Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN 2020Banco Sabadell din Spania închide 200 de sucursale

F.A
Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul spaniol Banco Sabadell intenţionează să închidă anul viitor aproximativ 200 de sucursale în Spania, a anunţat vineri directorul general Jaime Guardiola, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La 30 septembrie 2019, Sabadell avea 1.893 de sucursale, majoritatea în Spania, ceea ce înseamnă că decizia va duce la închiderea a 10% din sediile băncii.

"Planul nostru este să închidem aproximativ 200 de sucursale în Spania, anul viitor, şi vom majora investiţiile în ATM-uri şi în sediile mai mari", a precizat Guardiola.

Similar altor creditori europeni, băncile spaniole nu reuşesc să-şi majoreze profiturile din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor. Ca rezultat, grupurile bancare importante, cum ar fi Santander şi Caixabank, îşi reduc numărul de sucursale şi îşi vând tot mai mult serviciile prin intermediul platformelor digitale.

De la criza financiară din 2008, numărul sucursalelor în sectorul bancar spaniol a scăzut cu peste 40%, iar numărul de angajaţi cu peste 30%.

Banco Sabadell aproape şi-a dublat profitul net în trimestrul trei din 2019, în urma scăderii provizioanelor de la subsidiara sa britanică TSB, iar acţiunile băncii au urcat vineri cu 1% la Bursa de la Madrid, după anunţarea rezultatelor financiare.

Profitul net a urcat la 251 milioane de euro în perioada iulie-septembrie 2019, de la 127 milioane de euro în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 231 milioane de euro.

Indicele de adecvare a capitalului a urcat cu 21 puncte de bază, ajungând la 11,4% la 30 septembrie 2019.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS