinţă conştientă ce trăieşte, atunci iubirea este unicul răspuns. 

   Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează această planetă. 

   Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată. 

   Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii. 

   Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte, pentru tine, întreaga mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că Te Iubesc şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem! 

   tatal tau" 

   "Oamenii aşteaptă acum mai mult ca niciodată; aşteptarea, e adevărat, nu mai sfîşie măruntaiele cîtorva privilegiaţi ai deznădejdii, ea a devenit o tortură generală, trăim în secolul aşteptării şi nici o soluţie omenească nu mai este acceptabilă sau posibilă..."

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu conteaza lauda sau critica, asta nu aduce valoare adaugata. Autorul are nevoie sa intelegi esenta, mesajul articolului, eventual sa dezbati daca poti sau macar sa aduci si alti martori de geniu, pe langa cel dat de autor in textul editorialului, care au ajuns la aceeasi concluzie cu a Autorului, pentru a da greutate mesajului, cum este genialul Einstein.Deci mesajul editorialului este forta IUBIRII. Cum realizam asta? mai intai trebuie sa intelegem rostul acestei forte a iubirii si apoi sa propunem solutii pentru o lume mai buna, o noua paradigma care sa considere Universul un sistem in care sa nu mai existe deseuri sociale, in care reciclarea deseurilor, inclusiv a celor sociale sa fie o prioritate pana cand acest sistem nu va mai produce deseuri nereciclabile in ghilimele.. Economia circulara este un inceput de schimbare a paradigmei.Astept sa propui solutii si tu si alti comentatori in concordanta cu esenta editoriialului..Eu de multa vreme lucrez in echipa cu Autorul. Te asteptam si pe tine si pe altii in echipa! Cu iubire!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cum supravietuieste specia noastra daca nu facem dragoste?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Panta rei în traducere "Totul curge" este un concept din filozofia lui Heraclit. expresie ce vine din greaca veche, lucrurilor se transformă tot timpul și singurul lucru constant este forma, care poate fi exprimată în limbajul atemporal al formulelor matematice.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Schimbare, schimbare dar problema este in ce directie.Mi-ar placea sa cred ca schimbarea va fi pe verticala, nu pe axa orizontala dreapta-stanga.Cabala pregateste schimbarea in alta directie, una ingrijoratoare, se pare.

   Totul în univers și societate se supune unei ordini necesare, desemnate de Heraclit cu numele logos. Gândirea lui Heraclit a exercitat o constantă fascinație pentru Hegel, Marx, Engels și Lenin. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Populația în general respectă regulile, însă există și astfel de situații când unii uită că virusul e răspândit, nu are un tratament și pun în pericol pe toată lumea.

   Chiar dacă suntem într-o perioadă de platou, să nu uităm că există anumite țări unde s-a reintrodus starea de urgență pentru a preveni alte îmbolnăviri după ce lumea nu a respectat măsurile de izolare. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Universul este o experienta, tot ce ne inconjoara inclusiv noi suntem procese. Realitatea este eterna, este constiinta care viseaza.Viata este un vis al constiintei. Timpul masoara exeperienta.Corpul este tot un proces. Toata experienta noastra reprezinta karma si e legata de verbe, de actiun, de ce facem..Experienta continua sa se transforme.Tu nu esti exeperienta.Expresia Eu sunt, este infinitul.Eu nu este in interiorul tau, corpul este in I am (Eu sunt).I am ( Eu sunt ) este vesnic si infinit, corpul este un proces efemer. In concluzie totul este in miscare, in transformare, inclusiv situatia aceasta de criza, va trece odata cu disparitia de la sine a virusului datorita faptului ca el se afla in I am( eu sunt) care este infinit si atemporal.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   I am= sufletul. Cand vei intelege ca Sufletul este nemuritor vei fi fericit Si sufletul evolueaza sau involueaza de directia pe care o alegem. Sufletul umanitatii evolueaza in functie de calitatea evolutiei sufletului masei critice. Ca umanitatea sa faca un salt la nivel spiritual este nevoie de o masa critica de lucratori in lumina, adevar si dreptate.Sunt multe de scris.

   Frica, gelozia, dezgustul contribuie la pierderea sanatatii.Inlocuirea acestor emotii cu unele pozitive date de iubire e secretul fericii! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Iubirea e Putere, acesta e mesajul editorialului.Ne-au furat puterea, ne-au facut sa ne fie frica prin totalitarisme, prin minciuna tuturor ideologiilor care DOAR ne promit, prin razboiului de orice natura inclusiv RAZBOIUL TOTAL IMPOTRIVA SURSEI. Pandemia poate avea potentialul de a tranforma FRICa in IUBIRE!

   Securitatea umana chiar asta doreste sa faca sa ne elibere de frica dar si de nevoi.Ce ideologie ne poate face sa ne iubim, sa fim iubiti de decidenti? Adevarul sau non-ideologia ne pot da un raspuns. 

   Uite ce spune si Einstein.."Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumină, pentru că îi înseninează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este Gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să simtă efectul atracției. Iubirea e Putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire. 

   Va redau scrisoarea pentru ca e prea frumoasa pentru a nu fi revelata. 

   ”Când am propus teoria relativităţii, foarte puţini oameni m-au înţeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanităţii acum, se va ciocni de neînţelegerea şi prejudecăţile din această lume. 

   Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar: ani, decenii, până când societatea noastră va fi suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos. 

   Există o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţa nu a găsit o explicaţie formală, cel puțin plauzibilă. Este forţa care include şi guvernează totul,în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA. 

   Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumină, pentru că îi înseninează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este Gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să simtă efectul atracției. Iubirea e Putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire. 

   Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, de frică. Frică pentru că iubirea este singura energie din univers pe care fiinţa umană nu a învăţat încă, să o controleze după voinţa sa. 

   Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasă ecuaţie de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca întreagă lume poate fi obţinută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nici o limită. 

   După eşecul umanităţii în a utiliza şi controla celelalte forţe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios necesar să ne hrănim pe noi înşine cu o altă formă de energie… 

   Dacă vrem ca speciile noastre să supravieţuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieţii, dacă vrem să salvăm lumea şi fiecare fiinţă conştientă ce trăieşte, atunci iubirea este unicul răspuns. 

   Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează această planetă. 

   Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată. 

   Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii. 

   Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte, pentru tine, întreaga mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că Te Iubesc şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem! 

   Tatăl tău, 

   Nu ati inteles esenta editorialului. Imi pare rau sa va spun asta.Un geniu, fizician recunoscut ajunge la aceeasi concluzie cu cea a AUTORULUI editorialului, dar in structura de adancime, oricine poate descoperi asta la o simpla analiza literara, nu trebuie sa fii neaparat geniu ca sa intelegi subtextul articolului de fond. Citesc doar cei care iubesc FRUMOSUL, ADEVARUL SI BINELE. 

   Multi dintre noi, in izolare putem descoperi nevoia de acest Dumnezeu nou al getilor «care va reda speţei umane prospeţimea unui nou început asemenea lui Ovidius exilat la Tomis. 

   „Dumnezeu s-a născut în exil a fost destinat de la început să atragă ura Calomniatorilor. N-a fost însă atacat decât atunci când un premiu literar îl propunea unui vast public de cititori. (...) Mă ridicam împotriva tuturor totalitarismelor de oriunde ar fi venit, împotriva oricărei idei de constrângere şi de umilire, împotriva oricărei forme de opresiune individuală sau colectivă. Făceam din Augustus echivalentul altor auguşti, mai puţin frumoşi, dar mai feroce, vizibili ca lipitorile pe propria noastră carne. Nici acest fapt nu putea să-mi fie iertat. Acestui antitotalitarism prezent în fiecare pagină a cărţii şi în toate paginile cărţilor mele scrise de la 1936 încoace, au încercat să-i opună câteva fraze alese şi izolate în mod deliberat din unele scrieri ale mele din tinereţe. S-au prezentat ca probă a fascismului meu fragmente de articole, omiţându-se, tot deliberat, să se citeze alte articole scrise de mine, în aceeaşi periodă şi în aceleaşi jurnale, împotriva lui Hitler şi a lui Mussolini.(...)”. 

   Tematic vorbind, putem decupa şi propune din opera lui Vintilă Horia o trilogie a exilului, exemplar structurată epic şi estetic: Dumnezeu s-a născut în exil (1960), Cavalerul resemnării (1961) şi Persecutaţi-l pe Boetius (1983); în toate aceste cărţi condiţia exilatului devine pretextul unei meditaţii filosofice care focalizează un statut paradigmatic universal. Astfel, protagoniştii celor trei romane, readuşi în scenă de un inspirat şi modernissim descriptor, povestitor, poet şi totodată istoric, sunt nişte arhetipuri, dând la iveală, de-a lungul vecurilor, un acelaşi destin tragic: Ovidiu la Tomis, care se va stinge după opt ani de exil conştient totuşi de sfârşitul unei lumi, ce şi-a pierdut sufletul sub spoiala ei de civilizaţie, şi de începutul unei alte lumi a toleranţei şi iubirii. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Starea biologiei este schimbatoare din moment in moment , acesta este ADEVARUL.Lumea este o perceptie. Nu exista inafara perceptiei. Singura realitate este cea invizibila, fara forma, fara cauza. Expresie modificata a constiintei, calitatea experientei. Lumea este un construct! Tot ceea ce exista este un construct . Constiinta este infinita, invizibila, inimaginabila, fara forma sau marime. Tot ceea ce putem numi prin limbaj este construct. Atomii, orice particula, undele sunt constructe. SURSA este constiinta pura, este singura care are nume si nu este construct..Nu exista univers, corp, sau lume fizica obiectiva...daca nu exista poate acestea inainte sa le observi tu,, singura realitate esti tu. Knowing of nothing is the knowing of evreything. Tu esti universul tu esti metahuman, tu esti constiinta pura, Adevarata realitate este infinita, invizibila, eterna, fructueaza constant, Tu esti suflet infinit in miscare vesnica, continua care se autodezvolta, eutoevolueaza, filogenia repeta ontologia. Asadar adevarata realitate esti tu, suflet invizibil, iubire pura, fara forma, marime, culoare, gust, miros, infinit, etern in contrast cu realitatea naiva descrisa de fizicieni, care este o iluzie. Toate aceste teorii ale fizicii clasice si cuantice inafara matematicii sunt realism NAIV.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Persoanei care a postat in locul domnului Codita , semnand Autorul.

  Domnul Codita regreta ca aici posteaza persoane cu deficit intelectual si se disociaza de afirmatiile si textele disjuncte cu subiectul editorialului .  

  In limba spaniola un semn de intrebare e inversat fata de cel din finalul enuntului. 

  Personal nu inteleg frenezia asta cu valente de balamuc a persoanei care "scrie "aici in torente , dar nici nu ma intereseaza. 

   

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. NU cred ca e altcineva care a scris in locul Autorului si am si dovezi. Iar esti Pinochio!Rusine!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Contacteaza direct pe domnul Codita , referitor la 12.1 eu am facut aceasta pentru ca il cunosc de ceva vreme si am lucrat impreuna.

   In legatura cu modul in care corespondezi, dumneata nu esti santos la minte, dar asta nu este treaba mea. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pinochio, te-am rugat sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala!Insistenta ta denota lipsa de intelepciune.Ce pretentii sa ai de la o mahalagioaica.Cer prea mult!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu te crede nimeni, Pinochio! Autorul ti-a raspuns si prin subtextul articolelor dar nu esti in stare sa intelegi un subtext, draguta.

   Regret, ca ti-a raspuns Autorul, Pinochio!Chiar nu meriti ca cineva sa faca efortul sa te bage in seama, sa se coboare la nivelul mizeriilor tale. Esti complexata!

   Nu esti sanatos la minte, se scrie corect. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  GANS-ul de Hemoglobina, cupa vietii si cupa omului- tehnologie Keshe

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Testele făcute de cercetători asupra probelor sangvine colectate de la bolnavii de COVID-19 arată şi modificări ale consistenţei. Sângele devine mai “lipicios”, fapt ce creşte riscul de formare a cheagurilor.

   În consecinţă, se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, fatale pacienţilor. 

   În momentul actual, experţii caută o soluţie şi îşi unesc eforturile pentru descoperirea unui diluant sanguin eficient împotriva acestei ameninţări necunoscute până acum, a coronavirusului. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  OMS i-a propus 20 de milioane de dolari mită președintelui din Madagascar pentru a-l convinge să compromită un remediu destinat tratării COVID-19. Acesta a refuzat revoltat!

  Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19. 

  Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public, inclusiv în emisiuni TV (a acordat interviuri la FRANCE 24 sau RFI) virtuțile tonicului pe bază de plante. Drept dovadă că are dreptate, în Madagascar nu a murit absolut nicio persoană de Covid-19.Cu toate acestea reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu vor cu niciun chip să accepte tonicul drept remediu. Evident, pentru că asta le-ar strica tot planul de a vaccina întreaga populație a lumii. Ne amintim că exact la fel au procedat și în martie față de propunerea legată de hidroxiclorichină. 

  Însă președintele Madagascarului a ținut-o pe a lui, că tonicul e bun, și a reproșat celor din OMS că nu e cazul să considere că Occidentul are „monopol de inteligență”. „Nimeni nu ne va opri din a merge mai departe – nicio țară, nicio organizație.“, a afirmat Rajoelina ca răspuns la solicitările OMS de a nu mai folosi tonicul. 

  În aceste condiții, potrivit mai multor surse din Africa, după ce reprezentanții OMS au constatat că Rajoelina nu cedează, i-au propus un compromis: să adauge anumite chimicale „poison”=otravă!) în tonicul respectiv. Dar Rajoelina a refuzat revoltat și, mai mult, a declarat nu doar că își retrage țara din OMS, ci și că îndeamnă toate națiunile africane să facă la fel! 

  Bineînțeles, presa centrală din SUA sau din celelalte țări colonizate de globaliști nu suflă o vorbă despre acest scandal uriaș, care deja ia proporții.

  TEXT preluat 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Vad ca in loc sa recuperezi , ai luat-o rau pe aratura.

   Nu ajunge ca omori aici orice discutie , acum mergi cu prostiile tale si in alte locuri. 

   Daca nu vrei sa te popularizez (cu 8 catei, comunicarea eterica, 24 de limbi, pupatul Keshe , diplome penibile, etc.) si impotura postarii pe diverse nume , atunci STOP.,  

   Altfel uit ca te-am iertat crestineste si ma tin dupa tine peste tot sa stie TOATA lumea ce schizofrenica -paranoica esti la varsta ta de 57 de an, i tu care te simti de 20 de ani dupa ce ai activat genele tineretii (citez ce ai spus tu)! 

   CLAR?

   Daca bati campii o faci pe raspunderea ta si poate apelam salvarea daca insisti cu limbajul tau suburban si idioteniile tale!  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   anonim si ma tratez sunt tot eu!Ma tratez folosind un limbaj agresiv si multe identitati fictive. Acuz pe altii si le atribui toate calitatile care doar mie imi apartin. Ce sa facc trebuie sa urmez protocolul .Asa mi-a indicat psihiatrul. Sper ca ma intelegeti!Merci

   In plus sunt platit sa denigrez pe oricine incearca sa caute adevarul despre ce se intampla acum si mai ales despre BIG Pharma.ma intelegeti, trebuie sa supravietuiesc! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   anonim si ma tratez, tot eu sunt.

   CLAR?! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Am facutr test de imunitate pentru noul coronavirus: “Există anticorpi!”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Inofensiv, pentru că este un ceai din ierburi, se plasează pe locul 2 după curățarea chirurgicală a vaselor - stentare. Spre deosebire de metoda bisturiului, nu prezintă complicații și efecte adverse. Tratamentul asigură curățarea vaselor organismului. De la arterele mari până la capilare mici și fine.

   Detonic prezintă un amestec sublimat de extracte vegetale care la contactul cu apa activizează moleculele vii. Acești curățători grijulii elimină mucusul de colesterol din vase, trombii- cheagurile de sânge, aderate de pereți, placa de calciu - resturile de medicamente. Toate elementele care blochează circulația sângelui.

   Murdăria acumulată de-a lungul anilor care-ți otrăvea viața este spălată de Detonic în doar 1,5-2 luni de tratament. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Se pare că virusul ucigaș nu-i oprește în niciun fel pe protestatarii din mişcarea vestelor galbene să își ceară drepturile. Pentru prima oară după relaxarea restricțiilor, aceștia s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa,

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Corect! Rusii vor sa destabilizeze democratiile europene!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   RUSII LAU FALSIFICAT SI PE AUTOR!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Din pacate exista o persoana cu grave deficiente mintale si mentale care face IMPOSIBIL un dialog coerent la Opinia Cititorului pentru toate editorialele dvs. , postand fantasmagorii aberante , fara legatura cu subiectele editorialelor , sau postand pe diverse nume , ca medic onest, omul viitorului , cetatean onest, etc. respectiv furand identitatea celor care nu sunt de acord cu delirul ei si scriind diverse ineptii in numele acestora .

  Domnule Codita persoana respectiva scrie ca sunteti tatal ei spiritual si comunicati eteric (?) cu acceptul dvs. ca sa "traduca" cititorilor articolele pe care le publicati. Daca rasfoiti raspunsurile acestei persoane va edificati rapid asupra starii sale de sanatate. 

  In speranta ca sunteti de acord cu pastrarea decentei (macar in exprimare) la aceasta rubrica am marea rugaminte sa ne ajutati sa scapam de aceasta eroare umana, in acest spatiu. 

  Stiu ca NU raspundeti NICIODATA personal la Opinia Cititorului (in acest sens trebuie sa stiti ca va falsificat si dvs. identitatea si a raspuns in numele dvs. cu nickname Autorul) ,deci acest mesaj este doar pentru informarea dvs. si a redactiei BURSA pe care o voi sesiza in consecinta.  

  De asemenea ACEST MESAJ ESTE UNICUL SI ULTIMUL POSTAT AICI pentru a evita o practica infantila a persoanei in cauza care mi-a falsificat in mod repetat identitatea , postand diverse ineptii in numele meu. 

  Cu stima 

  PS

  Prezentul mesaj se doreste si o avertizare pentru ceilalti cititori cand vor "intalnii" aceasta persoana cu grave deficiente mintale si mentale. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Am facutr test de imunitate pentru noul coronavirus: “Există anticorpi!”CLAR?! Vizionati

   Dezvaluiri Uluitoare Despre Modul In Care O Simpla Raceala A Devenit Pandemie, daca nu credeti! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... v-a falsificat , se scrie corect!Nu mai scrie pentru ca se vede si cat de analfabet esti!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   CLAR?! Am fost si ila protest ca sa le spun adevarul! Nu mai pot, trebuie sa strig strig in gura mare, ADEVARUL!!!!!va falsificat si dvs.!!!!!Se cere demisia ministrului Marcel Vela pentru „abuz de putere”

   DACA Nu credeti, Vizionati 

   Dezvaluiri Uluitoare Despre Modul In Care O Simpla Raceala A Devenit Pandemie, daca nu credeti!  

   Sunt si proteste în București! Mai mulți oameni s-au adunat cu mașinile pentru a doua seară la rând în Piața Constituției,Situația este asemănătoare cu cea de sâmbătă seara in HERASRAU.

   Cristian Mihai Dide a fost ridicat acum de pe strada, in timp ce mergea civilizat pe un trotuar din centrul Bucureștiului, și este reținut la secția 3 Politie. Îl urmăreau de ceva timp, în mașină și pe jos, zeci de polițiști și jandarmi, în uniforme, cu fata acoperita, fara insigne sau in civil. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ACEST MESAJ ESTE UNICUL SI ULTIMUL POSTAT AICI pentru a evita o practica infantila a Pinochio sunt...nu ma mai poti trata!EU LAM FALSIFICAT SI PE AUTOR!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Eu cred ca aceste manifestatii sunt puse la cale de unii extremisti din diverse straturi ale societatii. Ma refer aici la unii care provin din randurile bisericii,iar altii sunt fanatizati politic de extrema stanga sau dreapta! Sa nu uitam si influenta malefica a rusilor care poarta un razboi cu Europa pe toate fronturile! RUSII LAU FALSIFICAT SI PE AUTOR!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău, pentru a cânta și a dansa.INCORECT! NU AU PROTESTST, SAU DISTRAT!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Am crezut că încremenesc când am văzut atâta lume adunată la o petrecere, în Parcul Herăstrău. Care în picioare, care pe iarbă, cu paharele de băutură în mână, toată lumea se comporta ca și cum nu ar fi existat niciun risc, iar Covidul era la mii de ani lumină de România.

   Chiar dacă sunt tânără și dornică de petreceri, de care mi-e atât de dor, n-aș putea niciodată să mă distrez, gândindu-mă că pot pune în pericol propria viață și a altora. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cu toate acestea reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu vor cu niciun chip să accepte tonicul drept remediu. Evident, pentru că asta le-ar strica tot planul de a vaccina întreaga populație a lumii. Ne amintim că exact la fel au procedat și în martie față de propunerea legată de hidroxiclorichină.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public, inclusiv în emisiuni TV (a acordat interviuri la FRANCE 24 sau RFI) virtuțile tonicului pe bază de plante. Drept dovadă că are dreptate, în Madagascar nu a murit absolut nicio persoană de Covid-19

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19.CLAR!!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Însă președintele Madagascarului a ținut-o pe a lui, că tonicul e bun, și a reproșat celor din OMS că nu e cazul să considere că Occidentul are „monopol de inteligență”. „Nimeni nu ne va opri din a merge mai departe – nicio țară, nicio organizație.“, a afirmat Rajoelina ca răspuns la solicitările OMS de a nu mai folosi tonicul.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   În aceste condiții, potrivit mai multor surse din Africa, după ce reprezentanții OMS au constatat că Rajoelina nu cedează, i-au propus un compromis: să adauge anumite chimicale „poison”=otravă!) în tonicul respectiv. Dar Rajoelina a refuzat revoltat și, mai mult, a declarat nu doar că își retrage țara din OMS, ci și că îndeamnă toate națiunile africane să facă la fel!

   Bineînțeles, presa centrală din SUA sau din celelalte țări colonizate de globaliști nu suflă o vorbă despre acest scandal uriaș, care deja ia proporții. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Stimate E,

   Aluzia culturala De natura rerum, data drept raspuns de catre Autor, te va lumina, pe deplin. 

   Cu stima, 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   E prea complicat pentru mine!Nu pricep aluziile culturale.

   Merci 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Autorul raspunde foarte rar. Nu ai urmarit tu toate articolele. Sigur domnia sa ti-a raspuns. Nu cred ca poti imita tu, ANONIMULE, stilul si mai ales aluziile culturale.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Din pacate exista o persoana cu grave deficiente mintale si mentale care face IMPOSIBIL un dialog coerent la Opinia Cititorului , postand fantasmagorii aberante sau postand pe diverse nume , ca Vali, Anonim, Anonimus, anonim dar ma tratez, etc. respectiv furand identitatea celor care nu sunt de acord cu delirul ei si scriind diverse ineptii in numele acestora.

   In speranta ca sunteti de acord cu pastrarea decentei (macar in exprimare) la aceasta rubrica am marea rugaminte sa ne ajutati sa scapam de aceasta eroare umana, in acest spatiu.  

   De asemenea ACEST MESAJ ESTE UNICUL SI ULTIMUL POSTAT AICI pentru a evita o practica infantila a persoanei in cauza care mi-a falsificat in mod repetat identitatea , postand diverse ineptii in numele meu.  

   Cu stima  

   PS  

   Prezentul mesaj se doreste si o avertizare pentru ceilalti cititori cand vor "intalnii" aceasta persoana cu grave deficiente mintale si mentale.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Bunule, stimat si anonim al meu cititor

   Spatiul creat dincolo de textul editorialului este dedicat Lui, Mariei Sale Cititorul. Nici urma de ironie aici. Este un spatiu al Libertatii, care ii apartine si pe care il respect, ca atare. Este motivul pentru care, cu foarte rare exceptii, nu intervin in acest spatiu. Menirea lui nu este sa imi placa sau sa ma satisfaca in vreun fel pe mine, ci sa dea o sansa, o ocazie sa se exprime, Lui, cititorului. Cum, pe ce teme si in ce conexiune cu ceea ce sta scris in rindurile mele sunt variabile pe care nu pot si nu am nici un fel de motiv sau intentie sa le controlez sau sa le influentez in vreun fel, macar. Modul in care fiecare utilizeaza Libertatea de care dispune este doar o oglinda a ceea ce este, cum este, ce vrea si ce poate El, acel subiect uman care m-a indatorat cu lectura rindurile scrise de mine. Lui ii multumesc si pe el ma straduiesc sa il inteleg, inclusiv din acceste adnotari ale sale, nu foarte des congruente cu tema sau ideea textului pe care l-am scris.  

   Cu multumiri pentru lectura, interes si semnal  

   Autorul 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tu nu ai fi fost in stare sa ii imiti stilul. Nu esti asa rafinat Anonimule! Esti ca noaptea si fudul!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ti-a raspuns si in editorial, prin morala povestirii despre micutul OBLIO, exilat din cauza ingustimea la minte a unora invidiosi ca tine, in padurea fara rost.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu există dubii, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, când renunţi la măsurile de încetinire a contagierii, cazurile reapar. Îngrijorarea mea este că putem asista la mici focare care se pot transforma în epidemii. Consecinţele ar putea fi grave

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Trecem la stare de alertă maximă

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Am văzut o minoritate care se manifestă de multe ori agresiv şi în sfidarea regulilor. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât creşte şansa de a reveni la normal.

   Va trebui ca măsurile de relaxare pe care le-am adoptat să nu genereze mai multe riscuri. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS