Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN 2020:Vânzările auto din Rusia ar urma să scadă pentru al doilea an consecutiv

A.I.G.
Internaţional /

Vânzările auto din Rusia ar urma să scadă pentru al doilea an consecutiv

Livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut anul trecut în Rusia cu 2,3%, la 1,76 milioane de unităţi, iar anul acesta declinul se va atenua, urmând să fie vândute 1,72 milioane de vehicule, conform estimărilor publicate marţi de Association of European Businesses (AEB), transmite Reuters.

2020 va fi al doilea an de declin consecutiv al vânzărilor auto pe piaţa rusă.

"Anul 2019 s-a dovedit mai dificil decât ne aşteptam. Mărimea pieţei auto ruse rămâne mică şi mai scăzută decât potenţialul său", a afirmat Joerg Schreiber, preşedintele AEB, instituţia care cuprinde majoritatea producătorilor auto care operează în Rusia.

Rusia a cunoscut o perioadă de redresare a vânzărilor auto în 2018, când s-a înregistrat un avans de 12,8%. Dar scăderea veniturilor a dus la declinul pieţei auto.

Cel mai mare producător auto rus - Avtovaz - controlat de Renault, se aşteaptă ca piaţa să se contracte din nou în 2020, în special din cauza reducerii veniturilor consumatorilor, a afirmat luni un director al companiei.

În decembrie, livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în Rusia cu 2,3%, la 179.235 de unităţi,

Anul trecut, pe primele locuri în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia s-au situat Lada Granta Şi Lada Vesta de la AvtoVAZ (135.831 şi, respectiv, 111.459 vehicule), urmate de Rio de la Kia (92.475 unităţi), Creta şi Solaris de la Hyundai (71.487 şi, respectiv, 58.682 vehicule).

Pe locurile 8, 10 şi 16 se afla Duster (39.031 unităţi) Logan (35.391 vehicule) şi Sandero (30.496 unităţi). Duster, Logan si Sandero sunt fabricate de Renault. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS