ZIARUL BURSA

15 mai
Intervenţiile guvernului chinez - relativ limitate

ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂIntervenţiile guvernului chinez - relativ limitate

Internaţional / 15 mai

În China, ţara din care a izbucnit pandemia de coronavirus, au fost confirmate 84.025 de cazuri, confom cifrelor de ieri. Acestea arată că în statul asiatic s-au înregistrat 4.637 de decese si 79.252 de vinde­cări. Conform institutului CEP, la data de 12 mai, în China erau 58,38 de cazuri confirmate la milionul de locui­tori, iar rata mortalităţii la milionul de locuitori, de 3,22.

Congresul SUA a deblocat 8,3 miliarde dolari pentru finanţarea combaterii coronavirusului

ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂ / LA ÎNCEPUTUL LUNII MARTIECongresul SUA a deblocat 8,3 miliarde dolari pentru finanţarea combaterii coronavirusului

A.V.Internaţional / 15 mai

Carantina impusă de pandemia de coronavirus a făcut ca rata şomajului din SUA să urce la 14,7% în aprilie, de la 4,4% în martie, după ce, în februarie, acest indicator coborâse la nivelul minim record de 3,5%, conform datelor Departamentului american al Muncii, care arată că economia americană a pierdut 20,5 milioane de posturi în aprilie.

Alertă de îmbulzeală

ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂ / OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULAlertă de îmbulzeală

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 15 mai

Au intrat pensiile pe carduri, a fost strigătul de luptă al zilei de ieri. "Ei şi", ar fi spus cineva autoizolat din martie. Cine a îndrăznit să iasă din casă a exclamat cu totul altceva. Ce anume? Nu reproducem înjurături şi nici nu încurajăm ura pe criterii de vârstă. Bănci, magazine, pieţe erau, ieri, luate cu asalt în multe zone ale Capitalei, aici ne-am făcut "documentarea", şi foarte probabil în multe alte oraşe din ţară. Îmbulzeala, demnă de o cauză mai bună, şoca pe orcine s-a dedulcit deja la liniştea pan­demiei.

JLL: Piaţa imobiliară - mult mai pregătită să facă faţă unei eventuale crize

FAŢĂ DE PERIOADA 2008-2009JLL: Piaţa imobiliară - mult mai pregătită să facă faţă unei eventuale crize

Emilia OlescuCompanii / 15 mai

Piaţa imobiliară este mult mai pregătită decât în 2008-2009 să facă faţă unei eventuale crize determinată de pandemia de COVID-19, pornind de la jucătorii care activează acum în acest sector şi până la abordarea rezervată a băncilor vizavi de finanţările acordate proiectelor imobiliare, au subliniat, ieri, într-o video-conferinţă, specialiştii din cadrul JLL România.

"Este foarte important să dăm drumul investiţiilor publice şi private"

STEVEN VAN GRONINGEN, PREŞEDINTELE CONFEDERAŢIEI PATRONALE CONCORDIA:"Este foarte important să dăm drumul investiţiilor publice şi private"

Alina VasiescuCompanii / 15 mai

Federaţiile patronale care fac parte din confederaţia Concordia îşi exprimă speranţa că scăderea economică "destul de puternică" ce ne va afecta ca urmare a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus va fi una pe termen scurt, iar întreprinzătorii vor putea reporni repede motoarele, conform domnului Steven van Groningen, preşedintele Concordia, reprezentant al Federaţiei FinBan.

Ediţia din 15.05.2020
Ediţia din 29.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Măsurile din Argentina

Internaţional / 15 mai

Banca centrală a intensificat intervenţiile în piaţa valutară pentru a păstra stabilitatea ratei de schimb. A implementat de asemenea un set de măsuri pentru creşterea flexibilităţii sistemului financiar pentru a oferi sprijin în...

Ieşirea din pădurea fără rost

Cornel CodiţăEditorial / 15 mai

Cornel Codiţă

Spre deosebire de Oblio care a fost alungat-exilat în Pădurea Fără Rost, societatea noastră s-a trezit în mijlocul codrului cu pricina în urma propriilor strădanii.

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2020

Macroeconomie / 15 mai

Producţia industrială din zona euro a înregistrat o scădere masivă în martie 2020, cu o rată anuală de 12,9%, după un declin de 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 11,3%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară....

Pandemia relansează interesul pentru tablete

Pandemia relansează interesul pentru tablete

O.D.Companii / 15 mai

Statul acasă creşte consumul de internet, iar accesul la acesta se relizează cu diverse dispozitive inteligente. Căzute o vreme în "dizgraţie", vânzările erau tot mai mici, tabletele au revenit în atenţia cumpărătorilor. Aşa stând...

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo